REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po rinktinių pertraukos A lygos klubai grįžo į aikštes ir Velykų išvakarėse sužaidė penktojo turo rungtynes.

Po rinktinių pertraukos A lygos klubai grįžo į aikštes ir Velykų išvakarėse sužaidė penktojo turo rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Staigmena. Didžiausias penktojo turo netikėtumas užfiksuotas sostinėje per Vilniaus „Žalgirio“ ir „Jonavos“ rungtynes. Žalgiriečiai patyrė pirmą pralaimėjimą, svečiams iš Jonavos nusileidę rezultatu 1:2. „Pagaliau nuskynėme sunkaus darbo vaisius. Smagu, kad tai pavyko padaryti žaidžiant su vienu geriausių Lietuvos klubų. Įrodėme, jog ir patys turime stiprią komandą“, – džiaugėsi „Jonavos“ treneris Filipe Ribeiro.

REKLAMA

Atotrūkis. A lygos čempionė Marijampolės „Sūduva“ nestabdo ir toliau demonstruoja savo galią. Solidžiai atrodantys sūduviečiai per rungtynes svečiuose su „Trakais“ mušė įspūdingus įvarčius ir šventė pergalę rezultatu 4:1. Po penkių turų „Sūduva“ konkurentus lenkia penkiais taškais. Čempionų treneris Vladimiras Čeburinas yra sakęs, kad kiekvieną sezoną sunkiausi būna pirmi šeši septyni turai. Tačiau marijampoliečiai kol kas beveik nestringa. „Sūduvos“ stiprybės – išsaugotas pernykštės komandos branduolys ir susižaidimas, o naujokai, panašu, tik sustiprino ekipą.

REKLAMA
REKLAMA

Standartai. Vienintelį įvartį „Trakai“ į „Sūduvos“ vartus įmušė jos pačios ginklu – įvarčiu po kampinio (Valentinas Jeriomenka). „Jei yra problema, turėsime ją spręsti. Pernai per visą sezoną praleidome vos vieną įvartį po standartinės padėties, dar kelis – varžovams susirinkus atmuštus kamuolius. Taigi mums reikia gerinti gynybą prie standartinių padėčių“, – konstatavo V. Čeburinas.

Derbiai. Penktajame A lygos ture vyko du regiono derbiai. Kauno komandų susirėmime „Stumbras“ 1:0 pranoko „Kauno Žalgirį“. Vakarų Lietuvos derbyje Klaipėdos „Atlantas“ ir „Palanga“ sužaidė lygiosiomis 1:1. Kaip ir dera derbiams, kovos būta atkaklios. Laikinojoje sostinėje dėl pašalinimų rungtynių nebaigė „Kauno Žalgiro“ futbolininkai Povilas Malakas ir Jurijus Mamajevas. Klaipėdoje raudoną kortelę prieš save išvydo palangiškis Simonas Urbys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėlavo. Iki penktojo turo „Žalgiris“ buvo vienintelė A lygos komanda, nepraleidusi įvarčio. Tačiau dvikova prieš „Jonavą“ žalgiriečiams susiklostė ypač nesėkmingai. Jie pirmavo po Serge'o Nyuiadzio įvarčio, bet antrajame kėlinyje apmaudžiai klydo ir leido svečiams persverti rezultatą – 1:2. Silpnokai pasirodė „Žalgirio“ gynėjai. Iki tol vilniečių vartininkas Džiugas Bartkus per keturis turus turėjo atremti septynis smūgius, šį kartą į jo ginamų vartų plotą skriejo devyni kamuoliai. Tad nieko keisto, kad „Žalgirio“ treneris Aurelijus Skarbalius po rungtynių akcentavo saviškių lėtą mąstymą aikštėje ir sprendimų priėmimą bei vėlavimą į mikrodvikovas.

REKLAMA

Margutis. Kadangi varžybų turas vyko Velykų išvakarėse, nebuvo pamiršta ir šventinė tema. Kauno derbyje triumfavusio „Stumbro“ treneris Mariano Barreto po pergalės buvo gerai nusiteikęs: „Pergalė mums – tarsi velykinis margutis. Ne šokoladinis, bet trijų taškų vertės, kurio mano vaikinai nusipelnė už sunkų darbą.“

Traumos. „Trakų“ gretas pastaruoju metu praretino traumos ir ligos, o į aikštę rungtynėms su „Sūduva“ sugrįžusiems žaidėjams dar stigo energijos. Kitame ture trakiškiai kausis prieš „Žalgirį“. Trakų komandos treneriui Olegui Vasilenkai beliko viltis, kad principinėje kovoje turės daugiau sveikų riterių. „Tačiau ir su esamomis pajėgomis privalome eiti į aikštę ir žaisti savo žaidimą. Kito pasirinkimo neturime“, – aiškino jis.

REKLAMA

Problema. „Atlantas“ šiuo metu A lygoje antras, bet komandos gerbėjai norėtų efektyvesnio numylėtinių puolimo, nes progų džiaugtis įvarčiais nepasitaiko dažnai. Per penkerias rungtynes klaipėdiečiams pavyko pasižymėti penkis kartus. „Nemokame žaisti „pirmu numeriu“. Gynyba ir kontratakos yra mūsų arkliukas. Tačiau reikia išmokti ir patiems užpulti“, – pagrindinę komandos problemą nurodė „Atlanto“ treneris Algimantas Briaunys.

Be pergalių. A lygos naujokė „Palanga“ – vienintelė, dar nepasiekusi pergalės A lygoje. Palangiškiai rankų nenuleidžia ir tikisi, kad pirmasis laimėjimas bus kitame ture – susitikime su „Kauno Žalgiriu“.

Taika. „Atlanto“ ir „Palangos“ dvikovoje netrūko emocijų, aštresnių pokalbių su teisėjais. Visgi po rungtynių „Palangos“ treneris Valdas Trakys suskubo raminti aistras: „Dirbame savo darbą, teisėjai – savo. Pasinaudodamas proga noriu atsiprašyti, jei man ar mano žaidėjams išsprūdo kažkokie žodžiai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų