REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šįryt, eidama 66-uosius metus mirė garsi drabužių ir interjero dizainerė, visuomenininkė Daiva Vitkienė-Reimerytė.

Šįryt, eidama 66-uosius metus mirė garsi drabužių ir interjero dizainerė, visuomenininkė Daiva Vitkienė-Reimerytė.

REKLAMA

„Šiandien netekome mylimos ir mylinčios žmonos, mamos, močiutės Daivos Vitkienės-Reimerytės. Prieš septynerius metus jai buvo diagnozuotas vėžys, kuris nepaisant gydymo, pastaruosius metus itin smarkiai progresavo.

Dėkojame Santaros klinikų gydytojams, personalui, kurie kelerius metus dėjo maksimalias pastangas, kad galėtume kuo ilgiau džiaugtis Daivos buvimu kartu su mumis. Tai – skaudus smūgis, mes nepaprastai pasigesime mūsų Daivutės, mūsų mintys ir maldos visuomet bus su ja“, – rašoma Vitkų šeimos pranešime.

D. Vitkienė-Reimerytė buvo viena iš ryškiausių savo kartos drabužių dizainerių. Daugelį metų ji dirbo Lietuvos televizijoje, kūrė drabužių dizainą ir dekoracijas įvairiems filmams, serialams.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai atgavus nepriklausomybę, D. Vitkienė-Reimerytė kūrė didžiausią tuometinį aukštosios mados festivalį „In Vogue Vilnius“, kurie rengti nuo 1991 iki 1999 metų. Šie festivaliai ne tik supažindino lietuvius su pasaulinėmis mados tendencijomis, Prancūzijos ir kitų šalių mados namų darbais, bet ir padėjo skleistis jauniems lietuviškiems drabužių kūrėjams.

REKLAMA

Šalies mados mėgėjus D. Vitkienė-Reimerytė džiugino išskirtiniais drabužių kolekcijų pristatymais ir parodomis. Ji pirmoji surengė pristatymą bendradarbiaudama su dirigentu Gintaru Rinkevičiumi. D. Vitkienė-Reimerytė Vilniuje taip pat įkūrė privačius autorinio rūbų dizaino mados namus „Salonas 7“.

Lietuvos bajoriškų Reimerių ir Kenstartų šeimų palikuonė D. Vitkienė-Reimerytė buvo ištikima klasikinio interjero stiliaus gerbėja. Ji sukūrė interjero dizainą savo vyro, mikrochirurgo Kęstučio Vitkaus privačiai klinikai, kūrė privačius interjerus garsiems žmonėms, atkūrė dvarelį gimtuosiuose Molėtuose, pastatė šeimos koplyčią.

REKLAMA
REKLAMA

D. Vitkienė-Reimerytė žinoma ne tik dėl savo profesinių pasiekimų, bet ir aktyvios visuomeninės, labdaringos veiklos, ypatingai – paramos daugiavaikėms šeimoms.

D. Vitkienė-Reimerytė bus pašarvota Šv. Kryžiaus bažnyčioje, S. Daukanto g. 1, Vilniuje nuo sekmadienio, balandžio 8-osios, 15 valandos. Šventos mišios bus aukojamos tą pačią dieną, 19 valandą. Vėliau laidotuvės vyks šeimos rate. Artimieji prašo, kad atvykstantieji atsisveikinti su dizainere, vietoje gėlių pasirinktų atnešti auką, kuri bus skirta D. Vitkienės-Reimerytės remiamoms daugiavaikėms šeimoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų