REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Jonas Valančiūnas (nuotr. SCANPIX)

Jonas Valančiūnas balandžio mėnesį pradėjo taip pat stipriai, kokį jį įpratome matyti visą kovo mėnesį. Nepaisant statistiškai geriausio karjeros krepšinio ir nuolatinių pagyrų, JV vis tiek stebi lemiamas rungtynių akimirkas nuo atsarginių suolo.

13

Jonas Valančiūnas balandžio mėnesį pradėjo taip pat stipriai, kokį jį įpratome matyti visą kovo mėnesį. Nepaisant statistiškai geriausio karjeros krepšinio ir nuolatinių pagyrų, JV vis tiek stebi lemiamas rungtynių akimirkas nuo atsarginių suolo.

REKLAMA

Pralaimėtose rungtynėse prieš Klivlando „Cavaliers“ (106:112) „Raptors“ centras vos per 22 minutes surinko dvigubą dviženklį – 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Tad kodėl tokį efektyvumą demonstruojantis Jonas nuo trečio kėlinio vidurio taip ir nežengė į aikštę?

Atsakymas – paprastas ir kamuojantis JV visos jo karjeros Toronte metu. Vienu metu jau atrodė, kad ši beveik išspręsta, bet galiausiai vėl pradėjo persekioti lietuvį.

Tai – gynyba prieš žemesniu penketu rungtyniaujančius varžovus. Šį kartą lietuvį baudė „Cavs“ puolėjas Kevinas Love’as, pastatytas į centro poziciją. Jis smeigė 4 tritaškius iš 6.

REKLAMA
REKLAMA

„Valančiūnas puikiai pradėjo rungtynes ir baudė varžovus iš po krepšio kiekvieną kartą, kai tik komandos draugai jį surasdavo. Tačiau JV nesugebėjo uždengti K.Love’o, o to rezultatas – daugybė tritaškių“, – reziumavo „Raptors Republic“ apžvalgininkai.

REKLAMA

J.Valančiūno laiko aikštėje neaugina net tai, kad praėjęs kovo mėnesis statistiškai jam buvo pats geriausias per visą karjerą NBA.

Rungtyniaudamas vos po 24 minutes centras rinkdavo 15,9 taško, atkovodavo 9,5 kamuolio ir blokuodavo 1,4 metimo.

Tiesa, dar geresnį mėnesį jis turėjo antraisiais metais NBA, 2013-2014 m. sezone. Tada balandį JV fiksavo 16,8 taško ir 11 atkovotų kamuolių vidurkį.

Bet tada jis sužaidė vos 8 rungtynes, o ir žaidė ilgai – po 30,6 min. kas vakarą. Tuo tarpu šių metų kovą sužaidė dvigubai daugiau mačų – 16.

REKLAMA
REKLAMA

Dar praėjusio mėnesio pradžioje Jonas baudų metimais išplėšė „Raptors“ pergalę prieš Hjustono „Rockets“, o vėliau dėjimu su sirena leido Toronto ekipai žaisti pratęsimą.

Tuo metu „Toronto Star“ žurnalistas Dougas Smithas džiaugėsi – daugelį metų lemiamais rungtynių momentais ant suolo laikytas lietuvis pagaliau įgavo trenerio Dwane’o Casey pasitikėjimą.

„Visi mane keikė, kad prieš porą metų vis žaisdavau žemu penketu lemiamomis akimirkomis. Bet jis tiesiog nebuvo pasiruošęs dar. Dabar jis yra. Jis suaugo ir tai padeda mums visiems“, – po vienų rungtynių tada kalbėjo D.Casey.

Tačiau užteko vos poros savaičių, kad šešešius metus trukęs JV darbas ir vėl būtų nubrauktas. Dabar jis ir vėl nežaidžia lemiamu metu ir tik stebi „Raptors“ žaidimą iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepadeda ir garsiai trimituojami pokyčiai – pataikomi tritaškiai, daug geresnis aikštės matymas ir, svarbiausia, žymiai pagerėjusi gynyba du prieš du.

Dar prieš nepilną mėnesį „Raptors Republic“ apžvalgininkas Louisas Zatzmanas garsiai skelbė – tai, kaip JV patobulėjo gynyboje du prieš du, prilygsta stebuklui.

„Pažamga – įspūdinga. Jonas daug greičiau dirba kojomis, geriau supranta jį supantį žaidimą ir yra labiau įsitraukęs į gynybą“, - aukštaūgį gyrė L.Zatzmanas.

Dabar visi šie įvertinimai neturi reikšmės – artėjant svarbiausioms kovoms ir pradėjus strigti iki tol puikiai veikusiam „Raptors“ mechanizmui D.Casey pirmiausiai atsigręžė į žmogų, kurį dažniausiai linčiuodavo.

REKLAMA

Ir tuo žmogumi vėl tapo J.Valančiūnas, kuriam teks apsišarvuoti kantrybe, bandant ir vėl įgyti trenerio pasitikėjimą. Tiesa, pats sau koją kartais pakiša ir lietuvis.

„Jam trukdo greičio trūkumas. O varge, kaip tai jam kartais trukdo! J.Valančiūno akcijas mažina ir pats D.Casey, kuris vis dar galutinai nepasitiki centru. Mes jau matėme, kaip kartais jis išnaudoja JV, o kartais nenumano, kaip ir kada jį panaudoti. Ir pats Valančiūnas kartais atrodo pasimetęs“, – pažymi JAV apžvalgininkas Danielis Reynoldsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų