REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionų ir „Žalgirio“ arenos vadovas Paulius Motiejūnas – žmogus, priėmęs sprendimą Kaune rengti pasaulio ledo ritulio čempionatą. Pirmenybių grafikas susikirto su Eurolygos atkrintamosiomis. „Žalgirio“ direktorius neslepia – nors visada tiki savo komanda, šis sezonas viršijo lūkesčius.

Lietuvos čempionų ir „Žalgirio“ arenos vadovas Paulius Motiejūnas – žmogus, priėmęs sprendimą Kaune rengti pasaulio ledo ritulio čempionatą. Pirmenybių grafikas susikirto su Eurolygos atkrintamosiomis. „Žalgirio“ direktorius neslepia – nors visada tiki savo komanda, šis sezonas viršijo lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikijoje trūko garbingo žaidimo

„Žalgiris“ Eurolygos reguliariajame sezone laimėjo 18 rungtynių, patyrė 12 nesėkmių ir užėmė šeštąją vietą.

REKLAMA

Toks rezultatas pirmajame atkrintamųjų varžybų etape lėmė Pirėjo „Olympiakos“ barjerą. Žalgiriečiai pirmąsias rungtynes Graikijoje po pratęsimo laimėjo 87:78, o antrajame mače nusileido 68:79.

„Visada gali būti geriau, bet grįžti iš Pirėjo su pergale – puikus rezultatas“, – tv3.lt vertino Paulius Motiejūnas.

Jis atsisakė analizuoti, ko pritrūko antrosiose rungtynėse. „Žalgirio“ direktorius nekomentavo ir daug diskusijų sukėlusio teisėjų darbo.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiajam „Žalgirio“ treneriui Šarūnui Jasikevičiui antrajame mače teko iškęsti žiūrovų lazerius. Jie buvo nukreipti Šarui į veidą.

„Keista, kad Pirėjuje trūko garbingo žaidimo, buvo kovojama ne tik aikštėje. Galbūt tai normalu – Graikija, atkrintamosios… Seriją, žinoma, norėtųsi baigti Kaune“, – neslėpė P. Motiejūnas.

Bus mažiau žiūrovų

Du artimiausi ketvirtfinalio serijos mačai bus žaidžiami Kaune – antradienį ir ketvirtadienį.

Ten rungtynių galėjo nebūti, mat „Žalgirio“ arenoje balandžio 22–28 dienomis vyksta pasaulio ledo ritulio čempionato 1B diviziono varžybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arena su tarptautine ledo ritulio federacija (IIHF) po derybų sutarė, kad dienomis, kai nevyks čempionato rungtynės – antradienį ir ketvirtadienį – „Žalgiris“ galės priimti „Olympiakos“. Deryboms talkino Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF).

Arena įsipareigojo padengti ledo ritulio čempionato aikštės pertvarkymo darbų kaštus.

„Suma įkandama. Brangoka, bet namie žaisti geriau. Be to, viskas atsipirks, pardavus bilietus į Eurolygos rungtynes“, – skaičiavo P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ arena krepšinio mačų metu talpina per 15,5 tūkstančio gerbėjų. Šįkart dėl aikštės pertvarkymo bilietų bus parduota 1,5 tūkstančio mažiau. P. Motiejūno teigimu, sirgalių susirinks apie 14 tūkstančių.

REKLAMA

Bilietas į „Žalgirio“ rungtynes Eurolygos ketvirtfinalyje kainuoja 26–250 eurų.

Prisiėmė atsakomybę

Penkios sunkios paros laukia ir aikštes turėsiančių keisti arenos darbuotojų.

Krepšininkai pirmadienį ir trečiadienį tenkinsis arenos treniruočių sale, o rungtynių dienomis treniruosis rungtynių aikštėje.

„Ne pirmas kartas. Taip daroma, kai arenoje daugiau renginių – lapkritį, gruodį. Visiems sąlygos vienodos. Išlaikomas sąžiningo žaidimo principas, kurį akcentuoja Eurolyga“, – sakė P. Motiejūnas.

Jo teigimu, lyga didelių priekaištų dėl ledo ritulio čempionato neturėjo.

„Viską išsprendėme. Smagu, kad Kaune galime organizuoti tokį renginį. Matome, kiek daug žiūrovų renkasi į pirmenybes“, – kalbėjo arenos vadovas.

REKLAMA

Eurolygos rungtynių metu po parketu liks ledas. Krepšininkai, kuriems tekę žaisti tokiomis sąlygomis, yra skundęsi šalčiu.

„Išsianalizavome. Šaltis, žinoma, jausis. Arenoje bus šalčiau, kitaip nei įprasta. Tačiau sąlygos normalios“, – įsitikinęs P. Motiejūnas.

„Žalgiris“ Eurolygos atkrintamųjų varžybų datas žinojo seniai, bet arena sutarė, kad tuo metu Kaune karaliaus ledo ritulys. Žalgiriečiai patys netikėjo, kad pateks tarp aštuonių stipriausių Europos komandų?

„Ne „Žalgiris“. Tai – mano asmeninis sprendimas. Visą laiką tikiu savo komanda, juk krepšinis Lietuvoje – religija. Tačiau šanso surengti ledo ritulio čempionatą negalėjome praleisti“, – neslėpė P. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ vadovas atviras – sezonas kol kas viršija lūkesčius.

Vasaros darbų nedramatizuoja

Ispanijos spauda neseniai pranešė, kad po sezono dėl Š. Jasikevičiaus pasiruošę kovoti ne tik Tel Avivo „Maccabi“ bei „Barcelona“ klubai, o ir Maskvos CSKA.

„Laukia eilinė vasara, – nedramatizavo „Žalgirio“ direktorius. – Toks mūsų darbas. Sezonas dar nesibaigė, dirbame, tą patį darysime po sezono.“

Kauno klubas paskelbė, kad komandoje iki 2019–2020 metų sezono pabaigos turėtų likti Brandonas Daviesas. Su juo pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

REKLAMA

„Derimės ir su kitais žaidėjais. Su kai kuriais pavyksta, kitais – ne. Normalu“, – nekonkretizavo P. Motiejūnas.

„Šiauliuose“ sėkmingai rungtyniauja „Žalgirio“ paskolintas vidurio puolėjas Laurynas Birutis. Jis – rezultatyviausias (14,9 taško) ir naudingiausias (20,9 balo) Lietuvos krepšinio lygos žaidėjas.

L. Birutis – laukiamas kito sezono „Žalgiryje“?

„Taip. Puikus Lauryno progresas. Jis labai paaugo. Džiaugiamės juo“, – komentavo P. Motiejūnas.

Tarp krepšinio specialistų svarstoma, kad L. Birutis „Žalgiryje“ gali pakeisti Antaną Kavaliauską.

„Antano sutartis baigiasi. Bus sprendžiama. Tačiau tikrai negaliu pasakyti, kad Laurynas pakeis Antaną. Tai – tik kalbos“, – tikino „Žalgirio“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų