REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Tikras siaubas pačiame centre: sąlygos daugykloje - košmariškos

Pamatęs vaizdą pakraupo: šioje daugykloje Vilniuje – šleikštulį sukėlę radiniai

Siaubas namų kieme. Pasitvirtino baisiausias spėjimas

Žmonių elgesys su gyvūnais gali ne tik nustebinti, bet net šokiruoti. Kone kiekvieną dieną socialiniuose tinkluose įvairios gyvūnų prieglaudos dalijasi pranešimais apie įvairiuose Lietuvos miestuose rastus nukankintus gyvūnus.

14

Žmonių elgesys su gyvūnais gali ne tik nustebinti, bet net šokiruoti. Kone kiekvieną dieną socialiniuose tinkluose įvairios gyvūnų prieglaudos dalijasi pranešimais apie įvairiuose Lietuvos miestuose rastus nukankintus gyvūnus.

REKLAMA

Tačiau įvykis ir vaizdai, kuriuos paviešino „Vyšnių sodas“, labai nuliūdina.

Šiuose vaizduose matome tiesiog klaikią daugyklą su apverktinomis sąlygomis. Būtent čia glaudžiasi gyvūnai.

Naujienų portalas tv3.lt pasiteiravo Vilniaus policijos, ar apie šią daugyklą yra žinoma. Taip pat, kokios baudos gresia už gyvūnų kankinimą.

Policija užtikrino, kad dėl šios daugyklos bus imtasi veiksmų.

„Dėkoju už Jūsų laišką ir pranešimą. Dabar, jį gavęs ir persiuntęs kolegoms, galiu konstatuoti, kad teritoriją, kurioje yra daugykla, aptarnaujantys policijos pareigūnai yra tikrai informuoti apie problemą ir imsis reikiamų veiksmų.

Nors, panašiais atvejais, policijos vaidmuo ir nėra svarbiausias. Gyvūnų saugojimui ir globojimui skirtas Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymas, Gyvūnų laikymo Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje taisyklės, kiti teisės aktai.

REKLAMA
REKLAMA

Jų laikymąsi kontroliuoja Savivaldybės administracijos padaliniai (pavyzdžiui Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinė tarnyba, kurios vykdomas funkcijas kordinuoja Savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir transporto departamentas, Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyrius), policija, Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos įgaliotos institucijos, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei kitos Lietuvos Respublikos įstatymais įgaliotos institucijos.

REKLAMA

Už žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų kankinimą gali būti taikoma taikoma administracinė (ANK 346 str. 18 d.) ar baudžiamoji (BK 310 str.) atsakomybė. Baudžiamoji atsakomybė - kai gyvūnas žūsta ar būna suluošintas, o administracinė – kai gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas“, - tv3.lt informavo policijos komunikacijos specialistas Paulius Radvilavičius.

„Gavę iškvietimą skubėjome pagauti dviejų „mažų ir sergančių“ juodų kačiukų. Nesitikėjome, kad viename Algirdo gatvės kieme tarsi viduramžiuose rasime užslėptus šiukšlynus, neprižiūrimus sandėliukus, kuriuose užrakintos dėžės katėms, primesta maisto atliekų ir košių... Visame kieme tiesiog po automobilių ratais slankioja iš UŽRAKINTŲ sandėliukų PER SKYLES išlindę įvairaus amžiaus ir sveikatos būklės katės, nebuvome tam pasiruošę...“, - rašoma „Vyšnių sodas“ feisbuko puslapyje. 

REKLAMA
REKLAMA

Baudos už kankinimą

Portalas tv3.lt primena, kad žiaurus elgesys su gyvūnais, taip pat jų kankinimas užtraukia baudą nuo penkiasdešimties iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytus pažeidimus, –

užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio dviejų šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimties eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, jeigu dėl to gyvūnui (gyvūnams) gresia žūtis ar suluošinimas,

užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimties eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto už šio straipsnio trečiojoje dalyje numatytus pažeidimus, –

užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio septynių šimtų penkiasdešimties iki dviejų tūkstančių trijų šimtų eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų