REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva pagal futbolo infrastruktūrą užima paskutinę vietą Europoje, sako Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas.

Lietuva pagal futbolo infrastruktūrą užima paskutinę vietą Europoje, sako Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas.

REKLAMA

Po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu bei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentu Tomu Danilevičiumi, jis pabrėžė, kad Lietuva yra svarbi UEFA narė.

„Tuo pat metu infrastruktūra Lietuvoje yra viena silpniausių visoje UEFA. Tad man džiugu, ir tai nėra tik diplomatinis pareiškimas, kad mes randame puikų sutarimą: Vyriausybė, nacionalinė asociacija ir UEFA. Jei visi prisidėsime savo žiniomis, pamatiniais dalykais, mes galime sukurti gerą infrastruktūrą ir ateityje jus lydės didesnė sėkmė, nei iki šiol“, – žurnalistams sakė jis.

Jis sako mėgstantis pajuokauti, kad Lietuvos minusas yra tai, kad šalis yra daug pasiekusi krepšinyje, tad nelieka dėmesio futbolui.

REKLAMA
REKLAMA

A. Čeferinas sakė tikintis, jog Lietuvai pavyks pastatyti tarptautinius standartus atitinkantį nacionalinį stadioną.

„Visada yra puiku, kai nacionalinė rinktinė žaidžia nacionaliniame stadione. Tikiuosi, kad jūs jį netrukus turėsite, nes turite puikią komandą. Aš tikiu“, – sakė jis, BNS paklaustas, ar tiki Lietuvos planais pastatyti stadioną per artimiausius kelerius metus.

REKLAMA

Susitikime pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp LFF ir Vyriausybės dėl futbolo šakos stiprinimo.

T. Danilevičius sako, kad susitarimas yra gera pradžia „pirmų žingsnių, kur futbolas turi atgimti ir siekti aukščiausių tikslų“.

„Tai ne tik infrastruktūriniai klausimai, kuriuos minėjo gerbiamas Aleksandras Čeferinas, kad Lietuva Europoje šiandien yra tikriausiai paskutinė valstybė pagal sporto infrastruktūros išsivystymą.

Kartu sutelkę ne tik savo žinias, bet ir finansavimo šaltinius, galėsime pasiekti gerų rezultatų.

Tai ne tik aikštės ir aikštynai miesteliuose, bet ir reprezentaciniai stadionai“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot T. Danilevičiaus, tikimasi, jog po susitarimo atsiras ir kitų infrastruktūros projektų, kurie bus „postūmis į priekį vystant ir populiarinant futbolą“.

„Tik per meistriškumą ateisime į meistriškumą: kuo daugiau mūsų vaikų žais futbolą, tuo daugiau turėsime ateinančių žvaigždžių, futbolo talentų. Norėčiau sutikti su premjeru, kad talentų mes turime, tik reikia juos teisingai užauginti ir teisingai išlaikyti futbole iki profesionalaus lygio“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų