REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Šašlykai (nuotr. Balsas.lt)

Šis šašlyko marinatas plinta kaip virusas: taps mėgstamiausiu

Viduje - 3 receptai kiekvieno skoniui

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, daugelis lietuvių prisimena laužo kepsnius. Būtent tam su jumis dalijamės įvairiais kepsnių receptais, kurie tikrai nepalinks abejingų karštą dieną. 

11

Į Lietuvą sugrįžus šiltiems orams, daugelis lietuvių prisimena laužo kepsnius. Būtent tam su jumis dalijamės įvairiais kepsnių receptais, kurie tikrai nepalinks abejingų karštą dieną. 

REKLAMA

Vištienos krūtinėlės šašlykai marinuoti obuolių sultyse

Reikės: 4 vištienos krūtinėlių puselės (jei naudosite kaimiškas vištas užteks dviejų puselių),1 stiklinė obuolių sulčių, 1 v.š. garstyčių, 1 v.š. rudojo cukraus, 2 v.š. alyvuogių aliejaus, 2 v.š. citrinos sulčių, 1 a.š. provanso žolelių (arba vien tik raudonėlio ir čiobrelių), 1/4 a.š. pipirų, 2- 4 česnako skiltelės, 1 a.š druskos.

Gaminimas:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Česnaką supjaustykite didesniais ar mažesniais gabalėliais, taip kaip jums patinka. Visus marinatui skirtus produktus gerai išmaišykite ir tuomet sudėkite vištienos gabalėlius. Marinuokite parą ar dvi ir kepkite ant žarijų. Tokiame marinate išmarinuota vištienos krūtinėlė niekuomet nebus sausa.

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinis: http://geravirtuve.blogspot.se

Kiaulienos šašlykai majonezo marinate su paprika

Reikės: 1kg kiaulienos, 3v.š. majonezo, 1v.š. paprikos miltelių, 1a.š. druskos, 1a.š. baziliko, 1 svogūnas, 1/2a.š. čili miltelių, žiupsnelis cukraus

REKLAMA

Gaminimas:

Mėsą pjaustyti dideliais gabalais, sukapoti smulkiai svogūną ir sumaišyti su mėsą. Gerai paspaudyti rankomis, kad svogūnai paleistų sultis, tada dedami likę prieskoniai ir vėl gerai permaišoma. Marinuoti bent 2valandas. Kepti galima ant žarijų, orkaitėje ar keptuvėje.

Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.se

Kepta skumbrė grilyje

Patiekalui reikės: 2 vnt šviežios skumbrės, druska, pipirai, mėgiamų daržovių (cukinija, pomidorai, baklažanas, česnakas), alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Skoniui sustiprinti naudojau čiobrelių šluotelę (čiobreliai surišti siūlu, tokia šluotele tepame daržoves, žuvį alyvuogių aliejumi, tai suteiks gardaus aromato). Pirmiausia įkaitiname kepsninę iki 170 C.

REKLAMA
REKLAMA

Tuomet padarykite skumbrėje įstrižas įpjovas. Įtrinkite druska, pipirais. Susmulkinkite daržoves.

Viskas taip greita, paprasta ir be jokio vargo, teliko žuvį ir daržoves sudėti ant grotelių uždengti kepsninės dangtį ir kepti ant tiesioginės ugnies įkaitintoje iki 180 C. 20 min. Po 10 min.

atidarykite dangtį, čiobrelio šluotele aptepkite žuvį ir daržoves ir kepkite dar 10 min.

Šaltinis: http://skanusgyvenimas.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų