REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Startuoja UEFA Čempionų lygos ketvirfinaliai. Portalas tv3.lt pateikia įdomiausius faktus, futbolininkų ir žaidėjų citatas bei komentatoriaus Ryčio Vyšniausko prognozes.

Startuoja UEFA Čempionų lygos ketvirfinaliai. Portalas tv3.lt pateikia įdomiausius faktus, futbolininkų ir žaidėjų citatas bei komentatoriaus Ryčio Vyšniausko prognozes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turino „Juventus“ – Madrido „Real“

Praėjusio UEFA Čempionų lygos finalo pakartojimas.

Italijos ir Ispanijos čempionai pernai susitiko Kardife. Tąkart Velse „Real“ nugalėjo 4:1. Madrido komandai dublį pelnė Cristiano Ronaldo (20, 64 minutė), po įvartį pridėjo Casemiro (61 min.) ir Marco Asensio (90 min.). „Juventus“ rezultatą buvo išlyginęs 27-ąją minutę, kai pasižymėjo Mario Mandžukičius.

REKLAMA

„Real“ Čempionų lygą laimėjo ir užpernai, finale po pratęsimo nugalėjęs to paties miesto „Atletico“.

Tuo metu Turino futbolininkai „Real“ iš kovos pašalino 2015-ųjų pusfinalyje. Tąkart „Juventus“ namie laimėjo 2:1, o svečiuose sužaidė lygiosiomis 1:1.

„Nemanau, kad tai bus revanšas už Kardifą. Čempionų lygoje anksčiau ar vėliau turi susitikti su tokiomis komandomis kaip „Real“ ar „Barcelona“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo „Juventus“ gynėjas Giorgio Chiellini. – C. Ronaldo muša daug ir ne tik į mūsų vartus. Reikia, kad su juo dirbtų ne vienas žmogus, o visa komanda. Gerbiame „Real“ žaidėjus, bet tai nereiškia, kad negalime jų įveikti.“

REKLAMA
REKLAMA

Dar drąsesnis buvo vyriausiasis „Juventus“ treneris Massimiliano Allegri: „Norime pranašumo, kurį nusivežtume į Madridą. Būtų idealu laimėti ir nepraleisti. Visas rungtynes turime žaisti taip, kaip pirmąją pusę Kardife. Nors „Real“ laimėjo 12 trofėjų ir yra nepaprasta komanda, manau, būsime tame pačiame lygyje.“

M. Allegri mano, kad rungtynes „Real“ starto sudėtyje pradės valas Garethas Bale’as. Traumuotų Madrido komandos žaidėjų sąraše – vienintelis gynėjas Nacho.

„Real“ saugo Lukos Modričiaus nuomone, didelio skirtumo, kuris futbolininkas – G. Bale’as ar Isco – žais, nėra. Kroatas gyrė ir puikią formą demonstruojančius komandos draugus C. Ronaldo bei Karimą Benzemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juventus“ pirmosiose rungtynėse neturės diskvalifikuotų Mehdi Benatios ir Miralemo Pjaničiaus. Kelio traumą patyręs Federico Bernardeschi.

Neaišku, ar aikštėje galės pasirodyti Alexas Sandro ir M. Mandžukičius, bet M. Allegri tvirtino, kad abu pasiruošę, bus naudingi bent po keitimų.

„Norime laimėti, nesvarbu, su kokiu oponentu žaidžiame. Nors sezonas nesiklosto taip, kaip norėtume, esu laimingas, kad mūsų forma gera. „Juve“ visada labai stipri ir tai patvirtina šiame sezone. Turėsime būti labai atsargūs, nes jų gynyba labai galinga, o puolimas – pavojingas“, – analizavo „Real“ strategas Zinedine’as Zidane’as.

REKLAMA

TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas poros favoritu laiko „Real“.

„Madrido futbolininkai pasiekė geriausią formą. Z. Zidane’o auklėtiniai pirmojoje sezono dalyje viską pralaimėjo Ispanijoje, bet Čempionų lygos aštuntfinalyje su PSG įrodė, kad yra labai stipriai motyvuoti laimėti trečiąkart iš eilės. Tačiau „Juventus“ – labai klastingas varžovas. Jis turi pakankamai solidumo ir patirties gindamasis, kad sustabdytų „Real“ puolimą“, – mano R. Vyšniauskas.

Komentatoriaus vertinimu, Turino komandai labai trūks saugo M. Pjaničiaus, kuris yra tarsi atsvara L. Modričiui. R. Vyšniausko nuomone, M. Pjaničiaus vietą užims veteranas Claudio Marchisio arba urugvajietis Rodrigo Bentancuras.

REKLAMA

„Sevilla“ – Miuncheno „Bayern“

Bundeslygos ir Europos lygos užkariautojai. Įdomu tai, kad abi komandos dar nė karto nebuvo susitikusios.

„Bayern“ Vokietijoje triumfavo penkerius pastaruosius metus. „Sevilla“ Ispanijos čempionate neblizga, bet neseniai triskart iš eilės (2014–2016 metais) laimėjo UEFA Europos lygą.

„Sevilla“ galima vadinti šio Čempionų lygos sezono išsišokėle, mat ji aštuntfinalyje netikėtai eliminavo „Manchester United“.

Sevilijos komandos titulus prieš rungtynes skaičiavo ir varžovai. „Bayern“ ispanas Javi Martinezas mano, kad Miuncheno ekipai burtai lėmė vieną pavojingiausių varžovų, o abiejų komandų šansai – lygūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitokios nuomonės buvo „Sevilla“ saugas Pablo Sarabia: „Nesame favoritai ir nebus lengva įveikti „Bayern“. Tačiau turime savo stiprybių ir bandysime jomis pasinaudoti.“

„Sevilla“ pirmajame mače neturės diskvalifikuoto Evero Banegos. Neaišku, ar galės žaisti Sebastienas Corchia, Gabrielis Mercado ir Jesusas Navas.

„Bayern“ netektys – traumuoti Manuelis Neueris bei Kingsley Comanas.

„Niekada nežinai, kas nutiks rungtynėse, bet galiu patvirtinti viena – „Bayern“ niekada neišeis sužaisti lygiosiomis. Rungtyniaujame dėl pergalės“, – kalbėjo vyriausiasis „Bayern“ treneris Juppas Heynckesas, pirštu bedęs į pirmojo „Sevilla“ aštuntfinalio mačo rezultatą. „Manchester United“ sužaidė 0:0 ir vėliau baigė savo pasirodymą.

REKLAMA

„Sevilla“ – labai nestabili gindamasi, bet tikrai nėra prasta. Ji ne atsitiktinai pateko tarp aštuonių stipriausių ir įprastai gerai žaidžia taurių turnyruose. Tačiau iš pensijos grįžus J. Heynckesui, „Bayern“ yra negailestinga, viską iš kelio šluojanti mašina. Manau, „Sevilla“ gali apsunkinti Vokietijos čempionams gyvenimą vienose rungtynėse namie, bet dviejų mačų serijoje didelių perspektyvų nematau. Tiesiog „Bayern“ – per daug galingas“, – mano R. Vyšniauskas.

„Liverpool“ – „Manchester City“

Dvi Anglijos „Premier“ lygos komandos.

„Manchester City“ šiame Anglijos lygos sezone pralaimėjo kartą. Liverpulyje. Šeimininkai nugalėjo 4:3. Jie 68-ąją minutę pirmavo 4:1.

REKLAMA

Nors abi ekipos begalę kartų žaidė Anglijoje, Europos turnyruose komandos nėra susitikusios. Anglijoje 102 kartus laimėjo „Liverpool“, 54 – „Manchester City“, o 52 susitikimai baigėsi lygiosiomis.

„Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas – neparankiausias varžovas Pepui Guardiolai. Ispanas šešis kartus pralaimėjo, penkissyk sužaidė lygiosiomis ir šventė pergalę.

„Niekada nesu įveikęs P. Guardiolos. Laimėjau prieš jo treniruojamas komandas. Visada sunku nugalėti geriausius. Tai įmanoma tik sunkiai ir protingai dirbant“, – sakė J. Kloppas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis „Manchester City“ vadina geriausia komanda Anglijoje, o gal ir visoje Europoje. Tačiau pripažino, kad tai nėra tobula ekipa.

Šįkart J. Kloppas versis be Joelio Matipo, kuris šiame sezone dėl traumos neberungtyniaus. Gydosi ir Joe Gomezas, Ragnaras Klavanas bei Adamas Lallana. Neaišku, ar žais Emre Canas.

„Liverpool“ gynėjas Andy Robertsonas pergalę 4:3 pavadino geriausiomis sezono rungtynėmis.

„Jie nebijo mūsų, o mes – jų. Turime išlaikyti jų geriausius žaidėjus tylius. Tikiuosi, galime tai padaryti, nes šiame sezone ginamės vis geriau“, – mano A. Robertsonas.

REKLAMA

„Manchester City“ saugas Ilkay Gundoganas siekia antrojo savo UEFA Čempionų lygos finalo. Vokietis 2013-aisiais 1:2 su J. Kloppo treniruojama Dortmundo „Borussia“ nusileido „Bayern“.

„Čempionų lygos finalas – futbolininko karjeros viršūnė. Man pasisekė, kad esu labai stiprioje komandoje, kuri šiemet gali laimėti. Tikiuosi tai padaryti, – vylėsi I. Gundoganas. – Šįkart ketvirfinalyje susitiks dvi labai geros komandos. Varžovų puolimo grandis neįtikėtinai stipri, bet bandysime laimėti.“

I. Gundoganas gyrė abiejų komandų strategus. Esą J. Kloppas žino, kaip motyvuoti žaidėjus ir su jais elgtis, o P. Guardiola – tiesiog apsėstas futbolo.

REKLAMA

R. Vyšniauskas šią porą vadina įdomiausia ketvirtfinalyje. Nors popieriuje ir pagal sezono rezultatus pajėgesnis „Man City“, tarpusavio rungtynės – kita istorija.

„Nuo vartininko ir vidurio gynėjų puolimą pradedančiai P. Guardiolos komandai kyla problemų, susiduriant su aukštai ir agresyviai spaudžiančiomis komandomis. Tokia yra „Liverpool“. Jos galvos skausmas – dešiniojo gynėjo pozicija. Jauni žaidėjai dažnai daro klaidų, todėl J. Kloppas gali rinktis Natanielį Clyne’ą ar Jamesą Milnerį“, – prognozavo R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo vertinimu, „Manchester City“ visą sezoną turi bėdų su kairiuoju kraštu. R. Vyšniauskas spėjo, kad jame P. Guardiola rinksis brazilą Danilo. Jis – pakankamai patyręs ir gali geriau pristabdyti „Liverpool“ žvaigždę Mohamedą Salah.

„Neatmestinas ir dar vienas variantas, kurį treneris išbandė savaitgalį, kai kairiau žaidė vienas vidurio gynėjų Aymericas Laporte’as, – analizavo R. Vyšniauskas. – Mančesterio komanda turi daugiau klasės, bet, sudėjus visus faktorius, abiejų ekipų šansus vertinu apylygiai.“

„Barcelona“ – „Roma“

Italijos ir Katalonijos sostinių komandų susidūrimas.

„Barcelona“ užtikrintai pirmauja Ispanijos čempionate, o „Roma“ užimą trečiąją vietą Italijoje.

Komandos vieną prieš kitą žaidė keturis kartus ir pasidalijo po pergalę. Du mačai baigėsi lygiosiomis.

„Tai, kad esame favoritais, nieko nereiškia, – sakė vyriausiasis „Barcelona“ treneris Ernesto Valverde. – Nenuostabu, kad „Roma“ nuėjo taip toli. Ji puikiai žaidė grupėje ir yra solidi, puikiai atakuojanti komanda. Tai – labai patraukli ketvirtfinalio pora.“

Katalonijos komandos gynėjas Jordi Alba mano, kad į rikiuotę grįžtantis Sergio Busquetsas bus labai svarbus. Esą jis – geriausias savo pozicijos žaidėjas pasaulyje.

REKLAMA

„Roma“ puolėjas Stephanas El Shaarawy neslėpė, kad jo vaikystės idealas – „Barcelona“ žaidęs Ronaldinho.

„Žinome, kad Barselonoje bus labai sunku, bet neturime ko prarasti. Privalome parodyti savo dvasią, sunkiai dirbti ir pasinaudoti visomis galimybėmis. Turime pasiekti gerą rezultatą svečiuose, pasisaugodami Lionelio Messi, kuris yra geriausias futbolininkas ne tik komandoje, o ir pasaulyje. Visi sako, kad nesame favoritais ir tai tiesa, bet niekas netikėjo, kad išeisime iš grupės“, – kalbėjo S. El Shaarawy.

Jo komandą R. Vyšniauskas nurašo: „Barselonos klubo jėga šiame sezone nekelia jokių abejonių. Sunku įsivaizduoti, kad „Roma“ bus ta, kuri gali pristabdyti E. Valverde auklėtinius. Treneris nemažai rotuoja Ispanijos pirmenybėse ir visą dėmesį sutelkė būtent Čempionų lygai. Nors „Roma“ žaidžia gerą sezoną, tokio siaubūno dar nebuvo sutikusi. Tikiu, kad italai bus gerai pasiruošę taktiškai, bet „Barcelona“ turi L. Messi. Jis aštuntfinalyje parodė, jog sunkiomis akimirkomis gali nuspręsti rungtynių likimą. Neabejoju, kad jis atves „Barca“ į pusfinalį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų