REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį aplankęs karo nuniokotą Avdijivkos miestą Donecko srityje Rytų Ukrainoje perdavė humanitarinės pagalbos siuntą.

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį aplankęs karo nuniokotą Avdijivkos miestą Donecko srityje Rytų Ukrainoje perdavė humanitarinės pagalbos siuntą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis tikslas yra parodyti, kad esame kartu su Ukraina, Ukrainos žmonėmis nelygioj kovoj, ir tas forpostas, kuris šiandien čia yra, suprantam, kaip Europos forpostą į Rytus. Ir kiek jie bus stiprūs, kiek jie galės ginti ir savo valstybę, ir demokratiją, tai ir mums labai svarbu“, – Rytų Ukrainoje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas Ukrainos rytinėje dalyje lankėsi pirmą kartą. Avdijivkos miestas yra ties Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų skiriamąja riba.

Anot S. Skvernelio, baisu žiūrėti į XXI amžiuje Europoje sušaudytus daugiaaukščius, neįmanomas žmonių gyvenimo sąlygas.

Premjeras aplankė Lietuvos lėšomis suremontuotą ambulatoriją, savanorių parama įrengtą vaikų žaidimų aikštelę, perdavė skaitmeninės antžeminės televizijos siųstuvus, kad ukrainiečiai galėtų transliuoti į Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamas teritorijas.

REKLAMA
REKLAMA

Humanitarinę paramą Avdijivkos gyventojams bei kariams įteikė ir kartu su S. Skverneliu atvykęs visuomeninės organizacijos „Blue/Yellow“ atstovas. Bendra paramos suma siekia apie 100 tūkst. eurų.

Donecko srities karinės-civilinės administracijos vadovas Pavlo Žebrivskis Lietuvos žurnalistams skundėsi, kad nėra kam atstatyti apgriauto miesto.

„Yra didelė problema, kadangi yra karo veiksmai, atvažiuoja ir šaudo, darbo užmokestis kritęs. Todėl nėra čia daug norinčiųjų atvykti ir statyti, tai net didesnė problema nei pinigai“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, tai nereiškia, kad mes nestatome, statome, tačiau ne tokiu greičiu, kaip norėtųsi, o kai konkurencijos nėra, tai sudėtinga“, – tvirtino administracijos vadovas.

Anot jo, pernai pavyko pastatyti tiltą, pradėti tiesti keliai, vandentiekis, dujų trasos, statomos mokyklos, ligoninės, sporto aikštelės.

„Viskas vyksta, bet per lėtai“, – sakė S. Žebrivskis.

Jis pasakojo, kad Donecko srities delegacija lankėsi Lietuvoje, ieškodama investuotojų, bet sulaukė neigiamų atsakymų.

„Lietuvos biznis irgi bijo važiuoti čia“, – apgailestavo Donecko srities administracijos vadovas.

Trečiadienio vakarą po vizito Rytų Ukrainoje S. Skvernelis su delegacija vyks į Kijevą. Čia jis ketvirtadienį susitiks su Ukrainos premjeru Vladimiru Groismanu, atidarys Kijevo saugumo forumą ir dalyvaus ministrų pirmininkų sesijoje „Regioninis bendradarbiavimas: suvienyti bendrų tikslų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų