REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kelios sostinės gydymo įstaigos turės sumokėti pacientei už tai, kad laiku nediagnozavo ligos ir aplaidžiai ją gydė.

 Kelios sostinės gydymo įstaigos turės sumokėti pacientei už tai, kad laiku nediagnozavo ligos ir aplaidžiai ją gydė.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas pranešė pirmadienį palikęs galioti Vilniaus apygardos teismo sprendimą civilinėje byloje pagal jaunos moters ieškinį Centro poliklinikai, Vilniaus miesto klinikinei ligoninei, Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei, „BTA Insurance Company“ ir AAS „Gjensidige Baltic“ dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Civilinis ieškinys grįstas tuo, kad dėl netinkamo ir aplaidaus gydymo ieškovei nebuvo laiku diagnozuota liga, o jai progresavus devyniolikmetė neteko galimybės natūraliai pastodama turėti vaikų.

Vilniaus apygardos teismas 2017 metų balandžio 26 dienos sprendimu priteisė moteriai solidariai iš Centro poliklinikos ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės 25 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo, 1000 eurų – iš Vilniaus universitetinės ligoninės bei 5 proc. procesines palūkanas nuo bylos iškėlimo teisme 2010 metų sausio 3 dieną iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.

REKLAMA
REKLAMA

Centro poliklinika ir Vilniaus miesto klinikinė ligoninė prašė sumažinti žalos dydį. Jos ginčijo ir civilinės atsakomybės jų atžvilgiu taikymą, nepripažindamos nei savo neteisėtų veiksmų, nei kaltės.

REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas pažymėjo, kad buvo pažeista viena iš svarbiausių neturtinių vertybių – ieškovės sveikata. Šis pažeidimas dėl tinkamai nediagnozuotos ir progresavusios ligos paliko neatstatomus padarinius.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad negalima paneigti tikimybės, jog tinkamas ir savalaikis ligos nustatymas, jos diagnozavimas, tinkamo gydymo pritaikymas galėjo padėti išvengti ligos progresavimo ir būtino chirurginio įsikišimo pašalinant abu kiaušintakius.

Anot Apeliacinio teismo, Vilniaus apygardos teismo nustatytas neturtinės žalos dydis – tinkamas.

Šis Apeliacinio teismo sprendimas įsigalioja, bet jį dar galima skųsti Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų