REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas ir premjeras Gediminas Kirkilas laikosi vienodų pozicijų, jog Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Arvydas Pocius, prieš palikdamas tarnybą, neturėtų privatizuoti tarnybinio buto Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Algimantas Matulevičius tvirtina turįs oficialios informacijos, jog A.Pocius jau privatizavo tarnybinį butą sostinės Jeruzalės mikrorajone.

REKLAMA

"Sandoris dėl buto pardavimo ir pirkimo jau yra pas notarą įvykęs, sutartis pasirašyta, notarai privalo per 24 val. pranešti Registrų centrui, tą ir padarė, pats asmeniškai savininkas registruoja įgytą turtą per du mėnesius, kada tik nori", - BNS ketvirtadienio popietę sakė A.Matulevičius.

Pasak politiko, A.Pocius 4 kambarių butą prieš 8-erius metus statytame name įsigijo už 315 tūkst. litų.

"Butą A.Pocius privatizavo už 315 tūkst. litų, tačiau jį ekspertai įkainojo 480 tūkst. litų, o parduoti, pasak ekspertų, būtų galima už daugiau nei 600 tūkst. litų", - teigė NSGK pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu, pasak parlamento vadovo, tarnybiniai butai turėtų būti naudojami tik tarnybai, o ne kitiems tikslams.

"Mano supratimu, neetiška būtų, jei VSD vadovas privatizuotų tarnybinį butą, nes juk jie ir yra skirti tam, kad sėkmingai pareigūnai atliktų tarnybą. Iš jos išėjęs, būk malonus, palik butą kitiems pareigūnams", - BNS sakė Seimo pirmininkas V.Muntianas.

Premjeras G.Kirkilas teigia, jog tarnybiniai butai - "liekana iš praeities, neatitinkanti nūdienos realijų".

"Jei A.Pocius privatizuos (butą,- BNS) ne pagal įstatymus, tai neigiamai vertinčiau tokį žingsnį. Apskritai aš galvoju, kad reikia spręsti tarnybinių butų problemą ir kelti dienpinigius karininkams ir statutiniams pareigūnams, keliamiems iš vietos į vietą, kad jie galėtų nuomotis butą, nes tarnybiniai butai - liekana iš praeities, neatitinkanti nūdienos realijų", - žurnalistams ketvirtadienį sakė G.Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas BNS sakė neturįs informacijos, ar A.Pocius jau privatizavo savo tarnybinį butą. Pats VSD vadovas ketvirtadienį buvo išvykęs į komandiruotę užsienyje.

Tarnybinį 128 kvadratinių metrų ploto butą A. Pocius gavo 2000-aisiais atvykęs dirbti iš Marijampolės į Vilnių.

Trečiadienį Seimo Audito komitetas medžiagą dėl tarnybinių butų privatizavimo perdavė Generalinei prokuratūrai, o VSD rekomendavo sustabdyti privatizavimo procesą.

Komiteto posėdyje dalyvavęs VSD vadovo pavaduotojas Alfonsas Balzaris pateikė informaciją, jog departamento darbuotojams leista išsipirkti jų gyvenamus butus, išbraukus iš tarnybinių butų sąrašo kaip nebereikalingus.

REKLAMA

VSD direktoriaus pavaduotojas tarp motyvų, kodėl leista privatizuoti tiek butų, minėjo jų prastą būklę, o kapitalinio remonto esą nebuvo galima atlikti, todėl butus ir leista išsipirkti jų savininkams.

Po komiteto posėdžio A.Balzaris situacijos žurnalistams nekomentavo, tepasakęs, jog "viskas vyksta teisėtai".

Aplinkos ministerijos (AM) Statybos ir būsto departamento vadovė Edita Meškauskienė tuo tarpu pateikė informaciją, jog teisiškai numatyta tvarka kapitalinį remontą turi atlikti nuomotojas, t.y. VSD, o lėšų tokiam remontui departamentas neieškojo.

REKLAMA

Audito komiteto vadovas Donatas Jankauskas sakė neišgirdęs argumentuotos motyvacijos, kodėl VSD kaip nereikalingų nusprendė atsisakyti 39 tarnybinių butų.

Audito komitetas anksčiau kreipėsi į Aplinkos ministeriją, prašydamas atsakyti, ar VSD butų privatizacija vyko teisėtai, tačiau, pasak komiteto vadovo D.Jankausko, turimos medžiagos įvertinti privatizavimo procesą nepakanka.

Nuspręsta kreiptis į VSD bei Aplinkos ministeriją dėl papildomos informacijos suteikimo.

Tarnybinį butą Vilniuje turi ir VSD vadovas A.Pocius. VSD vadovas iš Nekilnojamojo turto registro yra išsiėmęs pažymą, reikalingą buto privatizavimui, tačiau žurnalistams teigė dėl buto galimo privatizavimo dar svarstąs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų