REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Vaikiškų prekių parduotuvės atidarymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Dėl savo skambaus juoko tiesioginio eterio metu išgarsėjusi LRT laidų vedėja Živilė Kropaitė kartu su mylimuoju Liudu Basiuliu išgyvena vieną gražiausių laikotarpių.

17

Dėl savo skambaus juoko tiesioginio eterio metu išgarsėjusi LRT laidų vedėja Živilė Kropaitė kartu su mylimuoju Liudu Basiuliu išgyvena vieną gražiausių laikotarpių.

REKLAMA

Neseniai pora sumainė žiedus, o dabar, vis greičiau artėjant šeimos pagausėjimui, ima svarstyti ir apie vaikeliui skirtus specialius daiktus. Naujienų portalui tv3.lt charizmatiškoji Ž. Kropaitė papasakojo apie šeimos reakciją į džiugias žinias, didžiausius norus nėštumo laikotarpiu bei kokio daikto rinkimas vaikeliui tapo tikru iššūkiu.

Kaip Jūsų artiemieji, Jūsų pačios mama reagavo į žinias, kad laukiate šeimos pagausėjimo?

Mama labai džiaugėsi – anūkų ji laukia jau seniai. Tai pirmasis anūkas ne tik mano, bet ir mano vyro šeimai, taigi jaučiu didžiulį spaudimą, ar tikrai viskas bus sėkminga.

Tačiau lygiai taip pat man atrodo, kad visi šie žmonės yra pasiryžę labai padėti. Kaip viskas bus – nežinau. Man viskas nauja – pradedant vežimėlių rinkimu, baigiant visais kitais dalykais. Bet pats laukimas – labai džiaugsmingas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar jau pradėjote pirkti vaikeliui daiktus?

Vežimėlio dar neturime, nes tai – sudėtingiausias procesas. Kol nepatiri ir neateina tas momentas, nė nežinai, tačiau įsigyti vėžimėlį yra tikrai ne ką lengviau, nei automobilį. Net ir perkant dėvėtą mašiną, juk visuomet skambini pusbroliui, ar kokiam jo draugui, kuris turi patirties, gali kažką pasakyti, paaiškinti, ar niekas nenuslėpta.

REKLAMA

Renkantis vežimėlį, lygiai taip pat visada turi galvoti apie tam tikrus momentus, apie kuriuos nė nebūtum susimąstęs. Pavyzdžiui, ar jo ratai turi būti pripučiami, ar dideli, ar maži, ar jis turėtų išsiardyti į kelias dalis, galbūt reikia tokio, kuriame lopšio dalis didesnė. Yra šimtas niuansų – nė nežinojau, kad vežimėlį rinktis yra taip sudėtinga. Jo dar neturime, ir tai pradeda kelti šiokį tokį nerimą (juokiasi).

Smulkesnius dalykus – ką reikia susidėti į ligoninę – jau turiu. Yra labai tikslūs sąrašai – kelios kepurėlės, kojinaitės ir t.t. Visko yra labai daug, todėl pradėjus gilintis supranti, kad turbūt visų jų niekada neturėsi, arba kaip tik – tu viską jau turi, ir tik kai kils papildomų poreikių, įsigysi dar daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Tam reikia ir lėšų, tačiau kartu atsiranda ir labai daug dovanotojų, kurie vaikų yra susilaukę visai neseniai. Tokiu būdu pajunti visų dalykų brangumą. Naujas ir gražus daiktas vaikui kainuoja tiek pat, kiek suaugusiam. Man atrodo, tai – nėra paslaptis, o vaikas viską išauga labai greitai.

Kaip pati jaučiatės šiuo laikotarpiu?

Aš jaučiu didelį potraukį saldumynams, bet visais kitais gyvenimo atvejais aš jį jaučiu lygiai taip pat. Tiesiog tikėjausi, kad per nėštumą jis kažkur dings, viskas staiga apsikeis ir aš norėsiu tik, pavyzdžiui, raugintų agurkų (juokiasi).

Bet taip nėra – aš ir toliau norių tų saldumynų. Tai nėštumo laikotarpiu yra ganėtinai problematiška, nes jei tai valgai tik cukrų – bandeles ir šokoladus – jie dažniausiai neturi jokių gerų medžiagų. Tai vaikui nėra gerai, o ir tau augina papildomus kilogramus. Taigi šis niuansas yra tas, apie kurį reikia nuolatos galvoti ir kažkaip bandyti to nevalgyti. Vietoje jų renkuosi obuolius, datules.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų