REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neatskleidžiamam skaičiui Lietuvos piliečių uždrausta atvykti į Rusiją, tarp jų – keli žurnalistai, Seimo nariai.

Neatskleidžiamam skaičiui Lietuvos piliečių uždrausta atvykti į Rusiją, tarp jų – keli žurnalistai, Seimo nariai.

REKLAMA

„Galiu patvirtinti, kad mes gavome informaciją, jog atskiri Lietuvos piliečiai įtraukti į sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją. Sąrašo asmenų ir skaičiaus negalime atskleisti“, – BNS penktadienį sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Šiame sąraše esančius žmones ministerija informuoja asmeniškai.

Apie tai, kad buvo informuoti apie patekimą į šį sąrašą feisbuke paskelbė apžvalgininkas Rimvydas Valatka, „Laisvės TV“ žurnalistas Andrius Tapinas ir portalo 15min.lt žurnalistas Dovydas Pancerovas.

„Turbūt tai yra pats aukščiausias mano gyvenimo įvertinimas“, – šią žinią komentavo R. Valatka.

Į sąrašą pateko ir Seimo nariai: tai socialiniame tinkle paskelbė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „valstietis“ Vytautas Bakas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime nariai Laurynas Kasčiūnas ir Mantas Adomėnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesą sakant, gavau laišką ir tiek. Manau, tai susiję su Magnickio sąrašu. Čia tik juokauti belieka – tikiuosi, tai nepaveldima. Sunkiai įsivaizdavau kažkokius kontaktus, kol yra dabartinis režimas. Verta mažiausiai pusę Seimo įtraukti į sąrašą“, - tv3.lt sakė V. Bakas.

REKLAMA

L. Kasčiūnas teigia, kad jo žiniomis, sąraše yra daugiau kaip dešimt Seimo narių.

Asmenys nurodo buvę informuoti, kad į Rusiją negalės atvykti penkerius metus.

 Portalas tv3.lt primena, kad praėjusių metų pabaigoje Seimo nariai priėmė „Magnickio“ įstatymą – paskelbė sąrašą asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą, nes jie susiję su stambaus masto korupcija, pinigų plovimu ar žmogaus teisių pažeidimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų