REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Kanghua Ren (nuotr. YouTube)

Vaizdo tinklaraštininkai šiais laikais tapo neįtikėtinai populiarūs, o jų kuriamas turinys pritraukia daugybę gerbėjų.

8

Vaizdo tinklaraštininkai šiais laikais tapo neįtikėtinai populiarūs, o jų kuriamas turinys pritraukia daugybę gerbėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dėl populiarumo bet ką pasirengę padaryti „YouTube“ platformoje kuriantys žmonės, kartais peržengia visas padorumo ribas. O kartais už tai jiems netgi gresia kalėjimas.

REKLAMA

Iš Kinijos kilęs vaikinas Kanghua Ren, kuriantis po slapyvardžiu „ReSet“, visai neseniai nusprendė pasišaipyti iš benamio. Pastaruoju metu Barselonoje gyvenantis vaizdo tinklaraštininkas sumąstė linksmai papokštauti, tačiau jo kanalo stebėtojams tai pasirodė žiauru, o dabar jam netgi gresia laisvės atėmimas.

K. Ren nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame populiarių sausainių „Oreos“ įdarą pakeičia dantų pasta, o vėliau, už 20 eurų, juos parduoda benamiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt nuėjau per toli, bet pažiūrėkite į šviesiąją šio reikalo pusę – sausainiai padėjo jam išsivalyti dantis. Manau, kad to benamis buvo nedaręs nuo tada, kai tapo vargšu“, – kalbėdamas apie savo „YouTube“ kanale išplatintą vaizdo įrašą sakė Kanghua.

Tačiau nepaisant to, kad vaizdo tinklaraštininkas nė nesupranta, kad padarė blogą darbą, savo vaizdo įrašą, kurį jau spėjo pamatyti milijonai, ištrynė.

Užsienio žiniasklaidai savo atsaką apie žiaurų pokštą davė ir jo auka, minėtas benamis, vardu Gheorge. Pasak jo, beveik iškart po to, kai paragavo tinklaraštininko duotų sausainių, jie jį supykino. Benamis jautėsi taip blogai, kad iš tiesų galvojo, jog nebeišgyvens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negana to, kai vaizdo įrašas staiga išpopuliarėjo, K. Ren grįžo pas Gheorge siūlydamas pinigų už tai, kad šis tylėtų. Ir viskas todėl, kad visuomenė neimtų jo smerkti už žiaurų pokštą.

„Žmonės perdėtai sureikšmina pokštus, kurie yra padaromi benamiams. Jei būčiau tai padaręs su bet kuriuo kitu žmogumi, niekas nieko nė nebūtų sakęs“, – įsitikinęs vaizdo tinklaraštininkas. Tokią savo poziciją jis išsakė kitame vaizdo įraše, tačiau netrukus ištrynė ir šį.

Pagal ispanų laikraštį „El Pais“, Kanghua iš minėto vaizdo įrašo uždirbo maždaug 2500 dolerių. Tačiau to kaina – galimai gresiantis kalėjimas ir bauda, mat vaikinas pateko į teisėsaugos akiratį. Kaltintojai siekia vaizdo tinklaraštininką patupdyti už grotų dvejiems metams, o taip pat atlyginti žalą benamiui. Ji turėtų siekti net 36 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų