REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygos reguliarusis sezonas priartėjo prie pabaigos. Kauno „Žalgiriui“ liko dvejos rungtynės – namie su Maskvos CSKA ir svečiuose su Pirėjo „Olympiakos“. Krepšinio ekspertas Rūtenis Paulauskas nemano, kad žalgiriečiai pajėgūs užimti ketvirtąją turnyro lentelės poziciją.

Eurolygos reguliarusis sezonas priartėjo prie pabaigos. Kauno „Žalgiriui“ liko dvejos rungtynės – namie su Maskvos CSKA ir svečiuose su Pirėjo „Olympiakos“. Krepšinio ekspertas Rūtenis Paulauskas nemano, kad žalgiriečiai pajėgūs užimti ketvirtąją turnyro lentelės poziciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parankaus varžovo nėra

„Žalgiris“ (16 pergalių / 12 pralaimėjimų) šiuo metu rikiuojasi septintas. Greta – identišką statistiką turinti Maskvos srities „Chimki“.

REKLAMA

Kauniečiai pergale lenkia Vitorijos „Baskonia“ (15/13), laimėjimu atsilieka nuo Madrido „Real“ ir Atėnų „Panathinaikos“ (po 17/11).

Žalgiriečiai užsitikrinę vietą Eurolygos atkrintamosiose, bet kovoja dėl aukštesnės turnyro lentelės pozicijos ir santykinai silpnesnio oponento ketvirtfinalyje.

„Net nenorėčiau kalbėti apie tai, kuris varžovas parankiausias. Šioje stadijoje geriausias variantas – ketvirtoji vieta ir aikštės pranašumas. Tačiau, manau, tai – tik svajonė, kuriai išsipildyti vargu, ar įmanoma. Tebūnie tai – troškimas, kurį „Žalgiris“ norės įgyvendinti“, – tv3.lt kalbėjo R. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis mano, kad „Žalgiriui“ labai svarbu nelikti aštuntiems. Tokiu atveju ketvirtfinalyje pavyktų išvengti akistatos su reguliariojo sezono nugalėtoja – CSKA (23/5).

R. Paulausko nuomone, su Maskvos krepšininkais niekas nenori žaisti. Pašnekovas neabejoja, kad nuo jų galimame pusfinalyje sieks išsisukti ir titulą ginanti Stambulo „Fenerbahče“.

„Nesakau, kad ji ar „Olympiakos“ žalgiriečiams būtų daug geresnė varžovė. Tikrąją „Fenerbahče“ jėgą pamatėme Kaune. Tai – be galo stipri, protinga ir pavojinga komanda“, – vertino R. Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nori tikėti, kad CSKA nėra neįveikiama

„Žalgiris“ maskviečius priims penktadienį.

R. Paulauskas mano CSKA – pagrindinė šio sezono Eurolygos favoritė. Esą tai rodo ir specialistų, analitikų atsiliepimai.

„CSKA turi tiek daug pajėgių žaidėjų, kad net nėra ribos tarp starto ir antrojo penketų. Komanda gali palaikyti nepaprastai didelį žaidimo tempą. Rungtynių metu bet koks kluptelėjimas kompensuojamas dar didesne jėga, dar didesniu greičiu, dar didesniu ūgiu. Ekipa geba pasinaudoti savo geriausiomis savybėmis. Tai – paties aukščiausio kalibro trenerio nuopelnas“, – Dimitrios Itoudį gyrė R. Paulauskas.

REKLAMA

Penktadienį „Žalgiriui“, greičiausiai, nepadės traumą patyręs Aaronas White’as.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse ant amerikiečio kojos užgriuvo Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas Žygimantas Skučas. Jis ir Paulius Jankūnas po mačo sulaukė nemažai pretenzijų dėl nešvaraus žaidimo.

„Krepšininkų visiškai nesmerkiu. Jie taip atlieka savo darbą, kaip gali ir moka, nori padėti komandai laimėti. Manau, būdami žiūrovais, nenorime kažkokio supermandagaus, vien rankų paspaudimu, bendradarbiavimu ar palinkėjimu vieni kitiems sėkmės, ramybės bei laimės paremto krepšinio. Tuo ši sporto šaka ir įdomi, kad ji iššaukia kovas ne tik pačioje karščiausioje vietoje, prie kamuolio“, – kalbėjo R. Paulauskas.

REKLAMA

Jis mano, kad A. White’o trauma Kauno komandai – labai didelis praradimas. Specialistas spėja, kad į rotaciją bus įtrauktas kažkuris iš jaunesnių žaidėjų.

„Nesu tiek geras ir taip suprantantis krepšinį, kad „Žalgiriui“ galėčiau ką nors patarti. Labai tikiuosi, jog bus kažkas panašaus kaip pernai, kai žalgiriečiai kovoje dėl pergalės sugebėjo išsilaikyti iki pabaigos, o per paskutines dvi minutes daug ką lemia, pataikai tu ar varžovas – atiduodi viską į fortūnos rankas, – vertino R. Paulauskas. – „Žalgiriui“ prieš tokią galingą komandą bus labai sunku. Tai nėra ekipa, kuri daro keistas klaidas ar operatyviai nevertina situacijų. Iš kitos pusės, noriu tikėti, kad CSKA nėra neįveikiama.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

CSKA pinigų gauna ne iš reklamos ar komercijos

Prieš tris dešimtmečius vyko legendinės „Žalgirio“ ir CSKA dvikovos Sovietų Sąjungos čempionate.

R. Paulausko nuomone, istorinis rungtynių kontekstas išlikęs, bet primirštas.

„Minėti susitikimai krepšinio raidai turėjo nepaprastai didelę reikšmę. Jei ne šios dvikovos, manau, krepšinis nebūtų taip išpopuliarėjęs, – įsitikinęs vilnietis. – Tiesa, dabar CSKA žaidžiančių rusų beveik neliko. Jei rungtyniautų jie ir lietuviai, neabejočiau „Žalgirio“ pergale. Tačiau Maskvos komanda turi puikius, atletiškus, motyvuotus ir aukščiausio lygio profesionalus iš viso pasaulio.“

REKLAMA

R. Paulauskas 2001–2002 metų sezone dirbo CSKA trenerių štabe.

„Lietuviai, žaisdami ir laimėdami prieš CSKA, užsitarnavo nepaprastai didelį autoritetą. Galbūt ir aš tame katile atsidūriau, nes turėjau lietuvišką pasą. Jis man pasitarnavo kaip Oksfordo diplomas“, – lygino pašnekovas.

Treneris prisiminė, kad CSKA komandai keliamas labai didelis spaudimas.

„Turbūt yra tam tikras nenugalimumo ar didybės įsivaizdavimas. Komanda siekia vieno tikslo – įrodyti, kad yra stipriausia Europoje. Lyginant biudžetą ir surinktus žaidėjus, ji turbūt tokia ir yra. Tačiau Eurolygą laimi labai retai, – pažymėjo R. Paulauskas. – Rusijoje pinigai nėra uždirbami iš reklamos ar komercijos. Jie duodami tam tikrų valstybės institucijų, norint parodyti, kad yra daug dalykų, galinčių pradžiuginti žmones ir gal net pačią aukščiausią Rusijos vadovybę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų