REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Jeffas Kendallas (nuotr. Instagram)

Jeffas Kendallas (26 m.) visą gyvenimą kovojo su viršsvoriu. Tačiau 2015-aisiais metais nutikęs įvykis privertė jį pakeisti požiūrį į savo sveikatą ir, kaip rašoma portale people.com, vaikinas ėmėsi pokyčių.

14

Jeffas Kendallas (26 m.) visą gyvenimą kovojo su viršsvoriu. Tačiau 2015-aisiais metais nutikęs įvykis privertė jį pakeisti požiūrį į savo sveikatą ir, kaip rašoma portale people.com, vaikinas ėmėsi pokyčių.

REKLAMA

„2015-ųjų liepos 4 dieną mano mamą ištiko smegenų aneurizma. Radome ją miegamajame be sąmonės. Visi šie įvykiai padėjo man suvokti, kad gyvenimas nėra teisingas ir bet ką gali ištikti tokia ar panaši nelaimė“, - sakė Jeffas.

Jo mama Liliana kelias savaitės vietinėje Konektikuto ligoninėje buvo gydoma intensyvios priežiūros skyriuje ir net 2 kartus nugrimzdo į komą.

Tuo metu ir paties Jeffo sveikatos būklė nebuvo pati geriausia. Jis svėrė net 114 kg. Vyras suvokė, jog tą pačią akimirką jis turėjo imtis kažkokių pokyčių ir nebeieškoti preteksto tingėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Matydamas ją ligoninėje su nuskustais plaukais ir siūlėmis galvoje bei su prie jos prijungtais medicininiais aparatais, nelinkėčiau to niekam“, - tęsė jis.

REKLAMA

Kai Jeffo mama Liliana grįžo iš ligoninės, vaikinas jau buvo sukurpęs planą.

„Daug naktų praleidau lovoje tiesiog gulėdamas ir galvodamas, ką galėčiau pasiekti ir kaip turėčiau pasikeisti. Mamai besiruošiant grįžti namo, jau turėjau sugalvojęs veiksmų planą“, - portalui people.com sakė vyras. „Mano draugas, kuris tuo metu išgyveno išsiskyrimą su savo mergina, taip pat norėjo sulieknėti ir padailinti kūną. Tai tik dėl jo aš ėmiau sportuoti. Pirmąją dieną mudu susitarėme, jog vienas kitam priminsime, kad metas daryti atsispaudimus ir gyventi sveikiau. Nusprendžiau tapti laimingesniu žmogumi.“

REKLAMA
REKLAMA

Sūnaus progresu džiaugiasi ir mama

Jeffas pakeitė savo mitybą, ėmė vaikščioti bei sportuoti. Per metus jis neteko daugiau nei 23 kg. Savo progreso fotografijomis vaikinas nusprendė pasidalinti tinklalapyje „Reddit“.

„Pastebėjau, jog sunkus darbas ėmė atsipirkti. Susimąsčiau, jog geresnės formos nepasieksiu, todėl nusprendžiau paklausti kitų žmonių nuomonės. Internautai ėmė mane girti, o tai tapo motyvacija siekti geresnių rezultatų“, - pasakojo jis.

Jeffui teko susikurti „Instagram“ paskyrą, kurioje jis viešina savo fotografijas.

„Išsipildė vaikystės svajonė. Labai didžiuojuosi savimi“, - tęsė jis.

Šiuo metu Jeffas yra netekęs net 32 kg ir prisipažįsta, kad pažvelgęs į anksčiau ir dabar darytas nuotraukas, jis gerokai nustemba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jose matau liūdnesnį žmogų, norintį, kad jį kas nors paguostų“, - sakė Jeffas.

Jaunas vyras dabar svajoja tapti modeliu ar aktoriumi, tačiau šiuo metu Jeffas teigia daugiausia laiko skiriantis rūpinimuisi savo mama, kuriai po smegenų aneurizmos paralyžiavo kairę kūno pusę.

„Visu tuo patikėti gan sunku. Ji negali judėti, mama sėdi neįgaliojo vežimėlyje, o jos atmintis yra sutrikusi. Jai reikia nuolatinės priežiūros. Tiesa, ji gali pati pavalgyti ir šiek tiek bendrauja, galiu ja pralinksminti“, - tęsė vyras. „Ji pastebi ir mano išvaizdos pokyčius, nuolatos giria mane, sako, kad esu gražus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų