REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužais dar bent dvejas rungtynes namų arenoje – tai paaiškėjo penktadienį, kai Lietuvos čempionai Graikijoje 68:79 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ klubui.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužais dar bent dvejas rungtynes namų arenoje – tai paaiškėjo penktadienį, kai Lietuvos čempionai Graikijoje 68:79 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ klubui.

REKLAMA

Dabar Eurolygos ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių tarp ekipų yra lygybė – 1-1.

Kauniečiai vėl gan prastai pradėjo rungtynes ir antrajame kėlinyje turėjo 13 taškų deficitą. Tačiau trečiajame kėlinyje viskas apsivertė kojomis – žalgiriečiai sugebėjo išlyginti rezultatą, bet galiausiai sustojo lemiamu metu.

Lietuviai ketvirtajame kėlinyje net aštuonias minutes „iš žaidimo“ nepelnė taškų ir per toli paleido varžovus.

Po rungtynių kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius visų pirma prabilo apie teisėjų darbą. Per pirmą kėlinį varžovai metė net 11 baudos metimų, kai kauniečiai nė vieno. „Žalgiriui“ buvo sušvilptos net septynios pražangos, o varžovams vos dvi.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunkios rungtynės. Labai blogai, kad pradėjome duodami žingsnį atgal. Žinojome, kad jie bus aukščiausiame lygyje kovoti ir kariauti. Labai aiškiai pirmame kėlinyje negavome jokios pagarbos iš teisėjų. Skaičiai rodo, kad buvo nelygus traktavimas. Šiuo klausimu visas rungtynes buvo svarbių detalių“, – kalbėjo treneris.

REKLAMA

Prieš rungtynes buvo nemažai nerimo, kai pagrindiniu mačo teisėju buvo paskirtas slovėnas Saša Puklas. Atėnų „Panathinaikos“ savininkas jį kaltino palankumu „Olympiakos“ ekipai. Jam teisėjaujant Pirėjo ekipa yra laimėjusi net 14 kartų, o pralaimėjusi vos keturiskart.

Po mačo Šaras nenorėjo įvardinti pavardėmis, kurie teisėjai klydo, bet aiškiai davė suprasti, kad kalba apie S.Puklą. Net mačo metu Šaras kelis kartus rėkė, kad tik slovėnas švilpia visus kontaktus.

„Nereikia minėti pavardžių. Pradžia buvo labai įdomi, nereikia to slėpti. Yra kaip yra. Be pavardžių. Negavome lygaus traktavimo ir tai labai atsiliepė mūsų agresijai. Tu pradedi saugotis. Tai gera pamoka, kad turime būti pasiruošę kentėti. Kito kelio nėra prieš tokią puikią komandą“, – sakė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Strategas išskyrė ir „Olympiakos“ žaidėjų patirtį, kad jie geriau žino kaip žaisti atsiliekant serijoje, nei, kad „Žalgiris“ žino kaip žaisti joje pirmaujant.

„Stengiausi paruošti komandą dėl provokacijų, bet tą reikia patirti. Vyra stengėsi, paliko širdį“, – priekaištų auklėtiniams neturėjo jis.

Šaro netrikdė ir tai, kad sirgaliai visų rungtynių metų jam į akis švietė lazeriu.

„Čia super. Šviečia ant manęs, o man mesti nereikia. Svarbu, kad ant žaidėjų nešvitina“, – su šypsena sakė „Žalgirio“ treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų