REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Asociatyvi nuotr. Autobuse (TV3 koliažas)

Į viešumą iškilo incidentas Kauno rajone. Moksleivė papasakojo, kaip tarpmiestinio autobuso vairuotojas keikdamasis verbališkai ją užsipuolė kitų keleivių akivaizdoje ir ne tik pažemino, bet ir apgavo. Mergina laiške rašė, kad tokios situacijos nelinkėtų niekam.

11

Į viešumą iškilo incidentas Kauno rajone. Moksleivė papasakojo, kaip tarpmiestinio autobuso vairuotojas keikdamasis verbališkai ją užsipuolė kitų keleivių akivaizdoje ir ne tik pažemino, bet ir apgavo. Mergina laiške rašė, kad tokios situacijos nelinkėtų niekam.

REKLAMA

Esą, girtas, besikeikiantis vairuotojas ją aprėkė autobuse bei atsisakė duoti grąžą. Blogiausia tai, kad merginai nepavyko prisišaukti pagalbos, o kiti keleiviai įvykio taip pat nesureikšmino.

Mergina: šiandien galėjau būti negyva

Į portalą tv3.lt kreipėsi 18-metė moksleivė, kuri papasakojo apie nemalonų incidentą įvykusį šią savaitę autobuse, su kuriuo nuolat važinėja į gimnaziją. Mergina iškart pasakė, kad nuolat tenka vėluoti į pamokas, kadangi UAB „Merula“ autobusai vėluoja, o jai patogu važinėti ir dėl to, kad jos gimnazija yra sąraše gaunančių nuolaidą.

„150 autobusu reikėjo pavažiuoti vieną stotelę iš pirmosios Karmėlavos į Margavą. Prieš įlipant į autobusą, iškart turėjau įtarimų, kad kažkas yra negerai su vairuotoju. Jo akys buvo raudonos, oda taip pat. Galbūt buvo apsvaigęs nuo alkoholinių gėrimų. Iškart pasijaučiau labai nejaukiai.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpai ir aiškiai pasakiau vairuotojai kur važiuoju su kokia nuolaida, bet jis nesureagavo. Padaviau jam du eurus ir pažymėjimą, kurį man jis „sugrūdo“ atgal, o grąžos neatgavau. Paklausus, kodėl negavau grąžos, staiga vairuotojas sureagavo ir pradėjo klykti ant manęs per visą autobusą. Pradėjo aiškinti, kad nėra jokių sąrašų.

REKLAMA

Pasak jo, nuolaidos neturiu gauti, nors visados ją gaudavau. Taip pat vairuotojas nepagailėjo žargonų tokių kaip: N***, P***“, - laiške dėstė moksleivė.

Ji tikino buvusi pažeminta ir negalėjusi suprasti, kodėl sulaukė tokio nepagarbaus išpuolio.

Pagalbos nesulaukė

Mergina rašė, kad bandė susisiekti su minėtos įmonės atstovais ir pranešti apie tikėtinai girtą vairuotoją ir jo elgesį, tačiau per dvi valandas – atsako nesulaukė.

„Taip pat bandžiau pranešti policijai, kad vairuotojo blaivumas būtų patikrintas, tačiau tam jau buvo per vėlu. Padariau klaidą, kad nereagavau iškart pranešdama pagalbos numeriu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjau šiek tiek pačia įmone, reitingai bei atsiliepimai labai prasti: autobusai nuolatos vėluoja, vairuotojai rėkia ant keleivių, skundžiamasi labai prastu aptarnavimu. Nesuprantu kodėl nieks nesikeičia? Kodėl dirba tie patys pikti darbuotojai? Kodėl su keleiviais bendraujama, kaip su gyvuliais? Neduok Dieve, jei jis buvo girtas, tai galėjau šiandien galbūt būti ir negyva“, - neslėpė nusivylimo ji.

Mergina rašė, kad tikisi, jog kiti nukentėję keleiviai irgi bus sąmonini ir prabils apie patirtą šlykštų elgesį.

Įmonė tikrino vairuotojo blaivumą

Įmonės „Merula“ atstovai portalui tv3.lt pateikė savo versiją. Jie nurodė, kad minimas vairuotojas, baigęs darbą maršrute buvo apklaustas dėl incidento aplinkybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis patvirtino, kad paprašė moksleivės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę į transporto lengvatą, važiuojant priemiestiniais vietinio susisiekimo autobusų maršrutais. Pasak jo, moksleivė pateikė gimnazijos išduotą mokinio pažymėjimą, tačiau jis neįsidėmėjo kokia tai gimnazija.

Tikėtina, kad moksleivė lanko kurią nors iš gimnazijų (jų sąrašą pridedame), priskiriamų prie vykdančių specializuoto ugdymo programas, ir kurių moksleiviams Transporto lengvatų įstatyme numatyta teisė į 50 proc. lengvatą važiuojant vietinio priemiestinio susisiekimo autobusų maršrutais, kai kitų, bendrojo ugdymo įstaigų mokiniams tokia lengvata nesuteikiama jiems taikomas važiavimo išlaidų kompensavimas savivaldybių nustatyta tvarka)“, - pateiktame atsakyme nurodė įmonės atstovas.

REKLAMA

Jo teigimu, vairuotojas pripažino nežinojęs, kurios ugdymo įstaigos priskiriamos prie vykdančių specializuoto ugdymo programas, tačiau kategoriškai paneigė, kad su moksleive bendravo nemandagiai ar naudojo necenzūrinę leksiką. Tiek minimas vairuotojas tiek ir visi kiti įmonės vairuotojai papildomai instruktuoti dėl lengvatų taikymo ypatybių vežant keleivius vietinio priemiestinio susisiekimo autobusų maršrutais.

Įmonės atstovas taip pat nurodė, kad vairuotojo blaivumas buvo patikrintas alkotesteriu, kaip kad tikrinama ir išleidžiant vairuotojus į darbą maršrute. Įmonė tikino apgailestaujanti dėl šio incidento.

REKLAMA

Sulaukia telefoninių skundų

Portalui tv3.lt susisiekus su Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskiene, ji tikino tokio skundo nebuvo gavusi. O dėl minėtos įmonės, skundų savivaldybė kol kas sulaukia tik telefonu.

„Kreipėmės į įmonę su prašymu pasiaiškinti, įmonė UAB „Merula“ paaiškino, kad vairuotojas galimai nebuvo tinkamai informuotas apie nuolaidas. Po šios situacijos vairuotojas buvo patikrintas alkotesteriu, anot įmonės vadovybės, rezultatas buvo neigiamas, alkotesteris rodė nulius“, - sakė G. Kaminskienė.

Jos teigimu, bus kreiptasi į vadovybę dėl išsamaus šio incidento tyrimo atlikimo, pateikiant vairuotojo pasiaiškinimą bei įmonės sprendimą dėl tokio vairuotojų elgesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų