REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės rinktinės bei futbolo klubo „Žalgiris“ gynėjas Georgas Freidgeimas įsitikinęs – sportas yra jo gyvenimo kelias, ir jei ne futbolas, šiuo metu jis atstovautų kuriai nors kitai sporto šakai. Ir tuo pat metu 30-metis žaidėjas pripažįsta, kad vieni geriausių išgyvenimų – kai jo atstovaujama rinktinė įmuša įvartį.

Nacionalinės rinktinės bei futbolo klubo „Žalgiris“ gynėjas Georgas Freidgeimas įsitikinęs – sportas yra jo gyvenimo kelias, ir jei ne futbolas, šiuo metu jis atstovautų kuriai nors kitai sporto šakai. Ir tuo pat metu 30-metis žaidėjas pripažįsta, kad vieni geriausių išgyvenimų – kai jo atstovaujama rinktinė įmuša įvartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Futbolas mano gyvenime atsirado, kai buvau šešerių metų. Su tėčiu stebėjome vaikų treniruotę ir jis paklausė – ar aš irgi norėčiau žaisti? Aš norėjau, jis pasikalbėjo su treneriu ir mane priėmė. Nuo tada pradėjau žaisti ir per visą tą laiką praleidau tik kelias treniruotes“, – TV laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“ prisimena žaidėjas.

REKLAMA

Pašnekovas pasakoja, kad jis buvo labai užsidegęs futbolu – kiekvieną dieną tegalvodavo apie jį ir laukdavo kiekvienos naujos treniruotės. Nuo to laiko futbolas tapo jo gyvenimo dalimi.

„Labai mėgau sportą, tad jeigu ne futbolas, mano gyvenime galėjo atsirasti krepšinis, tenisas, bėgimas ar dar kas nors kita. Manau, bet kuriuo atveju sportuočiau“, – sako G. Freidgeimas.

Kantrybė ir užsispyrimas

„Žaisti vilkint Lietuvos rinktinės marškinėlius – labai malonus patyrimas. Mano pagrindinė svajonė buvo ne žaisti už kurį nors užsienio klubą, o atstovauti Lietuvos rinktinei. Puikiai atsimenu pirmąsias savo rungtynes su rinktine. Tai neapsakomas jausmas, kai stovi vilkėdamas rinktinės marškinėlius ir girdi skambantį šalies himną, o pats didžiausias malonumas, kai rinktinė įmuša įvartį – tai vienas geriausių jausmų, kuriuos esu patyręs“, – pasakoja G. Freidgeimas.

REKLAMA
REKLAMA

Futbolininko įsitikinimu, bręstančiam sportininkui būtinos dvi charakterio savybės: kantrybė ir užsispyrimas.

„Neretai atsitinka taip, kad talentingas sportininkas sustoja, nes neturi kantrybės siekti tikslo. Be to, futbolininko karjeroje daug pakilimų ir nuopuolių, todėl svarbu gebėti juos atlaikyti. Profesionaliame sporte psichologinė žaidėjo būsena labai svarbi. Žinau nemažai futbolininkų, kurie treniruotėse atrodo labai gerai, bet per varžybas jiems trūksta pasitikėjimo savo jėgomis ir todėl jie negali visiškai atsiskleisti. Todėl labai svarbu su savimi dirbti, nusiteikti – be pasitikėjimo savimi sunku būti geru futbolininku“, – TV laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“ dėsto sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suderino mokslus ir profesionalų sportą

Futbolininko įsitikinimu, sportą ir mokslą galima suderinti. „Sportuodamas baigiau Vilniaus universitetą. Žinoma, nebuvo lengva, juolab kad paskutiniaisiais studijų metais žaidžiau Lenkijoje. Tačiau išsilavinimą įgijau – manau, kad jis yra labai svarbus“, – teigia Lietuvos rinktinės bei „Žalgirio“ ekipos gynėjas.

TV laidoje jis pasakojo, kad tėvai nuo vaikystės ragino neapleisti mokslų, net ir intensyviai sportuojant.

„Mokslų svarbą žinojau ir jiems skirdavau nemažai dėmesio, o pasportavus, prapūtus galvą buvo net lengviau studijuoti. Kol draugai galėdavo eiti į vakarėlius, linksmintis, man tekdavo daugiau padirbėti. Tėtis sakydavo – dabar dėmesį skirk sportui ir mokslams, pramogoms laiko visada atsiras. Taip ir darydavau. Mano tvarkaraštis buvo labai intensyvus ir pastangas skirdavau užsibrėžtiems tikslams siekti. O kai juos pasiekdavau, galėdavau ir truputį atsipūsti“, – prisimena atletas.

REKLAMA

Pirmosios parduotuvės badmintono rungtynės

Siųsdamas linkėjimus „Lietuvos mokyklų žaidynių“ sportininkams, G. Freidgeimas sakė: „Išsikelkite tikslus, dirbkite, užsispyrę siekite jų ir nepamirškite džiaugtis gyvenimu, mėgaukitės sportu, ar bet kuo kitu, ką darote. Darykite nuoširdžiai ir tada, manau, viskas bus puiku.“

Daugiau apie futbolininko kelią G. Freidgeimas pasakos laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“, kurią šeštadienį, 10.30 val., rodys televizijos kanalas TV6. Laidos pabaigoje jos vedėjas Mindaugas Ponomariovas-Ozis susirungs „Lietuvos mokyklų žaidynių“ partnerės „Maxima“ iššūkyje. Šįkart bus išbandoma dar viena nauja sporto šaka – parduotuvės badmintonas.

REKLAMA

„Lietuvos mokyklų žaidynės“ – masiškiausias sporto renginys Lietuvoje. Jame dalyvauja per 200 tūkst. mokinių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Žaidynių programoje 25 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, savivaldybės, mokyklos. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų