REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Gatvėse ėmė piešti jautriausią kūno vietelę (nuotr. Instagram)

Jautriausioje moters kūno vietelėje, kuri vadinama klitoriu, yra net 8000 nervų. Ji atsakinga už sekso metu patiriamą malonumą, žino retas, rašo portalas womenshealtmag.com.

6

Jautriausioje moters kūno vietelėje, kuri vadinama klitoriu, yra net 8000 nervų. Ji atsakinga už sekso metu patiriamą malonumą, žino retas, rašo portalas womenshealtmag.com.

REKLAMA

Mažas arba beveik jokio supratimo apie šią moterų kūno dalį paskatino Laurą Kingsley (24 m.) su tai supažindinti visą pasaulį. Kaip? Įvairiose pasaulio vietose ji ėmė jį piešti.

Viešos kalbos peraugo į tarptautinį judėjimą

Merginos kampanija „Instagram“ tinkle vadinama „Clitorisity“, o jos tikslas – supažindinti pasaulį būtent su klitoriu.

„Mokykloje mokėmės apie plaučius, kiaušides, gimdos kaklelį, inkstus, tačiau apie klitorio struktūrą nežinome nieko. Suprasti moterų lytiškumą yra labai svarbu, ypač dėl to, jog apie tai kalbėti yra vis dar tabu“, - sakė Laura.

Ši idėja merginos galvoje gimė jai dar besimokant koledže. Ji suprato, kad mūsų kultūroje vyrauja labai daug seksualinio pobūdžio žinučių. Mylėtis skatina žurnalai, filmai, tačiau retai kada kas ima kalbėti apie tikrąją žmogaus anatomiją.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent dėl šios priežasties ji savo universiteto studentų miestelyje ėmė viešai kalbėti apie lytiškumą, daugiausia dėmesio skirdama klitoriui.

„Labiausiai mane sujaudino tai, kaip smagu buvo mokytis apie šią kūno dalį, tai man suteikė labai daug jėgų tęsti tai, ką pradėjau. Pradėjau mąstyti, kaip su tuo supažindinti ir į tai įtraukti vis daugiau žmonių. Staiga man į galvą šovė mintis gatvėse piešti klitorius“, - pasakojo mergina.

REKLAMA

Pirmąjį piešinį Niujorke esančioje Vašingtono aikštėje Laura nupiešė spalio mėnesį. Jis buvo paprastas ir aiškus. Padedama draugų, ant žemės nupiešusį šį išties iškalbingą piešinį, po juo ji prirašė „Būkite smalsūs, domėkitės klitoriu.“

„Prie manęs priėjo labai daug žmonių, klausinėjo įvairių dalykų. Tai labai džiugino, kadangi nežinojau, kokios reakcijos sulauksiu. Žmonės buvo smalsūs, jie su mumis apie tai kalbėjo, taip pat nemažai jų nustebo savo kūnuose turintys šią itin jautrią vietą“, - tęsė Laura.

„Kodėl, būdama tokio amžiaus, vis dar nežinau apie šią savo kūno dalį?“ – vienas iš dažniausiai girdėtų sakinių, teigė Laura.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tik keli žmonės iškart atpažino, ką mergina su draugais norėjo pavaizduoti.

„Iš pradžių niekas neatspėdavo, ką aš piešiu. Viskas pasikeitė nupiešus 20-ą klitorį“, - pasakojo ji ir pridūrė, jog tuo metu ji buvo Naujajame Orleane, kai pro šalį bėgęs vyras vos tik pažvelgęs į piešinį sušuko, kad tai klitoris. Tiesa, kai Laura pareiškė, jog jis – pirmasis žmogus teisingai įvardinęs šią kūno vietą, vyras atskleidė mokęsis medicinos mokykloje.

Ne visų reakcijos tokios malonios

Tačiau labiausiai šios idėjos autorei įsiminė Londone gyvenančios moters reakcija.

„Pro mūsų piešinį dviračiu važiavo moteris. Su ja kartu buvo ir dvi jos dukros. Pamačiusi mūsų piešinį ji sušuko „O, tai klitoris! Visas piešinys! Pažiūrėkit, mergaitės. Argi jis ne gražus?“ Kai jos dukros paklausė, kas yra klitoris, moteris atsakė, kad tai labai nuostabi moterų kūno dalis. Pažvelgiau į draugę, su kuria tuo metu buvau. Mudviejų akyse sutvisko laimės ašaros“, - teigė Laura.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ne visi žmonės į tai reaguoja taip nuostabiai. Mergina pamena, kaip kartą Niujorke pro jos piešinį praėjo šeima su 3 vaikais. Mama atrodė šiek tiek nusiminusi. Ji paklausė, ką jos čia daro. Merginos paaiškino šios kampanijos tikslą.

„Po to mano draugė jos paklausė ar jai šis piešinys atrodo nepadorus. Ji atsakė, kad ne, tačiau visa tai turėtų likti nuošalėje. Neteisiu jos už šią nuomonę, tačiau asmeniškai su tuo nesutinku, kadangi visa tai jau tiek daug laiko buvo slepiama“, - sakė ji.

Laura pabrėžė, kad jos piešinys paremtas vieno anatomijos vadovėlio iliustracija. Ji taip pat nori pridurti, kad su klitoriu susiję tyrimai paramą gavo visai neseniai, o iki tol niekas to daryti nedrįso.

REKLAMA

„Man keista darosi pagalvojus, kad klitoris yra tai, kas turėtų būti paslėpta, kai tuo tarpu apie tiek daug su seksu susijusių dalykų yra kalbama garsiai“, - tęsė Laura.

Prisitaiko prie auditorijos

Tačiau šis sąmyšis ir sutrikimas tik dar labiau paskatino merginą atviriau ir garsiau kalbėti apie savo kampaniją. Su šia idėja moteris ėmė keliauti po pasaulį ir klitoriais jau spėjo papuošti Jungtinės Karalystės, Portugalijos, Danijos ir Švedijos gatves.

Kuomet Laura ruošiasi vykti į jai nežinomą kraštą, ji visuomet susisiekia su ten gyvenančiais draugais ir bando sukurti prierašą, kuris neįžeistų, bet tik dar labiau sudomintų tos vietos gyventojus.

REKLAMA

Pavyzdžiui, lankydamasi Portugalijoje, prie nupiešto klitorio Laura parašė „Voa, Pombinha“. „Pombinha“ – žodis, reiškiantis mažą balandį, tačiau jis taip pat naudojamas mokant jaunas mergaites apie jų lytinius organus. Išversta ši frazė reiškia „Skrisk, mažasis balandį“.

Kokie šios nuostabios idėjos autorės ateities planai?

„Šiuo metu šią idėją daugiausia skleidžiu būtent piešiniais, tačiau noriu rasti būdą, kaip žmonėms, išsiaiškinusiems, kas pavaizduota piešinyje ant gatvės, greitai ir patogiai rasti apie tai informacijos“, - sakė ji.

Tačiau svarbiausia yra tai, jog Laura savo darbais su klitoriu supažindina kiek galima daugiau žmonių. Ji tikisi, kad jos piešiniai padės suprasti, jog tai nėra nedidelis ir reikšmės neturintis odos gabaliukas, o labai svarbus ir jautrus moters kūno organas, atsakingas už malonius pojūčius.

„Tai suprasdami jaučiamės tiesiog stipresni už kitus, be to, galime atrasti tai, apie ką anksčiau nė negalvodavome. Visi esame nusipelnę patirti malonumą, o informacija apie tai ir apie patį klitorį padės to pasiekti“, - užbaigė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų