REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugebėjo panaikinti penkiolikos taškų deficitą ir pateikė pirmą sensaciją Eurolygos ketvirtfinaliuose. Lietuvos čempionai išvykoje pratęsimo pareikalavusiame kare įveikė Pirėjo „Olympiakos“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugebėjo panaikinti penkiolikos taškų deficitą ir pateikė pirmą sensaciją Eurolygos ketvirtfinaliuose. Lietuvos čempionai išvykoje pratęsimo pareikalavusiame kare įveikė Pirėjo „Olympiakos“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

REKLAMA

„Žalgiris“ varžovus Pirėjuje parbloškė 87:78 (12:23, 20:15, 21:18, 19:16, 15:6). Antrosios serijos rungtynės penktadienį vyks vėl Graikijoje, o kitą antradienį bus žaidžiama Kaune.

Įspūdingai rungtyniavo Brandonas Daviesas, pelnęs 21 tašką (8/15 dvit., 5/5 baud.), atkovojęs 8 kamuolius, iš kurių šešis puolime ir blokavęs tris metimus. Amerikietis ne tik surinko 26 naudingumo balus, bet ir tapo pirmu „Žalgirio“ žaidėju per visą Eurolygos istoriją, kuris prieš „Olympiakos“ pelnė daugiau nei dvidešimt taškų.

Beje, visi šie rodikliai yra B.Davieso karjeros rekordai Eurolygoje.

Prie jo ir istorinio sąrašo prisijungė ir Kevinas Pangosas, vangiai pradėjęs mačą, bet prabilęs antroje rungtynių pusėje. Kanadietis rungtynes baigė su 20 taškų (3/7 dvit., 3/7 trit., 5/5 baud.) ir 6 rezultatyviais perdavimais.

REKLAMA
REKLAMA

16 taškų pridėjo labai svarbius tritaškius smaigstęs Artūras Milaknis (4/10 trit.).  

„Žalgiris“ suklydo vos 7 kartus, kai varžovai net 15. „Olympiakos“ pataikė tik 13 iš 21 baudos metimų (61,9 proc.). Lietuvos čempionai puikiai atakavo iš toli, tikslą pasiekė 10 metimų iš 22 (45,5 proc.).

REKLAMA

„Žalgiris“ taip pat laimėjo kovą dėl kamuolių (37-34). Žalgiriečiai šiame mače varžovams išrašė net 8 blokus.

Kauniečiams sunkiai sekėsi stabdyti Vassilį Spanoulį, kuris pelnė 25 taškus (3/6 dvit., 5/12 trit., 4/6 baud.) ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, įžaidėjas suklydo net šešis kartus ir pataikęs kelis sudėtingus tritaškius pirmoje mačo pusėje, beatodairiškai juos švaistė ir lemiamu metu, taip skandindamas komandą.

12 taškų pridėjo Georgios Printezis.

„Žalgiris“ labai nervingai ir prastai pradėjo rungtynes bei pirmajame kėlinyje atsiliko net 8:23. Kauniečiai košmariškai atakavo krepšį per pirmas dešimt minučių - iš žaidimo tikslą pasiekė vos 3 metimai iš 14 ir visus juos pataikė vienintelis Brandonas Daviesas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik kauniečiai pradėjo lėtai ir nepastebimai mažinti atsilikimą nuo šeimininkų. Tam padėjo ir pagaliau pataikyti pirmieji tritaškiai. 

Trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose „Žalgiris“ buvo dukart išsiveržęs į priekį, bet graikai greitai atsakydavo spurtu.

Tikras nervų karas užvirė per paskutines dešimt minučių. Likus žaisti kiek daugiau nei minutę Edagaras Ulanovas pataikė vieną baudą iš dviejų ir lygino rezultatą.

Kitoje atakoje, likus žaisti 53,4 sek., A.Milaknis įsūdė tritaškį ir kauniečiai buvo priekyje 72:69. Dar po 20 sek. V.Spanoulis lygino rezultatą, o J.McLeanas apsigynė nuo B.Davieso.

Lemiamą ataką rengę šeimininkai buvo netikslūs ir komandos žaidė pratęsimą.

Jame A.Milaknis ir E.Ulanovas smeigė po tritaškį ir „Žalgiris“ pirmavo 80:76. Kauniečiai kelis kartus apsigynė, o tašką padėjo B.Davieso dvitaškis su pražanga!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“: B.Daviesas 21, K.Pangosas 20, A.Milaknis 16, A.White’as 8, V.Micičius 7, E.Ulanovas 5, B.Udrihas ir P.Jankūnas po 4, A.Kavaliauskas 2, A.Toupane’as 0.

„Olympiakos“: V.Spanoulis 25, G.Printezis 12, I.Papapetrou 11.

***

Pratęsimas: „Olympiakos“ - „Žalgiris“

A.Milaknis ir E.Ulanovas smeigė po tritaškį ir „Žalgiris“ pirmavo 80:76.

Ketvirtasis kėlinys: „Olympiakos“ - „Žalgiris“

„Žalgiris“ jau buvo išsiveržęs kėlinio pradžioje į priekį, bet tada teisėjai skyrė abejotiną nesportinę pražangą B.Daviesui. „Olympiakos“ spurtą malšino A.Milaknis, įsūdęs tritaškį - 60:63.

 „Olympiakos“ vienu metu turėjo šešių taškų pranašumą, bet „Žalgiris“ jį panaikino ir likus žaisti keturias minutes buvo priekyje 66:65.

REKLAMA

Netrukus jau graikai atsakė spurtu 4:0 ir buvo priekyje 69:66. Likus žaisti kiek daugiau nei minutę E.Ulanovas pataikė vieną baudą iš dviejų ir lygino rezultatą.

Likus žaisti 53,4 sek., Artūras Milaknis įsūdė tritaškį ir kauniečiai buvo priekyje 72:69. Dar po 20 sek. V.Spanoulis lygino rezultatą, o J.McLeanas apsigynė nuo B.Davieso. Graikai prametė per lemiamą ataką ir ekipos keliavo į pratęsimą.

Trečiasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 56:53 (23:12, 15:20, 18:21)

Į „Žalgirio“ puolimą vis labiau įsitraukė ir kiti žaidėjai - V.Micičius pelnė keturis taškus, K.Pangosas pridėjo du tritaškius, o netaiklų metimą pataisęs B.Daviesas pagaliau ir vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį 46:45.

REKLAMA

Netrukus „Olympiakos“ atsakė dviem tritaškiais ir spurtu 7:0. Š.Jasikevičius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes kauniečiai atsiliko 46:52.

Antrasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 38:32 (23:12, 15:20)

Antrajame kėlinyje „Žalgiriui“ pavyko kiek stabilizuoti situaciją ir sužaidus jame tris minutes pagaliau pataikė pirmą savo tritaškį. Jo autorius - K.Pangosas. Netrukus dar vieną įsūdė A.Milaknis ir kauniečiai priartėjo iki 24:29.

„Žalgiris“ toliau ramiai ir lėtai tirpdė varžovų turėtą 15 taškų pranašumą, iš kurio teliko du - 29:31.

„Žalgiris“ jau buvo išlyginęs rezultatą, bet tada du fantastinius tritaškius įsūdė V.Spanoulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis kėlinys: „Olympiakos“ – „Žalgiris“ 23:12

„Žalgiris“ gerai pradėjo rungtynes ir užtikrintai žaidė gynyboje, bet abi komandos nervingai elgėsi puolime. Kauniečiai pirmavo 4:2, bet tada šeimininkai šovė į priekį ir pirmavo 15:6. Prastą atkarpą nutraukė dvitaškį pataikęs B.Daviesas. Amerikietis buvo surinkęs 6 iš 8 „Žalgirio“ taškų.

Praėjus vos 40 sekundžių po komercinės minutės pertraukėlės, Šarūnas Jasikevičius vėl prašė pasitarimo, nes „Olympiakos“ pabėgo į priekį 20:8.

Kauniečiai košmariškai atakavo krepšį per pirmas dešimt minučių - iš žaidimo tikslą pasiekė vos 3 metimai iš 14. Iš žaidimo pataikė vienintelis B.Daviesas, realizavęs tris dvitaškius. Likusius taškus Lietuvos čempionai surinko baudų metimais.

***

Šį sezoną „Žalgiris“ ir „Olympiakos“ jau buvo susitikusios du kartus ir abu kartus laimėjo Lietuvos čempionai – 74:68 ir 86:85.

Tiesa, tada „Olympiakos“ žaidė be kelių svarbių krepšininkų. Šį kartą jiems nepadės Kostas Papanikolaou. „Žalgiris“ versis pilna sudėtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų