REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Kauną sudrebino baisus išpuolis – gauja paauglių sumušė dvylikametę. Dešimties jaunuolių gauja mergaitę ne tik suspardė, bet ir murkdė purve. Ją per plauką išgelbėjo pro šalį ėjęs vyras. Būtent pastarajam šis geras poelgis „atsirūgo“.

Praėjusią savaitę Kauną sudrebino baisus išpuolis – gauja paauglių sumušė dvylikametę. Dešimties jaunuolių gauja mergaitę ne tik suspardė, bet ir murkdė purve. Ją per plauką išgelbėjo pro šalį ėjęs vyras. Būtent pastarajam šis geras poelgis „atsirūgo“.

REKLAMA

Nors tą vakarą jauni nusikaltėliai išsilakstė, o mergaitė atsidūrė ligoninėje, viskas nesibaigė. Po lavinos grasinimų, ką tik pranešta apie išdaužytus vyro namus Kaune. Viešumoje pasirodė žinia ir apie tamsius geradario praeities darbelius. 

Vietoje padėkų – grasinimai nužudyti

Portalui tv3.lt Algimantu prisistatęs vyras pasakojo nebegalintis ramiai gyventi po lemtingo vakaro. Dar praėjusios savaitės pabaigoje jis sulaukė telefoninių grasinimų. Vyro teigimu, viešumas jam pakišo koją.

„Ir kas galėjo to tikėtis. Aš norėjau padėti, išgelbėjau tą mergaitę, gal dabar jos nebebūtų. Vietoje padėkos, sulaukiau tik baisių grasinimų. Susirado jie mane po viešumoje pasirodžiusios informacijos, ten nurodė mano pavardę ir kontaktus.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vėliau jie patys susižinojo ir telefono numerį, ir adresą. Skambinėja tų vaikų tėvai, neva, kaip „drįsau apie jų vaikus kalbėti“. Už tai grasina nužudyti, papjauti, susidoroti. Nereikėjo man niekur kištis. Manau, kad užkabinau elitinių tėvų vaikelius“, – portalui tv3.lt sakė vyras.

REKLAMA

Jis tvirtino, šiandien sulaukęs žinios iš policijos tyrėjos, pasirodo, įsilaužta į jo butą.

Po grasinimų, prasidėjo veiksmai

Algimantas tvirtina iki šiol esantis šoke ir kaip tik šiuo metu vyksta į namus, kur laukia policijos pareigūnai, kartu apžiūrėsiantys suniukotą jo butą.

„Grįžta Lietuva į gūždžius 90-uosius metus. Suvedinėjamos sąskaitos dabar ne dėl to, kad kažką bloga padariau, o išgelbėjau. Stebisi dar kiti, kodėl niekas Lietuvoje nepraneša kažką matydami, taigi žmonės įbauginti. Vėl visuomenė iš naujo įbauginta.

Geriau nieko nematyti, nieko negirdėti. Koks dar pilietiškumas“, – stebisi vyras.

Jis neslepia baimės, kad kitą naktį jau ir gyvas į namus negrįš. Jis policijos tyrėjams jau buvo pranešęs apie grasinimus, tačiau kol vyksta tyrimas, sulaukė išpuolio namuose. Nors jo tuo metu nebuvo namuose, tačiau buvo ten gyvenanti mergina.

REKLAMA
REKLAMA

TV3 šaltinių teigimu, apie įsilaužimą į vyro namus pastebėjo jo kaimynė. Vyro namuose išdaužyta virtuvė ir kartu tame bute gyvenančios merginos kambarys. Į užrakintą Algimanto kambarį chuliganai nepateko. Vietoje dirbę pareigūnai susilaikė nuo komentarų.

Policija pradėjo tyrimą.

Rado sumuštą ir verkiančią

Primename, kad policijai paskambinęs praeivis pranešė, kad Krėvės prospekte maždaug 10 jaunuolių apsupę muša mergaitę, kaip paaiškėjo vėliau, 12-metę. Viskas vyko daugiabučių apsuptoje, gan judrioje vietoje.

Kruviną, verkiančią ir nuo baimės drebančią mergaitę išgelbėjo praeivis, iškvietęs pareigūnus ir medikus. Sučiuptiems paaugliams dar nėra 16-os, taigi jie dar negali būti teisiami. Jei paauglių kaltė bus patvirtina, jų tėvams grės įspėjimai arba baudos. Pati nukentėjusioji jau išleista iš ligoninės, gydoma namie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainavos mikrorajono gyventojai prisipažįsta kartais matantys neaiškių paauglių sambūrių, užtat nusikaltimais čia labai nesistebi.

Jeigu paaiškės, kad kiti smurtavę jaunuoliai pilnamečiai, jiems grės bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Nuodėmių šleifas

Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad šis vyras praeityje turėjo irgi dėmę. Vyrui mesti kaltinimai dėl kelių dešimčių mergaičių tvirkinimo, disponavimo pornografinio turinio medžiaga ir kitų nusižengimų.

Kovo viduryje vykusiame teismo posėdyje jam pasiūlyta puspenktų metų laisvės atėmimo bausmė.

Plačiau apie įvykį rodė TV3 žinios

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų