REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Didžiosios Britnaijos pajėgos Kipre (nuotr. SCANPIX)

Didžiosios Britanijos aviacija ir laivynas yra parengti suduoti smūgį Sirijoje dėl cheminio išpuolio Dumos mieste, praneša „The Times“, remiantis savo šaltiniai kariuomenėje.

11

Didžiosios Britanijos aviacija ir laivynas yra parengti suduoti smūgį Sirijoje dėl cheminio išpuolio Dumos mieste, praneša „The Times“, remiantis savo šaltiniai kariuomenėje.

REKLAMA

Leidinio duomenimis, karinė oro technika, dislokuota Arkotiryje, Kipro pietuose, yra visiškai pasirengusi atlikti karinę misiją ir tik laukia signalo ją pradėti.

Šiuo metu bazėje yra aštuoni šturmo lėktuvai „Panavia Tornado“, ginkluoti sparnuotosiomis raketomis ir parengti koviniams veiksmams, pažymi leidinys. Dar yra šeši lėktuvai „Typhoon“, ginkluoti raketomis „oras-oras“, jeigu reikėtų pridengti bombardavimo misiją atliekančius lėktuvus.

Anksčiau buvo skelbiama, kad Th. May įsakė britų kariuomenei paruošti povandeninius laivus į kovinę parengtį ir dislokuoti juos atstumu „per raketos paleidimo nuotolį“ nuo numanomų objektų Sirijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„The Times“ taip pat rašo, kad prie Sirijos krantų juda britų karinio laivyno laivai. Tarp laivų, kurie šiuo metu yra dislokuoti Viduržemio jūroje, – eskadrinis minininkas „HMS Duncan“, kuriame įrengta priešlėktuvinės gynybos sistema. Jis taip pat ginkluotas priešlaivinėmis sparnuotosiomis raketomis „RGM-84 Harpoon“ ir salvinių raketų kompleksu „Sea Viper“.

REKLAMA

„The Telegraph“ šaltiniai pažymėjo, kad Th. May yra pasirengusi duoti įsaką dėl karinės smogiamosios operacijos Sirijoje be parlamento leidimo. Ketvirtadienį, balandžio 12-ąją, vyriausybės vadovė pradės ministrų kabineto posėdį, kuris bus skirtas situacijai Sirijoje. Pasak „Sky News“, laukiama, kad susitikime premjerė pasiūlys patvirtinti Didžiosios Britanijos dalyvavimą karinėje operacijoje Sirijoje kartu su Prancūzija ir JAV.

JAV taip pat ruošiasi karinei operacijai

Anksčiau buvo skelbiama, kad JAV taip pat yra rengiamasi galimai karinei operacijai Sirijoje. Pavyzdžiui, sparnuotosiomis raketomis ginkluotas eskadrinis minininkas „USS Donald Cook“ buvo dislokuotas už 100 kilometrų nuo Tartuso, kur savo karinę bazę yra įsirengę rusai. JAV žiniasklaida skelbė, kad artimiausiu metu prie šio laivo prisijungs ir dar vienas eskadrinis minininkas „USS Porter“.

REKLAMA
REKLAMA

Išvakarėse atominis lėktuvnešis „USS Harry Truman“, lydimas kreiserio „USS Normandy“ ir keturių eskadrinių minininkų išplaukė iš Norfolko uosto ir išplaukė į Viduržemio jūrą.

Tačiau ketvirtadienio rytą paaiškėjo, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas, nepaisant pažado apsispręsti dėl atsako į cheminio ginklo panaudojimą Sirijoje, bei karingų žinučių apie „skriejančias raketas“, dar „nėra galutinai apsisprendęs dėl JAV tolimesnių veiksmų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų