REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui šiame „Betsafe–LKL“ pirmenybių reguliariajame sezone jau liko sužaisti vos 7 rungtynes, o kiekvieno mačo svarba yra itin didelė, nes sostinės komanda kaunasi dėl pirmosios pozicijos.

Ši savaitė vilniečiams laukia kupina iššūkių – antradienį į „Lietuvos ryto“ areną atvyksta kovingasis Utenos „Juventus“, o penktadienį Kaune laukia mūšis su „Žalgiriu“.

Oficiali klubo interneto svetainė „bcvilnius.lt“ apie būsimas akistatas bei laukiančias dvikovas pasikalbėjo su puolėju Benu Madgenu.

33-ejų gynėjas iš Australijos šį sezoną dėl traumos nerungtyniavo maždaug pusantro mėnesio, tačiau tikina, kad yra pasiruošęs svarbiausioms sezono kovoms.

B.Madgenas prisiminė nervingą mačą su „Juventus“ SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje, įvertino Utenos ekipos pergalę prieš „Lietkabelį“ bei aptarė vilniečių šansus užimti pirmąją poziciją reguliariajame „Betsafe–LKL“ čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip šioje sezono dalyje jaučiatės fiziškai ir emociškai?

– Jaučiuosi labai gerai. Pagaliau sulaukėme saulėtų dienų, o tai tikrai prideda pozityvumo ir energijos. Manau, kad kol kas turėjome gerą sezoną, nes bėgant metams atlaikėme nemažai išbandymų, o turnyrinėje lentelėje žengiame antri ir vos viena pergale atsiliekame nuo „Žalgirio“. Jie labiau koncentruosis į Eurolygos kovas, todėl mes galime stipriai užbaigti reguliarųjį sezoną ir bandyti užkopti į lentelės viršūnę. Fiziškai ir psichologiškai jaučiuosi 100 proc. pasiruošęs likusiai sezono daliai ir kovai dėl čempionų titulo.

REKLAMA

– Ar esate patenkintas savo role komandoje?

– Be abejo. Manau, kad visai neblogai įvykdau trenerio iškeliamus uždavinius, tačiau viskas priklauso nuo rungtynių bei varžovo, prieš kurį tenka žaisti. Suprantu, kad ne kiekviename mače turėsiu galimybę pelnyti labai daug taškų, todėl stengiuosi atkakliai kovoti dėl kamuolių ir solidžiai gintis. Šioje komandoje mes nekreipiame dėmesio į asmeninę statistiką ir darome viską dėl bendro tikslo – pergalės. Atmosfera ekipoje yra labai gera ir džiaugiuosi, kad galiu prie to prisidėti bei kautis dėl pergalių. Titulus laimi komandos, kuriose vis žaidėjai turi savo rolę ir prie pergalės stengiasi prisidėti visais įmanomais būdais.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar šį sezoną du kartus operuota ranka jau nesukelia nepatogumų?

– Viskas tvarkoje. Metalinį sutvirtinimą išėmėme per FIBA langą, o dabar delnas yra gerokai lankstesnis ir jo nebereikia surišti. Jaučiuosi žymiai geriau.

– Ko gero prisimenate ketvirtfinalį su Utenos „Juventus“, kuriame prireikė pratęsimo. Kodėl tos rungtynės buvo atkaklesnės nei galbūt norėjo daugelis komandos sirgalių?

– Jie žaidė labai gerai ir turėjo kelias progas laimėti rungtynes, tačiau pabaigoje su sėkmės bei gynybos pagalba išplėšėme pergalę. Šį sezoną gerai žaidžiame rungtynių pabaigas ir sugebame laimėti net tuomet, kai iki tol mačas ne visai gerai klostėsi. Žinome, kad „Juventus“ yra gera bei labai kovinga komanda. Kita vertus, nieko negalima nuvertinti „Betsafe–LKL“ čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kuo iš kitų ekipų išsiskiria Utenos klubas?

– Lietuvoje rungtyniauju jau beveik dvejus metus, o „Juventus“ visuomet yra labai kovinga komanda. Jie sunkiai dirba, turi neblogą sudėtį, o be savo legionierių sugebėjo nugalėti „Lietkabelį“. Atrodo, kad jų ekipoje yra labai gera atmosfera. Prieš Utenos ekipą turime nenusileisti energija bei kovingumu ir manau, kad pasieksime pergalę.

– Minėjote, kad „Juventus“ prieš atvykstant į Vilnių įveikė „Lietkabelį“. Kiek žaidėjams psichologiškai reiškia pergalė prieš aukščiau turnyrinėje lentelėje esantį klubą?

– Tai suteikia labai daug pasitikėjimo savo jėgomis ir verta paminėti, kad tą pergalę jie pasiekė ne pilnos sudėties. Mače su „Lietkabeliu“ „Juventus“ pagrinde vertėsi tik šešiais žaidėjais. Ilgai žaidžiant be keitimo krepšininkai vis labiau pasitiki savimi, savo metimu, o antradienį mums reikės akylai saugoti jų snaiperius.

REKLAMA

– Iki reguliariojo sezono pabaigos liko tik 7 rungtynės. Ar manote, kad „Lietuvos rytas“ gali pavyti „Žalgirį“ ir užimti pirmąją vietą?

– Atsiliekame tik viena pergale ir su Kauno klubu žaisime penktadienį, todėl tas mačas gali turėti labai daug įtakos. Iškovoję pergalę prieš „Juventus“ ir nugalėję Kaune pakiltume į pirmąją poziciją, todėl patys esame savo likimo šeimininkai. Tikiu, kad mums pavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų