REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Emma  (nuotr. Instagram)

Vos prieš kelias dienas vienoje televizijos laidoje pasirodžiusi lietuviškų šaknų turinti Emma Hulse socialiniuose tinkluose užkūrė tikrą pragaro mašiną.

21

Vos prieš kelias dienas vienoje televizijos laidoje pasirodžiusi lietuviškų šaknų turinti Emma Hulse socialiniuose tinkluose užkūrė tikrą pragaro mašiną.

REKLAMA

Laida, kurioje 25-erių metų mergina pasakojo, kad dėl savo grožio negali susirasti darbo, o jos gyvenime buvę vyrai – vergai, nepaliko abejingų.

Garsūs žmonės jau netrukus pasidalijo į dvi stovyklas: vieni stojo ginti Emmos sakydami, kad tyčiotis iš jos negalima, o kiti gi viešai rašė nesuvokiantys, kas ji per asmenybė, galinti šitaip sau viešai leisti šnekėti, aukštinti save bei žeminti kitus. 

Laidoje ji drąsiai kitas moteris vadino „bobomis“, prasivardžiavo ir elgėsi taip, kaip nederėtų.

Viskas prasideda vaikystėje 

Apie tai, kodėl žmonės leidžia sau taip elgtis atėję į televizijos studiją ir dėl kokių priežasčių imta iš merginos viešai tyčiotis socialiniuose tinkluose net praėjus kelioms dienoms po laidos įrašo, paklausėme psichologo Mariaus Daugelavičiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad, visų pirma, iš kitų tyčiojasi tie, kurie patys, anksčiau ar vėliau, savo gyvenime, buvo patyrę patyčias. 

„Daugeliui iš mūsų vaikystėje tėvai yra liepę būti tokiu, kaip visi, nenukrypti nuo normų ir standartų. Vaikai vadinami mažais ir kvailais, į juos nežiūrima kaip į asmenybes, todėl vos atsiradus galimybei, jie ima rodyti „viršų“ taip pradėdami žeminti kitus.

REKLAMA

Vis dėlto, reikėtų pabrėžti, kad tyčiojimasis iš kitokių nei visi, yra ir lietuvių bruožas. Jie labai sunkiai priima kitokius žmones, kurie, jų teigimu, neatitinka tam tikrų standartų. Ji tapo atpirkimo ožiu“, - aiškino M.Daugelavičius.

Pati užsuko patyčių mechanizmą

Patyčios ir kalbos apie Emmą socialiniuose tinkluose netyla jau kelias dienas. Psichologas sako, kad taip yra ir todėl, kad pati Emma – ne šventoji. „Kiek žinau, laidos metu ji leidosi į didelė konfrontaciją su kitais dalyviais, leido sau žeminti kitus žmones. 

Natūralu, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį. Žmonės, pamatę, kad ji leidžia sau tyčiotis iš kitų, dar labiau ima pilti purvą, juoktis ir žeminti ją.

Buvo akivaizdu, kad ji žemino kitus, o tai skaudžiai paveikė visuomenę.

Jai reikėtų suvokti, jog ji pati savo elgesiu užsuko tokį mechanizmą, kuris dabar, kelias dienas, tęsiasi viešojoje erdvėje“, - teigė psichologas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų