REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
92
Gimdymas (nuotr. 123rf.com)

Ši istorija Lietuvos spaudoje ir televizijoje plačiai nuskambėjo 1999-ųjų pabaigoje. Tada visi kalbėjo apie Santariškių ligoninėje pagimdžiusią 12-metę iš Šalčininkų. Tuo metu tai buvo jauniausia gimdyvė Lietuvoje.

92

Ši istorija Lietuvos spaudoje ir televizijoje plačiai nuskambėjo 1999-ųjų pabaigoje. Tada visi kalbėjo apie Santariškių ligoninėje pagimdžiusią 12-metę iš Šalčininkų. Tuo metu tai buvo jauniausia gimdyvė Lietuvoje.

REKLAMA

Kūdikis gimė sveikas, jauna mama žadėjo jį auginti pati, net atsiliepė vaiko tėvas, bet iškart atsirado vienas „bet“... Baudžiamajame kodekse numatyta, kad santykiavimas su lytiškai nesubrendusiu asmeniu yra baudžiamas laisvės atėmimu iki 5 metų.

Ir jokių išimčių įstatyme nenumatyta. Net jei niekas nesiskundžia, prokuratūra privalo iškelti baudžiamąją bylą. Lietuvoje panašus atvejis buvo nutikęs Radviliškio rajone, tada pagimdžius 13-metei prokurorai iškėlė baudžiamąją bylą, o vėliau ir nuteisė jau vesti spėjusį vyrą. Apie šias istorijas plačiau rašoma kriminalinių naujienų laikraštyje „Akistata“.

Mokyklos suolas iškeistas į vystyklus

Atvejis Šalčininkų rajone nuskambėjo itin plačiai. Daug kam buvo nesuvokiama, kaip mokyklos suolą dar daug metų turėjusi trinti mergaitė vos sulaukusi 12 metų tapo mama.

REKLAMA
REKLAMA

Tik pagimdžiusi mergaitė pažadėjo, kad neišsižadės vaiko. Kol jį reikės maitinti, tol ji į mokyklą negrįš. Bet vėliau žadėjo tą padaryti, o savo kūdikį ketina palikti mamai. 34-erių moteris teigė, kad išauginusi šešis vaikus, nemato problemos išauginti ir septintąjį.

REKLAMA

Beje, 12-metė itin kruopščiai slėpė (o gal ir pati nesuvokė) nėštumą. Apie tai sužinota tik 5-6 nėštumo mėnesį. To nepastebėjo, net jos motina. Dėmesį atkreipė socialiniai darbuotojai, kurie kartas nuo karto aplankydavo šią asocialia pripažintą šeimą.

Nors iškilo grėsmė, kur reikės sutalpinti naują šeimos narę (daugiavaikė šeima – du suaugusieji ir šeši vaikai gyvena dviejų kambarių namelyje – aut. past.), bet 12-metės motina numojo ranka, kad ir vietos, ir maisto visiems užteks.

Paaiškėjo, kad vaiko tėvas – gretimame name, taip pat asocialioje šeimoje, gyvenantis 18-metis. Jaunas vyras niekur nedirba, o šeima, kurioje gyvena, prasimaitina iš už vaikus gaunamą pašalpą.

REKLAMA
REKLAMA

Gresia bausmė

Apie tai, kad gresia baudžiamoji atsakomybė tiek 18-mečio šeima, tiek 12-metės artimieji sužinojo iš žurnalistų. Iškart kilo pasipiktinimas, už ką čia bausti. Mergaitės mama suskubo užstoti „žentą“, teigdama, kad šis myli jos 12-metę dukrą.

Moteris prasitarė, kad žinojusi apie jos vyriausios dukros ir 18-mečio draugystę. Ji teigė nematanti tame nieko blogo. Tiesa, paklausta, ar kalbėjosi su dukra dėl apsisaugojimo nuo neplanuota nėštumo, tik nudelbė akis žemyn.

Visos pusės pažadėjo mūru stoti už tai, kad 18-metis išvengtų bausmės. Jie juk myli vienas kitą. Tokie motinos žodžiai nuteikia dviprasmiškai. Tiesa, rasti informacijos, kokia šios istorijos atomazga nepavyko. Tad tikėtina, kad 18-metis išvengė rimtesnių nemalonumų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų