REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Vicepirmininkė Rima Baškienė parengė įstatymo pataisą, pagal kurią už kiekvieną praleistą posėdžių dieną parlamentarams būtų mažinama alga.

Seimo Vicepirmininkė Rima Baškienė parengė įstatymo pataisą, pagal kurią už kiekvieną praleistą posėdžių dieną parlamentarams būtų mažinama alga.

REKLAMA

Be pateisinamos priežasties nepasirodę darbe plenarinių posėdžių dieną parlamentarai prarastų apie 100 eurų. Dalis tautos išrinktųjų dėl tokio siūlymo niršta jau dabar.

Patys parlamentarai yra pastebėję, kad artėjant vakarui per balsavimus posėdžiuose kartais nelieka nė pusės Seimo narių.

Nebebus taip saldu

Žmogiška tai ar ne, bet gyvenimas nebebus toks saldus, jei parlamentarams auklėti bus imtasi finansinio rimbo. Siūloma už kiekvieną nelankytą komiteto, komisijos, plenarinį posėdį nemokėti, jei priežastis nepateisinama.

Tokią įstatymo pataisą, kuri dabar – pateikimo stadijoje, pasiūlė Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

Kiek darbe nepasirodęs Seimo narys prarastų, priklausytų nuo jo užimamų pareigų komisijose, komitetuose, bet apytikriai ši suma siektų 100 eurų. Beje, tik užsiregistruoti rytiniame ar vakariniame posėdyje nepakaks. Nes reikės Seimo nario kortelę įkišti bent pusėje balsavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis Seimo narių piktinasi, kad finansiškai bausti norima ir už tų posėdžių nelankymą, kurių metu galutiniai ir lemtingi balsavimai nevyksta.

R. Karbauskis taip pat pasižymėjo

Konstitucinis teismas dar 2016 metais buvo pasisakęs, kad už nelankomus posėdžius parlamentarui mokėti nevalia. O dabartinė tvarka, kai praleidęs daugiau kaip pusę posėdžių Seimo narys netenka tik trečdalio algos prieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA

Tiesa, Seimo pirmininkas tikina, kad šios kadencijos parlamentarai ganėtinai pareigingi.

Nuobaudų už praleistus posėdžius be pateisinamos priežasties negauna.

Seimo istorijoje nuskambėjo įvairių pikantiškų istorijų, kai Seimo nariai algą gaudavo ne už tikrą darbą salėje ar komandiruotėje, o už laisvalaikio pramogas. pavyzdžiui, Linas Karalius darbo metu atostogavo Tailande, o už jį balsavo Aleksandras Sacharukas. Žilvinas Šilgalis be Seimo valdybos žinios slidinėjo Austrijoje, bet seimo valdyba buvo davusi leidimą Agnei Bilotaitei posėdžių metu dalyvauti ralyje Afrikoje.

O ir dabar pavyzdingi, panašu, buvo patekę į Seimo etikos sargų juodąjį sąrašą. Štai ir Ramūnas Karbauskis dar 2002 metais buvo praleidęs daugiau kaip ketvirtadalį visų posėdžių.

Išsamiau - reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų