REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lukas Čerkauskas apie Kauno derbį: aikštėje tvyros parako kvapas

Šeštadienį Kauno Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione bus žaidžiamas pirmasis šių metų Kauno miesto derbis A lygoje, kuriame susitiks „Kauno Žalgiris“ ir „Stumbras“.

Šeštadienį Kauno Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadione bus žaidžiamas pirmasis šių metų Kauno miesto derbis A lygoje, kuriame susitiks „Kauno Žalgiris“ ir „Stumbras“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis šiuo metu gina stipriausio Kauno miesto futbolo klubo vardą – pastaruosius dvejus metus „Stumbras“ turnyro lentelėje finišavo aukščiau, o pernai po beveik 10-ies metų pertraukos į Kauną sugrąžino ir Lietuvos futbolo taurę.

REKLAMA

Šiuo metu turnyro lentelėje po penkių turų aukščiau rikiuojasi „Kauno Žalgiris“. Mindaugo Čepo auklėtiniai savo sąskaitoje turi šešis taškus, o dar trys gali būti įskaityti už skandalingas rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“. Tai paaiškės vėliau. „Stumbras“ savo kraityje turi du taškus, tačiau sezono pradžioje ir varžovai buvo itin galingi – „Sūduva“, „Žalgiris“, „Trakai“ ir „Atlantas“.

Rungtynės Kauno NFA stadione prasidės 13 val., o apie jas mintimis su fcstumbras.lt pasidalijo „Stumbro“ gynėjas Lukas Čerkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

– Lukai, rytoj A lygoje vyks Kauno derbis. Ko tikiesi iš šio mačo?

– Manau, laukia emocingas ir nervingas mačas. Niekas nenorės mirti, todėl kiekviename aikštės metre vyks kova. Tikiuosi, aikštę paliksime kaip nugalėtojai.

– Kokį įspūdį palieka „Kauno Žalgirio“ ekipa? Ar nenustebino toks gausus jų surinktų taškų bagažas?

– „Kauno Žalgiris“ šiemet surinko tikrai pajėgią komandą, todėl turimi taškai manęs visiškai nestebina. Kalbant apie jų žaidimą, jų stilius – kontratakos, todėl būsime tam pasirengę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Tai – miesto derbis. Ar žiūrovai gali tikėtis išskirtinių emocijų ir nusiteikimo?

– Nesvarbu, kurioje pasaulio valstybėje vyksta derbiai, jie lygai suteikia savotiško žavesio. Rytojaus rungtynės bus atkaklios ir kova vyks iki paskutinio teisėjo švilpuko. Žiūrovai gali tikėtis aikštėje tvyrančio parako kvapo.

– Praėjusius du sezonus „Stumbras“ turnyro lentelėje finišavo aukščiau už „Kauno Žalgirį“. Tai tarsi įpareigoja šią seriją pratęsti. Lygiosios būtų nuviliantis rezultatas?

– Kiekviename mače turime tikslą nugalėti ir rytojaus akistata nebus išimtis. Turime parodyti, kad „Stumbras“ yra komanda numeris vienas Kaune.

REKLAMA

– Po turų su stipriausiais šalies klubais tarsi atėjo metas sparčiau rinkti taškus. Ar jauti kažkokį spaudimą, kad būtinai reikia laimėti?

– Šis A lygos sezonas – išskirtinis. Dauguma komandų labai panašaus lygio, todėl skirstyti į stipriausius ir silpniausius nenorėčiau. Dabar bet kuri komanda gali iššauti ir nugalėti išankstinius favoritus. Spaudimo nėra, žinome, kad esame pasiruošę ir nugalėsime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų