REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Audros debesys (nuotr. Fotodiena.lt)

Ketvirtadienį Lietuvoje vyrauja stiprus vėjas, įspėja Hidrometeorologijos tarnyba.

11

Ketvirtadienį Lietuvoje vyrauja stiprus vėjas, įspėja Hidrometeorologijos tarnyba.

REKLAMA

Didžiojoje šalies dalyje šiaurės vakarų vėjo gūsiai siekia 15-19 m/s.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ugniagesiams ketvirtadienį dukart teko vykti šalinti medžių: jie nuvirto ir užtvėrė kelius Anykščiuose bei Rokiškio rajone, Kamajų seniūnijoje.

Prognozuojama, kad vėjas penktadienį turėtų rimti.

Penktadienis – puikus

Mažai debesuota aukšto slėgio sritis išstumdė ciklonus į žemyno pakraščius ir dabar sausus, saulėtus orus lemia beveik visur. Maža to, ji iš pietų į šiaurę plukdo šiltus, o kai kur ir labai šiltus orus. Artimiausią parą šilumos banga pasieks ir Lietuvą. Bet jau šeštadienį pajusime kol kas šiaurėje esančio ciklono vėsą.

Artimiausią naktį Lietuvoje numatomas menkas debesuotumas, dėl to lietaus nebus. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, tačiau nestiprus, dėl to vietomis suboluos rūkas, kai kur gana tirštas. Dėl to, kad vėjas bus silpnas, o dangus – mažai debesuotas, oras atvės smarkiau, vietomis dirvos paviršiuje gali būti ir šalnų.

REKLAMA
REKLAMA

Rytoj po nakties likęs rūkas gana greitai pakils ir išsisklaidys, prasidės dar viena graži saulėta diena. Debesys bus menki, dėl lietaus jaudintis nereikės – jo nebus. Šiek tiek sustiprės vakarinių krypčių vėjas.

REKLAMA

Kitaip tariant, artimiausią parą orai bus tiesiog puikūs. Ir naktį, ir dieną debesuotumas menkas, dažnai ir visai jokio, dėl to lietaus tikrai nebus, o diena bus graži, saulėta. Tiesa, prieš tai naktį kai kur gali suboluoti rūkas. Vėjas naktį silpnas, dieną vakarų, nestiprus. Oras naktį atvės iki 1–3 šilumos, dirvos paviršiuje kai kur šalnos, dieną šils iki 18–20 šilumos, prie jūros apie 10–11 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų