REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Svaiginančios „Žalgirio“ pergalės laužo standartus  (tv3.lt fotomontažas)

15525 – tiek krepšinio gerbėjų penktadienio vakarą atvyko į „Žalgirio“ areną stebėti principinės akistatos su CSKA.

59

15525 – tiek krepšinio gerbėjų penktadienio vakarą atvyko į „Žalgirio“ areną stebėti principinės akistatos su CSKA.

REKLAMA

Sklidinai Lietuvos sporto Meką užpildę sirgaliai ne tik pagerino klubo lankomumo rekordą Eurolygoje, tačiau ir liko nenusivylę tuo, ką pamatė aikštelėje.

Praktiškai visas 40 žaidimo minučių pavyzdingai rungtyniavę kauniečiai šventė pergalę rezultatu 85:73 ir savo gerbėjams įteikė puikią šventinę dovaną.

Tą gali tik Šaras

Tai buvo jau 20-oji šių dviejų legendinių klubų akistata modernios Eurolygos istorijoje.

Prieš penktadienio dvikovą „Žalgiriui“ istorija nežadėjo nieko gero – kauniečiai centrinį armijos klubą buvo įveikę vos kartą.

Įdomu, jog ta vienintelė pergalė buvo pasiekta praėjusiame sezone. Tada Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 79:74 patiesė CSKA ir spindinčios Šaro akys išdavė, kokia emociškai svarbi jam buvo ta pergalė.

REKLAMA
REKLAMA

Š.Jasikevičiaus kariauna du sezonus iš eilės sugeba įveikti turtingiausią Europos krepšinio komandą ir toks pasiekimas tik dar kartą patvirtina aukštą trenerio kompetenciją.

REKLAMA

„Tai yra fanų pergalė. Neapsakomas jausmas, kai likus mėnesiui iki rungtynių išperkami visi bilietai. Labai daug ką išpildėme, darėme mažiau klaidų. CSKA palikti su 73 taškais, su aibe sunkių metimų, yra puikus rezultatas. Tai yra toks „Žalgiris“, kokį norime matyti – kuris pradeda žaisti nuo gynybos. Taip gerai ginantis arena yra visai kitokia, ji irgi sužvėrėja kaip ir mūsų žaidėjai.“ – po vakarykštės pergalės spaudos konferencijoje kalbėjo Jasikevičius.

Sezono pradžioje „Žalgirio“ strategas dažnai vengdavo viešai girti savo krepšininkus, tačiau pergalės prieš Europos grandus privertė pamiršti šią nerašytą taisyklę.

REKLAMA
REKLAMA

Alkani žvėrys

Maskvos CSKA į Kauną atvyko jau užsitikrinę reguliaraus sezono nugalėtojų vardą ir kartais galėjo atrodyti, jog penktadienio vakarą stokojo sportinio pykčio, kurio anaiptol netrūko „Žalgiriui“.

„Motyvacija yra neįtikėtinas dalykas. Žalgiriečiai įsielektrinusioje, pilnoje arenoje kovėsi kaip alkani žvėrys ir šitos pergalės norėjo 20 kartų labiau nei jų varžovai. O CSKA šįkart buvo tiesiog kraupūs. Iš dalies dėl „Žalgirio“ puikaus žaidimo plano, iš dalies ir dėl to, kad tiesiog nesimatė jokio noro ir kovos iš jų pusės.“ – „facebook“ paskyroje rašė šią dvikovą komentavęs Rytis Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio ekspertas liko sužavėtas aikštelės šeimininkų kovingumu ir išskyrė žalgiriečių priekinės linijos pranašumą: „Žalgiris“ puikiai išnaudojo žaidimą baudos aikštelėje, visi priekinės linijos žaidėjai pasirodė solidžiai ir tiesiog apstumdė atletiškus, tačiau žemesnius varžovus.“

Šiuos R.Vyšniausko žodžius geriausiai iliustruoja statistikos protokoluose užfiksuoti skaičiai.

„Žalgirio“ priekinės linijos žaidėjai Brandonas Daviesas (17 tšk.), Paulius Jankūnas (13) ir Antanas Kavaliauskas (11) kartu surinko net 41 tašką ir varė į neviltį priešininkų aukštaūgius.

Sukūrė šventę

Kai lemiamo kėlinio pradžioje CSKA žvaigždė Nanco De Colo pataikė dvitaškį, „Žalgirio“ persvara siekė vos du taškus (64:62) ir atrodė, jog svečiai gali bet kada persverti svarstykles į savo pusę.

REKLAMA

Tačiau būtent tada kauniečius lemiam šturmui dar kartą šiame sezone įkvėpė Aaronas White‘as.

Netaiklų komandos draugo metimą įspūdingų dėjimu pataisęs amerikietis „Žalgirio“ arenoje užkūrė tokį pragarą, kokio buvome nematę seniai.

Atkarpą 18:0 laimėję kauniečiai pasiuntė priešininkus į nokautą, po kurio Maskvos turtuoliai taip ir neatsigavo.

Nuostabią atmosferą kūrę Kauno „Žalgirio“ gerbėjai pradėjo švęsti pergalę gerokai anksčiau prieš dvikovos pabaigą.

O šventinei atmosferai pasidavė ir aukščiausio rango Lietuvos piliečiai.

Tai turėjo būti ramybe persmelktas Didysis penktadienis, tačiau net ir mūsų protėviai vargu ar būtų atsilaikę prieš siautėjantį „Žalgirio“ virusą.

REKLAMA

Ir visą šią beprotybę „užsuko“ ne kas kitas, o Aaronas White‘as. Dar šios savaitės pradžioje niekas netikėjo, kad jį išvysime ant parketo dvikovoje prieš CSKA.

Tačiau kovingasis žalgirietis paneigė visas išankstines prognozes ir kartu su savo komandos draugais iškovojo dar vieną įkvepiančią pergalę.

Paskutinio turo intrigos

17-tą pergalę iškovojęs „Žalgiris“ prieš paskutinio turo dvikovą su „Olympiacos“ užima šeštąją poziciją.

Įdomu, kad jei reguliarusis sezonas pasibaigtų dabar, būtent Graikijos klubas būtų kauniečių varžovas ketvirtfinalio serijoje.

Šis scenarijus vis dar gali tapti realybe. Apskritai, galutinė kauniečių pozicija turnyro lentelėje kelia daug intrigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išvykoje „Olympiacos“ klubą įveikę žalgiriečiai turėtų šansų finišuoti penkti, tačiau pralaimėję galėtų nukristi ir iki aštuntosios pozicijos, kas reikštų dar vieną kaktomušą su CSKA.

Eurolygoje nėra klubo, kuris norėtų atkrintamose varžybose susitikti su šiuo Maskvos klubu, tačiau Didžiojo penktadienio vakarą Jasikevičiaus auklėtiniai dar kartą įrodė, kad jiems nebaisūs jokie velniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų