REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki nenumaldomai artėjančio pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono kovų pradžios liko vos 19 dienų.

Iki nenumaldomai artėjančio pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono kovų pradžios liko vos 19 dienų.

REKLAMA

19 – būtent tiek sezonų stipriausioje pasaulio NHL lygoje praleido Lietuvos rinktinės narys Dainius Zubrus Tik sužinojus apie būsimas pasaulio čempionato IB diviziono kovas Kaune, buvo pradėta kalbėti apie galimą abiejų NHL žaidusių lietuvių pasirodymą rinktinėje.

Darius Kasparaitis pagaliau sulaukė galimybės apsivilkti rinktinės marškinėlius, o kartu su juo pasaulio pirmenybėms ruoštis pradėjo ir Dainius Zubrus, kuris jau šiandien turi prisijungti prie "mūsų svajonių komanda" vadinamos Lietuvos rinktinės. Abu šie žaidėjai kartu NHL lygoje praleido net 33 sezonus.

Stipriausios planetos lygos reguliariajame sezone abu rinktinės veteranai kartu sužaidė daugiau nei 2000 mačų (2156 susitikimai: 255 įvarčiai, 499 rezultatyvūs perdavimai – 754 taškai), o atkrintamosiose varžybose juos ant ledo išvydome beveik 200 kartų (189 susitikimai: 14 įvarčių, 35 rezultatyvūs perdavimai – 49 taškai).

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet M. Armalis, kartu su N. Ališausku įžengė koją ir į stipriausią Europos lygą – KHL, kurioje iki tol iš mūsų šalies atstovų buvo žaidęs tik jau ne kartą minėtas D. Kasparaitis. Lietuvos rinktinės kandidatai yra išbandę ir kitas stipriausias Europos lygas: T. Kumeliauskas tris sezonus žaidė Suomijos aukščiausioje lygoje, kurioje vieną sezoną yra sužaidęs ir Artūras Katulis.

REKLAMA

Beje, vieną mačą šioje lygoje yra sužaidęs ir kitas rinktinės kandidatas Aivaras Bendžius, tiesa jam įsitvirtinti Suomijos pirmenybėse nepavyko. M. Armalis prieš išvykdamas į Ameriką du metus rungtyniavo stipriausioje Švedijos lygoje, o kartu su T. Kumeliausku jis porą sezonų žaidė ir neseniai įkurtoje ledo ritulio Čempionų lygoje. Pasiekimų turi ir jaunimas: E. Krakauskas dar 2015-2016 metų sezone sužaidė savo debiutinį mačą aukščiausioje Šveicarijos lygoje, o šiemet rungtyniavo antrame pagal pajėgumą šios šalies divizione.

Tuo tarpu M. Kaleinikovas jau per savo debiutinį sezoną aukščiausioje Rusijos jaunimo lygoje (MHL) tapo rezultatyviausiu mūsų šalies atstovu per visą istoriją šioje lygoje. Pasaulio čempionato IB diviziono kovose Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 22 -28 dienomis Lietuvos rinktinė dėl teisės žaisti IA divizione paeiliui kausis su Kroatijos, Rumunijos, Japonijos, Ukrainos ir Estijos rinktinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų