REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Norvegijos lietuviai pliekia saviškius dėl šiukšlinimo (nuotr. facebook.com)

Aštri ir netikėta diskusija įsiplieskė socialiniame tinkle „Facebook“. Norvegijoje gyvenantis lietuvis vienoje grupėje paviešino nuotraukas iš automobilių sustojimui greitkelyje skirtos aikštelės.

50

Aštri ir netikėta diskusija įsiplieskė socialiniame tinkle „Facebook“. Norvegijoje gyvenantis lietuvis vienoje grupėje paviešino nuotraukas iš automobilių sustojimui greitkelyje skirtos aikštelės.

REKLAMA

Nuotraukose matyti išmestos šiukšlės. Gerai įsižiūrėjus, šiukšlėse galima rasti lietuviškų „akcentų“. Prie nuotraukų vyras paliko pasipiktinimo kupiną įrašą: „Čia mūsų tautiečiai taip šiukšlėmis atsikrato. Tranby aikštelė prie E-18. Kodėl Norvegai turėtų gerbti mus?“

Tiek paviešinti kadrai, tiek paliktas komentaras sulaukė šimtų reakcijų. Vieni iškart pasmerkė taip esą pasielgusius lietuvius, kiti atkreipė dėmesį, kad matomos prekės galėjo būti pirktos tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje, tiek toje pačioje Lenkijoje.

Išvadino bjauriais žodžiais

„Gėda... už tautiečius“, „Liūdna“, „Asilai, tik vienas žodis“, „Žiauru“, „Netoli nuo beždžionių amžiaus ta Lietuva tenuėjo... Mąstymas tik šia diena...“ – tokiais komentarais prasidėjo diskusija. Dar viena „Facebook“ vartotoja atkreipė dėmesį, kad visose aikštelėse yra šiukšlių dėžės, tad, anot jos, nejaugi žmonėms nukris rankos jei išmes šiukšles tam skirtose vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Algirdas pridūrė, kad jam Norvegijoje net cigaretės nuorūką numesti gėda: „Tu iš tos šalies gauni geresnį gyvenimą ir taip daryti... Ne, ne, ne, tai yra visiška gėda. Blogai.“

REKLAMA

Tiesa, atsirado ir tokių, kurie tikino, kad tie patys norvegai nėra „šventieji“. „Pati važiavau automobilyje, kur buvo norvegų kompanija. Tai vienas jų atsidaręs langą išmetė šiukšles tiesiog iš važiuojančio automobilio“ , - komentarą paliko dar viena internautė.

Suskubo permesti kaltę kitiems

Nors „šiukšlių skandalas“ įsisiūbavo kaip reikiant, bet akylesni internautai atkreipė dėmesį, kad tam tikrų prekių (kurių pakuotės matosi paviešintose nuotraukose – aut. past.) galima įsigyti ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Lenkijoje ar net toje pačioje Norvegijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Įrašo autorius sulaukė ir priekaištų: „Gerbiamasis, gal norvegams ir nėra skirtumo šiukšlina lietuvis ar latvis, bet tai nereiškia, kad reikia iš karto varyti ant savų. Juk yra ir kitų tautybių, foto siųskite su tikrais įrodymais, kad tai lietuviai šiukšlina. Ir paskui teiskit juos.“

Galiausiai viešoje erdvėje susipliekę lietuviai pradėjo nagrinėti vienas kito intelekto koeficientus. Savaime suprantama, kad tokios diskusijos racionalumu nekvepia. Tad šią diskusiją „uždarė“ savotiškas sutarimas, kad tokių nuotraukų viešinimas yra daugiau prevencinė priemonė nei noras kažką pažeminti ar iš kažko pasišaipyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų