REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalyje gavo patį parankiausią varžovą iš visų galimų, įsitikinęs komentatorius Vaidas Čeponis. Portalui tv3.lt žurnalistas papasakojo, kokiomis Pirėjo „Olympiakos“ spragomis galima pasinaudoti, o nuo kurių graikų stiprybių – nukentėti.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos ketvirtfinalyje gavo patį parankiausią varžovą iš visų galimų, įsitikinęs komentatorius Vaidas Čeponis. Portalui tv3.lt žurnalistas papasakojo, kokiomis Pirėjo „Olympiakos“ spragomis galima pasinaudoti, o nuo kurių graikų stiprybių – nukentėti.

REKLAMA

Taip, „Žalgiris“ du kartus (74:68 ir 86:85) šį sezoną jau įveikė „Olympiakos“, tačiau atėjus atkrintamosioms viskas prasideda iš naujo ir tokia patyrusi komanda kaip „Olympiakos“ mobilizuosis ir gali parodyti kitą veidą, spėja V.Čeponis.

Nereikia pamiršti ir to, kad nemažai svarbių „Olympiakos“ žaidėjų nežaidė tiek Kaune, tiek penktadienio rungtynėse.

Tačiau viena neaišku – nepaisant visko, tai yra palankiausias varžovas „Žalgiriui“.

„Pasakysiu netikėtai, bet Maskvos CSKA taip pat būtų ne pats blogiausias variantas, nes jiems trūksta centimetrų. „Žalgiris“ tą aukštaūgių spragą puikiai išnaudojo Kaune, bet žinau, kaip jie „dirba“ su teisėjais. Jie žino kaip prieiti prie teisėjų. Pavyzdžiui praėjusį sezoną matėme tendencingą teisėjavimą ketvirtfinalio serijoje su Vitorijos „Baskonia“. Teisėjai tada darė daug klaidų, galbūt – sąmoningai.

REKLAMA
REKLAMA

CSKA vadovai prieš sezoną dažnai kviečia teisėjus, organizuoja draugišką turnyrą, čia jie vaišinami, apdovanojimi. Apie tai man pasakojo vienas lietuvių treneris, dirbęs Rusijoje. Dėl to su CSKA žaisti būtų buvę negerai.

REKLAMA

Panašiai galima pasakyti ir apie Stambulo „Fenerbahce“, kurios rėmėja „Dogus Group“ buvo ir Eurolygos viena pagrindinių rėmėjų, o tai taip pat gali daryti įtaką teisėjams.

Madrido „Real“ neparankus, nes žaidžia itin greitą krepšinį. Tuo tarpu Atėnų „Panathinaikos“ pasipildė Mike’u Jamesu ir Andreinu Payne’u“, – dėstė V.Čeponis.

„Olympiakos“ lyderiai – aiškūs. Vieninteliai Vassilis Spanoulis (13,1) ir Georgios Printezis (12,6) renka dviženklį taškų skaičų. Kartu jie – veteranai, galintys pajusti nuovargį, jeigu serija pareikalaus visų rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp pagrindinių varžovų minusų V.Čeponis išskiria ir kitus statistinius rodiklius, rodančius, kad ši ekipa – ne tokia galinga, kokią įpratome matyti pastaraisiais metais.

„Jie nedemonstruoja labai greito krepšinio, daugiau remiasi pozicinėmis atakomis. Tai viena nerezultatyviausių komandų, blogai metanti tritaškius ir dažnai klystanti. Žaidžia labai banguotai, net pačių rungtynių metu dažnai išvaisto susikrautą persvarą. Šiais metais „Olympiakos“ yra sunkiai prognozuojama komanda“, – pastebi komentatorius.

Tokio banguoto žaidimo rezultatai – triuškinantys pralaimėjimai „Barcelona“ (51:73 ir 63:90), Vitorijos „Baskonia“ (54:86), Maskvos srities „Chimki“ (54:82) ekipoms ir keturi pralaimėjimai per paskutines penkerias reguliaraus sezono rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam įtakos turi ir šlubuojantis fizinis pasirengimas bei tinkamai susižaisti neleidžiančios nuolatinės traumos, sako V.Čeponis.

Tiesa, komentatorius pastebi, kad kai kurias rungtynes „Olympiakos“ pralaimėdavo sąmoningai. Jeigu lyderiai matydavo, kad pergalės iškovoti nepavyks, jie jėgų per daug neeikvodavo arba prašydavo keitimo.

Graikai ganėtinai dažnai klysta, ypač rizikingų sprendimų nevengiantis V.Spanoulis.

Pereinant prie pliusų – „Olympiakos“ visų pirma yra begalo patyrusi ir labai tvirtą charakterį turinti komanda, kurios palaužti psichologiškai nepavyks.

„Jų gynyba yra viena geriausių lygoje, labai gerai organizuotas komandinis darbas. Kiekvienas žino, kur ateiti į pagalbą. Jie nerizikuoja bandydami perimti kamuolius ir ypač gerai ginasi ties tritaškio linija. Tačiau gynyba arčiau krepšio – silpnesnė.

REKLAMA

Aukštaūgiai gerai atitveria varžovus ir koziriu jau yra tapusi kova dėl atšokusių kamuolių“, – pasakojo V.Čeponis.

Tuo tarpu „Žalgiris“ gali atsakyti geresniu fiziniu pasirengimu, darnesniu komandiniu žaidimu, solidesniu puolimu.

„Nežinai, iš kurio „Žalgirio“ žaidėjo laukti staigmenos. Tuo tarpu „Olympiakos“ ekipoje dominuoja V.Spanoulis arba G.Printezis. Daugmaž aišku, į ką reikia koncentruoti dėmesį.

Svarbiausia uždaryti V.Spanoulio prasiveržimus, tai pagrindinis dalykas. Paulius Jankūnas puolime turės pranašumą prieš G.Printezį dėl stipresnio kūno, todėl kontaktu galės jį įveikti. Tačiau gintis prieš jį jau nelabai galės, nes Printezis gal dvigubai greitesnis. Jį prižiūrėti teks Aaronui White’ui“, – dėstė komentatorius.

REKLAMA

„Žalgirio“ rezervai – klaidų mažinimas, ypač statant netaisyklingas užtvaras. Derėtų sumažinti ir pražangų skaičių.

Pavyzdžiui Antanas Kavaliauskas pagal per 40 minučių padaromas pražangas yra antras blogiausias lygos žaidėjas. Per jas jis surenka 8,75 pražangos. Netoli jo – ir Brandonas Daviesas (7 vieta, 7,59 pražangos)

Ketvirtfinalyje taip pat būtų metas sutvakryti visą sezoną kamuojančią bėdą – „Žalgiris“ dažnai gan prastai pradeda rungtynes ir aukščiausią pavarą įjungia tik antroje rungtynių pusėje.

V.Čeponio spėjimu serijoje laukia atkaklios ir klampios rungtynės. Nepaisant jų baigties, „Žalgiriui“ jis už sezoną Eurolygoje jau rašo dešimtuką ir giria vieną sėkmės herojų, kuris nuolat lieka Šarūno Jasikevičiaus šešėlyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Net jei ir pralaimės seriją 0:3, tai – fantastinis sezonas. Rašau dešimt balų. „Žalgirio“ biudžetas lygoje vos penkioliktas, o ir pagal sudėtį tai viena prasčiausių Eurolygos komandų.

Š.Jasikevičius ir jo asistentai labai daug išspaudė iš komandos. Nereikia pamiršti Dariaus Maskoliūno indėlio, jis ypač didelis gynyboje. Tai treneris su labai aukštu krepšinio IQ“, – Šaro šešėlyje liekantį specialistą gyrė V.Čeponis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų