REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Buvusios JAV pirmosios ponios Barbaros Bush (Barbaros Buš), kuri pastaraisiais metais ne kartą gydėsi ligoninėse, „sveikata silpsta“, ji „nusprendė nebesiekti papildomo medicininio gydymo“, sakoma sekmadienį paskelbtame jos vyro biuro pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Jame nurodoma, kad 92 metų B. Bush, pasitarusi su giminaičiais ir gydytojais, nusprendė „susitelkti į komforto slaugą“ šeimos namuose Hjustone.

REKLAMA

„Ji apsupta šeimos, kurią nepaprastai myli, ir yra dėkinga už daugelį mielų žinučių, o ypač – už gaunamas maldas“, – sakoma trumpame buvusio prezidento George'o H. W. Busho (Džordžo H. W. Bušo) biuro pareiškime.

Jame nepateikiama detalių apie B. Bush būklę, bet 2017 metų sausį ji gulėjo ligoninėje dėl bronchito. 2009-aisiais jai buvo atlikta širdies operacija, o 2008-aisiais – operacija dėl opos. Praeityje ji buvo gydoma dėl skydliaukės veiklos sutrikimų išsivystančios Bazedovo ligos.

REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentas ir pirmoji ponia šiuo metu meldžiasi už visą Bushų šeimą“, – sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Sarah Sanders (Sara Sanders).

B. Bush ilgą laiką buvo laikoma vienos garsiausių Amerikos politinių šeimų uola: kaip vieno prezidento žmona ir kito prezidento, George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo), taip pat buvusio Floridos gubernatoriaus Jebo Busho (Džebo Bušo), vienu metu irgi siekusio prezidento posto, motina.

Su tuomet dar tik būsimu sutuoktiniu ji susipažino būdama 16-metė: Barbara buvo moksleivė, o George'as H. W. Bushas mokėsi elitinėje, studijoms universitete rengiančioje mokykloje Masačusetse. Jie susituokė 1945 metais, per jo atostogas po karo metų tarnybos kariniame jūrų laivyne. Pora susilaukė šešių vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1989–1993 metais būdama pirmoji šalies ponia ji rūpinosi visuotinio raštingumo klausimu ir įsteigė šeimų raštingumo rėmimo fondą.

Ji garsėjo tvirtu charakteriu, kandumu ir tiesumu. 2010 metais interviu paklausta apie buvusią Aliaskos gubernatorę Sarah Palin (Sarą Peilin), kuri 2008-aisiais siekė viceprezidento posto, B. Bush sakė: „Kartą sėdėjau šalia jos, pamaniau, kad ji graži, ir galvoju, kad ji labai laiminga Aliaskoje. Tikiuosi, kad ji ten ir liks.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų