REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
“Mados infekcijos“ svečiai (tv3.lt fotomontažas)

Penktadienį startavo laukiamiausias Lietuvos stileivų renginys – „Mados infekcija“. Dvidešimtąjį kartą surengtoje madų šventėje lankėsi žymiausios šalies garsenybės ir stiliui bei madai neabejingi žmonės.

16

Penktadienį startavo laukiamiausias Lietuvos stileivų renginys – „Mados infekcija“. Dvidešimtąjį kartą surengtoje madų šventėje lankėsi žymiausios šalies garsenybės ir stiliui bei madai neabejingi žmonės.

REKLAMA

Ryškios spalvos, drąsūs drabužiai ir iššaukiantys įvaizdžiai – panašu, jog lietuviai kuo toliau, tuo labiau nebijo rizikuoti. Vis dėlto, kas geriausiai atrodė praėjusį vakarą, klausiame stilisto Joringio Šato.

„Mados infekcijos svečiai savo įvaizdžiais dažnai pranoksta pristatomas kolekcijas. Kartais tai primena karnavalą. Negaliu pasakyti tai yra gerai ar blogai, bet šis renginys turbūt vienintelis, kai gali drąsiai eksperimentuoti su įvaizdžiais, apsirengti kažką labai crazy ir tai bus laiku ir vietoje. Kituose renginiuose gal tai būtų ir tikra katastrofa, tačiau čia yra viskas atleidžiama. Džiugu, kad žmonės nebijo ryškių spalvų, netikėtų detalių, keistų kirpimų ar iš pirmo žvilgsnio tarpusavyje nederančių audinių. Kaip ir ne kartą minėjau – stilius yra viena ryškiausių saviraiškos priemonių“, - teigia J. Šatas.

Stilistas taip pat išskyrė ir geriausią vakaro įvaizdį – jo titulas atiteko Austėjai Jablonskytei.

„Nors ši moteris visada traukia akį savo drabužiais, manau ne jie puošia Austėją, o ji taip moka pateikti save, kad drabužis tarnauja jai. Turbūt ir su treningais patrauktų akį. Nors dažnai mano skonis prasilenkia su jos, tačiau tai yra turbūt vienas iš tobuliausių ir gražiausių Austėjos įvaizdžių. Tobulai madingo kirpimo kostiumas, šio sezono top spalvos ir mažos detalės – ryškūs bateliai ir galvos papuošalas (pastarieji šį sezoną itin madingi) – mane labai žavi. 10 balų“, - vertina stilistas.

REKLAMA
REKLAMA

J. Šatas taip pat išskyrė dar tris geriausius vakaro įvaizdžius: jie atiteko gerai mados pasaulyje pažįstamiems Simonai Burbaitei, Agnei Gilytei ir Mantui Petruškevičiui.

REKLAMA

„Agnė Gylytė – klasika su sportu, vienas mano mėgstamiausių stiliaus miksų. Atrodo, visai paprastas drabužių derinys, tačiau tai yra super stilinga. Baltos klasikinės kelnės visada atrodo puošniai, sportinis viršus subtiliai pridengtas prailgintu klasikiniu švarku ir šį sezoną karaliaujančios šlepetės atrodo tiesiog tobulai. Paprasta, tačiau kartu ir labai neįprasta“, - sako stilistas.

Jo teigimu, S. Burbaitės įvaizdis patraukė akį taip pat dėl sportinių detalių: „Elegantiškas kostiumas, storas, griežtomis detalėmis dekoruotas rock tipo diržas suteikia jaunatviškumo ir įžūlumo. Toks stilius puikiai tinka jaunoms merginoms, mėgstančioms klasiką, tačiau bijančioms atrodyti vyresniems. Pastelinės spalvos taip pat yra iš šio sezono topas. Įvaizdį puikiai užbaigia sportiniai bateliai bei perregimas didelis krepšys. Jaunatviška, subtilu ir itin stilinga“.

REKLAMA
REKLAMA

Nors M. Petruškevičius į renginį atskubėjo su milžiniška gėlių puokšte, tai neužgožė jo paties įvaizdžio.

„Mantas visuomet atrodo elegantiškai, tvarkingai. Žaviuosi žmonėmis, kurie turi savo stilių. Niekada neatrodo vienodai ar nuobodžiai, tačiau stilius tampa vizitine kortele. Iškart galima atskirti, kai daiktai yra kokybiški, elegantiški, tačiau atrodo puikiai, kad ir kur benueitų Mantas. Puikus akcentas – pasteliniai sportiniai bateliai, kurie klasikiniam stiliui suteikia laisvumo ir įneša pavasario“, - sako J. Šatas.

Vis dėlto renginyje buvo ir tų, kurie savo įvaizdžiu nepatraukė kitų žvilgsnių. J. Šato teigimu, „Mados infekcijos“ metu visi stiliaus eksperimentai turi būti atleidžiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jauni žmonės žaidžia su garderobu ir tai yra sveikintina. Na, bet jei 90 procentų svečių taip apsirengę ateitų į kitą renginį, tuomet prašautų 110 procentų ir labiau primintų klouną nei drąsiai besirengiantį menininką“, - šypteli stilistas.

J. Šatas taip pat pabrėžia, jog „Mados infekcijoje“ nereikėtų įsprausti savęs į rėmus: „Ponas čia nereikėtų vilkėti kostiumo ir pasirišti kaklaraiščio, tačiau, negali žinot, gal žmogus atskubėjo iš svarbaus susitikimo. Laisvumas ir drąsa – tai, ko reikia puošiantis į šį renginį“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų