REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
126
Ingrida Martinkėnaitė  (nuotr. asm. archyvo)

Tikriausiai retas neatpažintų gatvėje žavios dainininkės, grupės „69 danguje“ narės Ingridos Martinkėnaitės. Moteris visuomet pritraukia dėmesį savo plačia šypsena ir pritrenkiančia išvaizda. Ji neneigia, kad nuolatos sulaukia daugybės klausimų iš aplinkinių. Galbūt tai ir tapo viena iš priežasčių, kodėl moteris visai neseniai pradėjo kurti savo asmeninį sveikos gyvensenos tinklaraštį.

126

Tikriausiai retas neatpažintų gatvėje žavios dainininkės, grupės „69 danguje“ narės Ingridos Martinkėnaitės. Moteris visuomet pritraukia dėmesį savo plačia šypsena ir pritrenkiančia išvaizda. Ji neneigia, kad nuolatos sulaukia daugybės klausimų iš aplinkinių. Galbūt tai ir tapo viena iš priežasčių, kodėl moteris visai neseniai pradėjo kurti savo asmeninį sveikos gyvensenos tinklaraštį.

REKLAMA

Kas paskatino Ingridą Martinkėnaitę sukurti asmeninį tinklaraštį, kaip veikli moteris suspėja atlikti visus darbus ir kaip į jos veiklą reaguoja dainininkės šeima, kalbamės su ja šiame interviu.

Ingrida, esate ne tik dainininkė ir grupės „69 danguje“ narė, tačiau neseniai pradėjote kurti ir savo asmeninį tinklaraštį suingrida.lt. Kas paskatino jus imtis tokios veiklos?

REKLAMA
REKLAMA

Judėdama sveikos gyvensenos keliu atradau labai daug, todėl natūraliai gimė noras tais atradimais dalintis su kitais. Jei randi, kas tau veikia ir kas pagerina tavo savijautą, norisi apie tai kalbėti garsiai.

REKLAMA

Daug įtakos tinklaraščio kūrimui turėjo ir pašaliniai žmonės. Jie vis klausdavo manęs apie tai kaip ir kiek aš sportuoju, ką valgau, todėl taip natūraliai gimė ir temos mano tinklaraščio įrašams. Pagrindinis iššūkis buvo laiko stoka. Norisi nuveikti tiek daug, tačiau esu ir mama ir žmona, turiu skirti laiko ir namams.

Jūsų asmeninio tinklaraščio centras – sveika gyvensena. Kokią žinią norite perduoti jūsų skaitytojams ir sekėjams?

Kiekvienas žingsnis link užsibrėžtų tikslų įgyvendinimo yra noras ir nedidelė, bet pergalė. Todėl nereikia bijoti sau žadėti, nusistatyti tikslus ir bandyti juos įgyvendinti. Nenusiminkite, jeigu iš karto nepavyks ir suklupsite. Kitą dieną bandykite su naujomis jėgomis. Žinoma, ir aš nepakeičiau savo gyvensenos per vieną naktį.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeisti savo mitybos įpročius taip, kad jie teiktų gerą savijautą ir energiją, reikia laiko ir dar daugiau laiko reikia, kad nauji skoniai būtų malonūs.

Atsisakius druskos ir pridėtinio cukraus, gyventi gal ir ne taip skanu, bet ilgainiui atrandi naujų skonių ir tau tai tampa norma.

Daugeliui atrodo, kad gyventi sveikai yra labai sudėtinga, kad norint turėti sportišką sveiką kūną reik nuo ryto iki vakaro sportuoti. Anaiptol. Noriu sugriauti tą stereotipą ir parodyti, kad siekti savo tikslų galima su malonumu ir be drastiškų priemonių.

Daugelis tinklaraštininkių dar prieš pradėdamos rašyti susiduria su vidine baime. O ar jūs ją jautėte?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš nemanau, kad tam reik drąsos (šypteli). Tam reik turėti laiko, noro padėti kitiems ir troškimo dalintis savo žiniomis bei patirtimi. Tinklaraštyje dalinuosi savo kasdienybe, patarimais sportuojantiems namuose ir lauke, receptais. Pati sveikos gyvensenos link ėjau mažais žingsneliais ir tikiuosi, kad mano tinklaraštis kažkam padės tą kelią sutrumpinti.

Jūs taip pat koncertuojate ir su grupe. Kaip atrandate laiko namams, šeimai, tinklaraščiui ar net asmeniniam laisvalaikiui?

Taip koncertuojame. Man smagu turėti kelias skirtingas veiklas. Tik problema ta, kad kartais pristinga laiko sau, tokiais atvejais šiek tiek pristabdau. Vis tik pirmoje vietoje – šeima, o tik tada darbas.

REKLAMA

Savaitgaliais mano darbotvarkė gan chaotiška – koncertai, naktinės kelionės, kartais neapsieinu be kavos ir panašių dalykų, o darbo dienomis keliuosi anksti, dieną pradedu pusryčiais ir mankšta.

Pastebėjau, kad netgi jei po savaitgalio būnu neišsimiegojusi, sportas pakrauna energijos visai dienai. Kartais tokie režimo šuoliai būna sudėtingi, tačiau per daug metų pripratau.

Manau, kiekvienas turi įsiklausyti savęs, atrasti sau daugiau laiko – tai padeda suvokti ko kiekvienam reikia ir kas tinka geriausiai. Mano tikslas kalbėti apie tai, kaip sveikai rūpintis savimi, nealinti savęs dietomis, neapgaudinėti „greitais“ būdais sulieknėti. Paslaptis paprasta – judėjimas ir kokybiška mityba.

REKLAMA

Esate iš tiesų veikli moteris. Kaip į jūsų užimtumą reaguoja vyras ir dukra, ar neskatina mažinti darbų kiekio?

Mano gyvenimo tempas niekada nebuvo lėtas, galbūt tai ir užgrūdino nesėdėti vietoje ir siekti daugiau. Tačiau jau seniai supratau, kad vien tik visko spėti aš nenoriu. Noriu mėgautis kiekviena gyvenimo minute ir tuo ką darau. Tam reikia laiko. Kiekvienas turime skirti laiko sau. Tai turi tapti įpročiu. Stengiuosi viską spėti ir viską suderinti ir jūs nepatikėsite, bet dar turiu ir laisvo laiko... kartais!

Kokiu sportu užsiimate jūs pati? O ar sportuoja ir jūsų dukra su vyru?

Mėgstu viską, kad tik nereikėtų sėdėti ant sofos (šypteli). Manau, sofa yra didžiausias mūsų priešas. Šiltuoju metu labai mėgstu būti lauke, tad ir sportuoju lauke, dažniausiai tai bėgimas. Šaltuoju periodu tikrai nenuobodžiauju ir turiu ką veikti sporto salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Energingai stengiamės gyventi visa šeima ir dažnai važiuojame pasivažinėti dviračiais, šį sportą mėgsta mano vyras. Marija lanko teniso treniruotes ir gimnastiką. Labai mėgsta plaukimą. Kaip matote, visi labai skirtingi ir tai nerealu! Kiekvienas turi atrasti, kas jam labiausiai patinka.

Daugelis žmonių į klausimą, kas yra graži moteris, turi skirtingus atsakymus. O kas, asmeniškai jums, yra graži moteris?

Šis klausimas bene dažniausiai man užduodamas (šypteli). Todėl, tai tampa dar vienu įrodymu, kad moterys nori bei siekia būti gražios, o grožio samprata – svarbi tema. Graži moteris man – tai savimi pasitikinti ir nuolat save tobulinanti bei dirbanti su savimi moteris. Tokia moteris niekuomet nenumos į save ranka, rūpinsis ir puoselės ne tik išorinį, tačiau dar svarbiau – vidinį grožį.

REKLAMA

Žinoma, tai neturi tapti manija ar vieninteliu gyvenimo tikslu! Visur yra svarbu balansas ir saiko jausmas. Tikrai nėra būtinybės darytis visų grožio procedūrų iš eilės ar gyventi sporto salėje. Kur kas svarbiau tokie paprasti, bet nuolat puoselėjami dalykai, kaip sveika mityba, nuolatinis judėjimas ir bendra gera savijauta bei harmonija viduje.

Ingrida, ką patartumėte žmonėms, kurie nori pradėti sveikiau gyventi?

Patarčiau pradėti jau šiandien (šypsosi). Nėra ko laukti ir nereikia sau ieškoti pasiteisinimų. Išeikite pasivaikščioti valandai į parką arba įsigykite sporto klubo abonementą jau šiandien. Ir tai jau bus pirmas žingsnis. Susiraskite bendraminčių juk kartu siekti tikslo yra smagiau.

Sekite mus Facebooke „su Ingrida“ ir Instagram „ su_Ingrida“ gaukite smagios motyvacijos, įdomių straipsnių ir dalinkitės savo įspūdžiais ir pasiekimais!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų