REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ketvirtadienį Seimas planuoja priimti sprendimą didinti atlyginimus žvalgybos pareigūnams.

 Ketvirtadienį Seimas planuoja priimti sprendimą didinti atlyginimus žvalgybos pareigūnams.

REKLAMA

Projektą pateikė Vyriausybė, jam pritarė Seimo komitetai.

Anksčiau pristatydamas projektą krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigė, kad specialistų ir vyresniųjų specialistų atlyginimas į rankas šiuo metu sudaro nuo 665 iki 1007 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Karoblio, įstatymų pakeitimais siekiama tobulinti žvalgybos pareigūnų tarnybos apmokėjimo sistemą, padarant ją lankstesnę ir labiau motyvuojančią.

REKLAMA

Pagal projektus, būtų suderinti tarnybinio atlyginimo priedai už tarnybos stažą ir tarnybinių rangų, kario laipsnio dydžių įtaka žvalgybos pareigūnų tarnybiniam atlyginimui.

Siūloma numatyti galimybę žvalgybos pareigūnams, atliekantiems pareigas, susijusias su ypatinga specifika, pareiginės algos koeficientą padidinti iki 50 procentų. Taip pat projektas leistų už gerą darbą kartą per metus skirti ne didesnę kaip mėnesio priemoką.

REKLAMA
REKLAMA

Sausį projektus svarstant Vyriausybėje Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis teigė, kad priėmus pataisas jo institucijos pareigūnams algos nuo 2019 metų liepos vidutiniškai turėtų didėti 30 procentų.

Pirminiais skaičiavimais, 2019–2020 metais projektams įgyvendinti VSD kasmet papildomai reikės po 3 mln. eurų, Antrojo operatyvinių tarnybų departamento pareigūnų algoms – po 2 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų