REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Panevėžio r. policiją terorizuoja nepilnametis, grasinęs susprogdinti du prekybos centrus ir mokyklą (nuotr. Gedimino BALČIŪNO)

Pastaruoju metu Panevėžyje padaugėjo pranešimų apie galimus sprogmenis, kurie neva buvo padėti dvejuose prekybos centruose „Maxima“ ir porą kartų „Senvagės“ progimnazijoje.

28

Pastaruoju metu Panevėžyje padaugėjo pranešimų apie galimus sprogmenis, kurie neva buvo padėti dvejuose prekybos centruose „Maxima“ ir porą kartų „Senvagės“ progimnazijoje.

REKLAMA

Pats pirmas pranešimas, kad užminuota „Maxima“ Liepų alėjoje, gautas kovo 24 dieną, antrasis – balandžio 10 dieną, kad sprogs „Maxima“ Ukmergės gatvėje.

„Senvagės“ progimnaziją grasinta susprogdinti net du kartus šią savaitę – pirmadienį ir trečiadienį.

Pranešimai – melagingi

Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato (PK) viršininkas Vidas Sabonis sakė, kas pranešinėjo apie galimus sprogmenis.

„Nuo kovo 24 dienos iki vakar dienos buvo gauti keturi pranešimai apie sprogmenis. Du kartus parduotuvėse „Maxima“ – Liepų al. ir Ukmergės g. ir du kartus „Senvagės“ progimnazijoje. Šie melagingi pranešimai – apie sprogmenis parduotuvėse ir mokykloje – išaiškinti. Tai padarė tas pats asmuo – nepilnametis. Jam tik šiais metais sukaks 16 metų“, – paaiškino policijos pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Baus tėvus

Pasiteiravus, kokia bausmė laukia tėvų už nepilnamečio išdaigas, Panevėžio miesto bei rajono PK viršininkas V. Sabonis sakė:

„Pirmas kartas tėvams užtraukia bausmę – įspėjimą, o už pakartotinus melagingus pranešimus – bauda 100 eurų. Tačiau paskaičiuosime visas išlaidas, nes buvo iškviesto tarnybos. Be policijos – ugniagesiai, medikai, dujininkai, specialiųjų operacijų rinktinė „Aras“. Todėl piniginė išraiška gali žymiai padidėti. Kai buvo paskelbtas pirmas melagingas parnešimas „Senvagė“ mokykloje balandžio 16-ąją, tarnybų kviesti nereikėjo, nes po pusvalandžio pats vaikinas perskambino ir pasakė, jog pajuokavo. Tačiau pareigūnai sureagavo ir nuvyko į įvykio vietą. Visais kitais trimis atvejais, teko evakuoti žmones: tiek prekybos centruose, tiek mokykloje.“

REKLAMA

„Sprogdino“ savo mokyklą

„Senvagės“ progimnazijos direktorius Kazimieras Armonavičius naujienų portalui JP aiškino, kad apie neva padėtą sprogmenį pranešė jų mokyklos aštuntokas.

„Pareigūnai skubiai evakavo abiejų mokslo įstaigų, nes po tuo pačių stogu glaudžiasi ir Raimundo Sargūno sporto gimnazija, moksleivius. Sprogmens, aišku, nerado, bet skambintojas buvo išaiškintas greitai – klasės draugai pas pareigūnus jį atvedė. Jiems nepatiko, kad klasės draugas taip pasielgė. Moksleiviai jį net perspėjo, kad taip nedarytų. Tačiau jis nepaklausė“, – sakė švietimo įstaigos vadovas ir pridūrė:

REKLAMA
REKLAMA

„Per šią savaitę tai jau antras atvejis. Apie pirmąjį visuomenė nebuvo informuota, nes nebuvo poreikio. Tik į mokyklą atvyko policijos pareigūnai ir tikrino, ar nėra pavojaus.“

Skirti didesnes baudas

Švietimo įstaigos vadovo nuomonė tokie melagingi pranešimai apie sprogmenis – ne žaidimai.

„Reikėtų skirti solidžias baudas, gal tuomet praeitų noras taip nevykusiai juokauti. Kadangi jis nepilnametis, tai tas baudas teks tėvams mokėti. Jei jos būtų solidžios, gal tėvai kitaip žiūrėtų į tokius atžalų juokelius“, – sakė mokyklos direktorius ir pasidžiaugė, kad klasės draugai policijos pareigūnams patys nuvedė nenaudėlį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešimai per mėnesį – 4

Panevėžyje daugėja pranešimų ne tik apie užminuotus prekybos centrus „Maxima“, bet ir mokyklas. Dar kovo pabaigoje pareigūnai gavo pranešimą, jog užminuota Liepos al. daugiaaukštyje įsikūrusi parduotuvė.

Tąkart policijos pareigūnai greitai nustatė, jog pranešimas apie sprogmenį buvo melagingas. Dar belaukiant išminuotojų pareigūnai sulaikė vieną asmenį, kuris galimai ir pamelavo apie sprogmenį.

Nepilnametis įtariamas melagingo pranešimo autorius visą tą laiką buvo netoli įvykio vietos ir stebėjo situaciją.

Balandžio 10 d. 16.21 val. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Ukmergės g., prekybos centre „Maxima“ padėtas sprogmuo.

REKLAMA

Kaip pranešė Panevėžio policija, 16.28 val. įvestas planas „Skydas“, o 18.59 val. jis buvo atšauktas. Policijos specialiųjų operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sprogmenų nerado.

Balandžio 16 d. į pranešimą, kad padėtas sprogmuo „Senvagės“ progimnazijoje, reagavo policijos pareigūnai, bet, kai pranešimas balandžio 18 d. pasikartojo, jog padėtas sprogmuo toje pačioje mokykloje, reagavo visos tarnybos, kurios kviečiamos tokiais atvejais.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų