REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
D. Zvonkus ir I. Zasimauskaitė (tv3.lt fotomontažas)

Gegužės mėnesį Lietuva turės net dvi progas užkariauti Europą. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai mėgins ir vėl triumfuoti „Eurolygoje“, tačiau dar anksčiau už sportininkus patraukti Senojo žemyno gyventojų dėmesį bandys dainininkė Ieva Zasimauskaitė.

42

Gegužės mėnesį Lietuva turės net dvi progas užkariauti Europą. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai mėgins ir vėl triumfuoti „Eurolygoje“, tačiau dar anksčiau už sportininkus patraukti Senojo žemyno gyventojų dėmesį bandys dainininkė Ieva Zasimauskaitė.

REKLAMA

Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ startuos gegužės 8 dieną pirmajame pusfinalyje. Garsus prodiuseris ir kompozitorius Deivydas Zvonkus sako, kad lietuvės daina – gera, tačiau jos pasirodymas priklausys ir nuo kitų faktorių.

Lietuvė pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje į sceną žengs šešta. Su lyrine „When We‘re Old“ daina Lietuvos žiūrovų simpatijas užkariavusi I. Zasimauskaitė sieks tą patį padaryti ir Lisabonoje. Visgi, jos galimybės vertinamos labai atsargiai. „Betsafe“ lažybų ekspertų prognozėmis, I. Zasimauskaitės šansai pusfinalyje užimti pirmą vietą nesiekia nė 2 proc. Be to, Lietuvos atstovų apskritai nematoma tarp tų 10-ties šalių, kurios iš pirmojo pusfinalio pateks į finalą.

Pasak D. Zvonkaus, pati daina, kurią atlieka lietuvė – gera. „Vertinant pačią meninę mintį, jos išbaigtumą – kūriniui nieko netrūksta. Jis turi savo dvasią, žinutę, turinį, nėra tuščias. Viskas netgi labai gerai su šia daina“, – sakė kompozitorius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors D. Zvonkus tiki ir tikisi, kad I. Zasimauskaitė pateks į finalą, tam esą prireiks ne tik jos pačios gebėjimų, bet ir sėkmės iš šalies. „Jeigu mes papulsime tarp dar dvylikos baladžių, galime nuskęsti. Jeigu pakliūsime į tarpą tarp linksmų dainų, turime labai daug šansų“, – tvirtina garsus pramogų pasaulio atstovas.

REKLAMA

Remiantis tokia logika, Lietuvai jau pasisekė. Prieš I. Zasimauskaitę su linksma daina išstos Čekijos atstovas, o po Lietuvos pasirodymo, dar vieną linksmą dainą atliks Izraelio dainininkė. Iš kitos pusės, Lietuvai tai nieko gero nežada, mat tiek Čekija, tiek Izraelis patenka tarp Eurovizijos favoritų.

„Izraelio atstovės Netta šansai laimėti Euroviziją vertinami net 40 proc., o čeko Mikolas Josefo – 12,4 proc. Lietuvos galimybės nesiekia nė procento“, – sako „Betsafe“ analitikas Mindaugas Grigaitis.

Tiesa, „Youtube“ platformoje Lietuva gali pasigirti visai neblogais rezultatais. I. Zasimauskaitės daina peržiūrėta daugiau nei milijoną kartų, o tokius skaičius kol kas pasiekė vos pusė Eurovizijoje dalyvausiančių šalių. Čia ir vėl karaliauja Izraelio atstovė – peržiūrų skaičius siekia keliolika milijonų.

REKLAMA
REKLAMA

Pati I. Zasimauskaitė jau anksčiau tvirtino, kad džiaugiasi, jog pasirodys tarp dviejų favoritų. Pasak D. Zvonkaus, būtent kitų dalyvių pasirodymai ir nulems, kokią vietą užims Lietuva. „Lietuvos daina išskirtinio ryškumo, koks kartais pasitaiko konkurse, kaip, pavyzdžiui, Lordi arba Conchita Wurst, neturės. Grubiai tariant, Lietuvos pasirodymas priklausys nuo to, kaip blogai pasirodys kiti. Tačiau su lietuvių pasirodymais taip nutinka dažnai“, – sako D. Zvonkus.

Pasak garsaus prodiuserio ir kompozitoriaus, norint pasiekti geresnių rezultatų „Eurovizijoje“, reikia rizikuoti. „Lietuvoje trūksta visiškai nusirovusių, ekscentriškų atlikėjų, kurie įtikintų tautą, kad turi išvažiuoti į „Euroviziją“. Kad lietuviai būtų ypatingai ryškūs – retas atvejis. Tokie buvo tik „LT United“, o šiaip Lietuva siunčia kažkokį saugų, vidutinišką pasirodymą, dėl to vidutiniški ir rezultatai. Lietuviams reikėtų rizikingesnių, keistesnių variantų, tuomet būtų galima pasiekti daugiau“, – svarstė D. Zvonkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Eurovizijoje“ šiemet dalyvaus 43 šalių atstovai. Dainų konkurso finalas Lisabonoje vyks gegužės 12 dieną, o pusfinaliai – 8 ir 10 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų