REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bilietą į Eurolygos atkrintamąsias varžybas jau turintys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kaunasi dėl aukštesnės vietos reguliariajame sezone.

Bilietą į Eurolygos atkrintamąsias varžybas jau turintys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kaunasi dėl aukštesnės vietos reguliariajame sezone.

REKLAMA

Penktadienį žalgiriečiai paskutinėse pirmojo etapo rungtynėse svečiuose išbandys jėgas su Pirėjo „Olympiacos“.

Vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas iš viso parodys penkis 30-ojo turo mačus.

„Žalgiris“ užima 6 vietą (17 pergalių ir 12 pralaimėjimų). Kelialapį į ketvirtfinalį jau seniai iškovojęs „Olympiacos“ žengia trečias (19 ir 10).

Šis klubas dar gali nukristi į ketvirtąją ar penktąją poziciją.

Kauniečiai reguliariajame sezone gali likti ir penkti, ir šešti, ir septinti, ir aštunti. Jei „Žalgiris“ rytoj triumfuos, užims penktąją arba šeštąją vietą, o jeigu suklups – septintąją arba aštuntąją.

Pirmajame „Žalgirio“ ir „Olympiacos“ mače 74:68 pajėgesni buvo Lietuvos čempionai.

Eurolygoje tarpusavyje komandos grumsis 16-tą kartą – 11:4 pirmauja Pirėjo krepšininkai. Jie savo aikštėje žalgiriečius nugalėjo šešis kartus iš septynių.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu Pirėjo ekipą retina traumos ir ligos. Negaluoja Georgios Printezis, Kostas Papanikolaou, Jamelas McLeanas, Nikola Milutinovas, Kimas Tillie. Visi jie nedalyvavo antradienio treniruotėje. Šį sezoną jau nebežais Dimitris Agravanis.

REKLAMA

„Olympiacos“ gretose rezultatyviausiai rungtyniauja veteranas Vassilis Spanoulis. Jis pelno po 12,9 taško, be to, atlieka 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

Kitas klubo senbuvis G. Printezis renka 12,6 taško, atkovoja 5,5 kamuolio.

Pirėjo komanda išsiskiria puikia gynyba. Ji į savo krepšį praleidžia tik 76,4 taško ir šioje statistikos kategorijoje užima antrąją vietą.

„Žalgiris“ leidžia varžovams įmesti 80,4 taško (9-tas rezultatas).

„Olympiacos“ arkliukas – ir kova dėl atšokusių kamuolių. Pagal šį rodiklį Graikijos vicečempionai irgi rikiuojasi antri (vid. 36,4).

REKLAMA
REKLAMA

Pirėjo krepšininkai rečiau klysta nei žalgiriečiai, blokuoja truputį daugiau metimų, išprovokuoja didesnį pražangų skaičių. Pagal šį komponentą „Olympiacos“ yra turnyro lyderis (vid. 22,2).

Kita vertus, žalgiriečiai žaidžia gerokai rezultatyviau (atitinkamai pelno vid. 81,4 ir 77,6 taško), atlieka daugiau perdavimų (19,6 ir 16,2), taikliau meta ir baudas, ir dvitaškius ir ypač tritaškius (42,1 ir 33,7 proc.).

Transliacijų tvarkaraštis:

Balandžio 5 d. (ketvirtadienis)

19.45 val. CSKA – „Crvena Zvezda“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

21.30 val. „Armani Olimpia“ – „Panathinaikos“ (viaplay.lt; tiesiogiai),

21.55 val. „Baskonia“ – „Anadolu Efes“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

00.00 val. „Armani Olimpia“ – „Panathinaikos“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

Balandžio 6 d. (penktadienis)

18.45 val. „Olympiacos“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),

21.15 val. „Valencia“ – „Maccabi“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų