REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Šeimos vyro įspūdį sudaręs maniakas daugelį metų prievartavo ir žudė moteris (nuotr. VK.com)

Jekaterinburge (Rusija) buvo pateikti kaltinimai buvusiam gaisrininkui-gelbėtojui Aleksejui Falkinui, prieš metus sulaikytam dėl vienos moters išprievartavimo ir nužudymo. Pasirodo, kad su žmona gyvenęs ir du vaikus auginęs, pavyzdingu šeimos vyru vadintas Aleksandras jau buvo anksčiau teistas dėl išprievartavimo, o tyrimo metu nustatyta – aukų skaičius gali viršyti ir dešimt.

40

Jekaterinburge (Rusija) buvo pateikti kaltinimai buvusiam gaisrininkui-gelbėtojui Aleksejui Falkinui, prieš metus sulaikytam dėl vienos moters išprievartavimo ir nužudymo. Pasirodo, kad su žmona gyvenęs ir du vaikus auginęs, pavyzdingu šeimos vyru vadintas Aleksandras jau buvo anksčiau teistas dėl išprievartavimo, o tyrimo metu nustatyta – aukų skaičius gali viršyti ir dešimt.

REKLAMA

Auka pradingo kalbėdama telefonu su drauge

Prieš metus, 2017-ųjų balandžio 15-ąją, viename iš Jekaterinburgo priemiesčių gyvenanti Irina Vachruševa apie 21 val. vakaro išėjo pas savo draugę, gyvenančią už kelių namų, į svečius. Pakeliui ji dar paskambino ir sakė, kad netrukus ateis, tačiau telefono pokalbis nutrūko. Moteris pas draugę taip ir nepasirodė. Vyras tą patį vakarą sukėlė ant kojų vietos policiją, tačiau moteris dingo.

Be žmonos liko sutuoktinis, o be mamos – penkerių metukų sūnus.

Jos ieškoti ėmėsi vos ne visi rajono gyventojai. Paeiliui buvo šukuojami visi aplinkiniai kiemai, laiptinės ir parkai, buvo atidarinėjamos ir tikrinamos kanalizacijos angos, apžiūrimos palėpės ir stogai.

REKLAMA
REKLAMA

Jau kitos dienos rytą vienos iš laiptinių rūsyje aptiko kraujo žymes. Jau sulaikius įtariamąjį jis tame pačiame rūsyje, prižiūrint sustiprintai policijos apsaugai, kažką pasakojo tyrėjams.

REKLAMA

„Artimieji ir draugai visą tą laiką buvo laikomi nežinioje, tačiau palaipsniui suvokė, kad Irą, tikriausiai, nužudė, – pasakojo „RIA Novosti“ šeimos draugas Igoris. – Jų baisiausi įtarimai pasitvirtino, kuomet sulaikytasis nurodė pareigūnams vietą, kur jis užkasė kūną“.

Nusikaltimą įvykdė prie pat namų

Remiantis tyrimo atkurta nusikaltimo versija, 34-erių Jekaterinburgo gyventojas Aleksejus Falkinas, buvęs gelbėjimo tarnybos darbuotojas, o tuo metu suvirintoju dirbęs dviejų vaikų tėvas, 2017-ųjų balandžio 15-ąją „išėjo su tikslu surasti naują auką“. Pamatė simpatišką merginą, kalbančią prie laiptinės telefonu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis šoko iš nugaros, užkimšo jai burną ir nutempė į artimiausią rūsį, tačiau ten durys buvo užrakintos, – pasakojo leidiniui su tyrimo eiga susipažinęs pareigūnas. – Tuomet jis tiesiog ant rūsio laiptų ir išprievartavo merginą, o vėliau smogė peiliu. Kūną jis sugebėjo nutempti į automobilio bagažinę, išvežė į mišką, ten ją dar išniekino ir užkasė“.

Atlikęs žvėrišką nusikaltimą, A. Falkinas nuėjo namo miegoti. Ryte į jo buto duris jau beldėsi pareigūnai. „Patikrinus aplinkinių gyventojų parodymus, mes nustatėme įtariamojo portretą, – pasakojo pareigūnas. – Buvo žinoma, kad jis atvažiavo „Renault Logan“. Patikrinus duomenų bazėje mes aptikome A. Falkiną. Bagažinėje radome kraujo žymes“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau buvo teistas dėl išprievartavimo

Nusikaltėlis iš pradžių neigė nusikaltimo padarymą, tačiau netrukus viską prisipažino. Jo teigimu, sprendimas susidoroti su I. Vachruševa buvo spontaniškas. „Aš psichiškai nesveikas, mane periodiškai aplanko mintys, kurių aš negaliu atsikratyti, – pasakojo jis teismo metu. – Tai mintys apie žudymą. Tačiau aš ne kvailys ir, kad nesusigadinčiau sau gyvenimo, nesikreipiau į psichiatrą. O šiaip tai aš įvykdžiau daug nusikaltimų“.

Pareigūnams prireikė metų, kad nustatytų visų A. Falkino padarytų nusikaltimų aplinkybes. Pirmąją merginą, anot tyrėjų, maniakas nužudė dar 2004-aisiais. Praėjus metams – dar vieną. Nusikaltimus jis darė Jekaterinburge ir miesto apylinkėse.

REKLAMA

Iš šalies A. Falkinas atrodė visiškai niekuo neišsiskiriantis Rusijos gyventojas – buvo vedęs, auklėjo du vaikus, dirbo gelbėtoju. Pirmą sykį teisėsauga juo susidomėjo 2012-ųjų pabaigoje, kuomet jam buvo pateikti įtarimai dėl jaunos mokytojos išprievartavimo. „Aš važiavau mašina, pakeliui paėmiau tranzuojančią merginą, – pasakojo apklausoje A. Falkinas. – Ji neturėjo pinigų, todėl pasiūliau atsiskaityti natūra“.

Sulaukęs neigiamo atsako, jis smogė keleivės galvą į stiklą, nutempė ją ant užpakalinės sėdynės ir išprievartavo. Vyrą sulaikė praėjus pusmečiui. A. Falkinui grėsė daug metų kalėjimo, tačiau jis noriai bendradarbiavo su tyrimu, visiškai pripažino savo kaltę, apgailestavo ir gavo tris su puse metų kalėjimo. Tuomet apie savo kitus nusikaltimus jis, aišku, nutylėjo. Kalėjime jis išbuvo vos 2 metus – padėjo geras elgesys ir jį paleido į laisvę.

REKLAMA

Vienos iš nuo jo nukentėjusiųjų merginos gyvybę, kuriai jis sudavė kelis smūgius atsuktuvu, išgelbėjo praeiviai. Išgirdo merginos pagalbos šauksmą ir išgąsdino prievartautoją. Tai nutiko taip pat 2012-aisiais.

Suimtas A. Falkinas neteko darbo, šeimos ir draugų. Tačiau liūdėjo jis neilgai. Išėjęs į laisvę, susirado sau naują draugę, įsidarbino tekintoju viename fabrike ir vėl ėmėsi ieškoti aukų.

„Viso nuo jo rankų nukentėjo apie dešimt merginų, įskaitant dvi nepilnametes. Trys buvo nužudytos“, – pasakojo leidiniui pareigūnas. Maniakui buvo pateikti kaltinimai pagal aštuonis baudžiamojo kodekso straipsnius.

Maniakai retai kada sustoja patys

„Dažniausiai, įvykdęs pirmąjį nusikaltimą, maniakas jau nebegali sustoti, – leidiniui pasakojo Lomonosovo vardo universiteto psichologijos mokslų daktaras, profesorius Aleksandras Tchostovas. – Žudymai ir prievartavimai tęsis tol, kol jo nenukenksmins. Kai kur serijiniai nusikaltimai taip ir lieka neišaiškinti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Profesoriaus teigimu, maniakai – ligoti žmonės, dažnai turintys kažkokią lytinę disfunkciją. „Jie negali patirti malonumo normaliu būdu, – aiškino ekspertas. – O tam yra daug įvairių priežasčių, pavyzdžiui, vaikystėje patirta psichologinė trauma“.

Serijinius žudikus ypač sunku išaiškinti. „Maniakas absoliučiai nesiskiria nuo įprastų žmonių. Jis laikosi įstatymų, jis turi šeimą, normalų darbą, – reziumuoja psichologas. – Iš esmės, niekuo iš minios neišsiskiria“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų