REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Kirs per skaudžiausią vietą: JAV rengia sankcijas Rusijos oligarchams (nuotr. SCANPIX)

JAV finansų ministerija paskelbė naują Rusijos asmenų, siejamų su agresija Ukrainoje, sąrašą. Jis buvo papildytos dar 26 pavardėmis, rašoma „Newsru“.

26

JAV finansų ministerija paskelbė naują Rusijos asmenų, siejamų su agresija Ukrainoje, sąrašą. Jis buvo papildytos dar 26 pavardėmis, rašoma „Newsru“.

REKLAMA

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė sankcijas septyniems rusų oligarchams, kaltinamiems remiant ir gaunant naudos iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastangų pakenkti Vakarų demokratijoms. Į naująjį sąrašą buvo įtrauktas milijardierius Olegas Deripaska, verslininkas (ir numanomas V. Putino žentas) Kirilas Šamalovas, senatorius Sulemanas Kerimovas.

Aukšto rango JAV pareigūnai sakė, kad tie turtingi verslininkai priklauso V. Putino „artimam ratui“.

„Jungtinės Valstijos ėmėsi šių veiksmų reaguodamos į visą Rusijos vyriausybės besitęsiantį ir vis begėdiškesnį kenksmingos veiklos visame pasaulyje modelį“, – sakė vienas pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Sankcijų sąraše taip pat atsidūrė Rusijos vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas, Rosgvardijos vadas Viktoras Zolotovas, Roskomnadzor vadovas Aleksandras Žarovas, VTB banko vadovas Andrejus Kostinas.

REKLAMA

Sąrašo teksto pradžioje taip pat nurodyta, kad sankcijos yra siejamos su Rusijos veikla Ukrainoje ir Sirijoje. Konkrečiai šis „juodojo sąrašo“ papildymas, anot JAV Finansų ministerijos, yra susijęs su „piktavaliais Maskvos veiksmais“ nukreiptais į Vakarų demokratijas.

Taip pat sankcijos pritaikytos ir 15-ai su sankcijų sąraše atsidūrusiais asmenimis susijusiomis bendrovėms. Tarp jų yra O. Deripaskai priklausanti „GAZ“ įmonių grupė, taip pat oligarchui priklausančios „B-Finance“ (finansai, bankas VTB) ir „E+“ (energetika, metalurgija).

Primename, kad JAV sankcijų sąraše atsidūrusių asmenų ar įmonių turimas turtas Amerikoje yra įšaldomas, o amerikiečiams ar JAV kapitalo įmonėms bet kokie finansiniai ryšiai su jais yra draudžiami. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų