REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Premjeras Saulius Skvernelis sako šiuo metu nematantis pagrindo žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui atsistatydinti iš pareigų dėl informacijos, kad jo šeima gaudama Europos Sąjungos išmokas dirbo svetimą žemę.

 

„Aš tikrai dabar nematau pagrindo, kad jis turėtų trauktis. Nebent jeigu ta problema tęsis, tai kitokių sprendimų tada nebus“, – antradienį interviu LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigė, kad žemės ūkio ministras ir jo šeima turi išspręsi problemą, kai keli žemių savininkai Klaipėdos rajone apkaltino ministro šeimą be leidimo ūkininkaujant jų žemėje.

„Su ministru turėjom vakar (pirmadienį – BNS) pokalbį ir jam aiškiai buvo pasakyta, kad jis turi formalizuoti ir sutvarkyti šeimos santykius žemės ūkyje. (...) Galiausiai jis turi apsispręsti ar politika, ar verslas yra svarbiau“, – kalbėjo premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas 15min.lt praėjusią savaitę pranešė, jog ministro B. Markausko motina Sofija Markauskienė 5–6 metus keliais sklypais naudojasi be savininkų leidimo. Vienas žemės savininkų teigė pats mokantis žemės mokestį ir nėra suteikęs leidimo ministro šeimai ūkininkauti jo žemėje. Tuo metu, pasak 15min.lt, B. Markausko motina už šiuos sklypus iš Nacionalinės mokėjimų agentūros gauna išmokas.

REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, kad „piktnaudžiavimo šešėliai“, krintantys ant žemės ūkio ministro ir jo šeimos, kompromituoja ne tik jį, bet ir visos Vyriausybės reputaciją.

B. Markauskas BNS yra teigęs, kad jo motinai priklauso 20 hektarų žemės, o dar 180 hektarų – nuomojami. Jis pirmadienį situaciją pavadino netyčine klaida.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų