REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Pilvas (nuotr. 123rf.com)

Atėjus pavasariui daugelis moterų susimąstyto apie lieknėjimą ir pokyčius. Pasikeitus orams daugelis susirūpina veido silueto puoselėjimu ir sveikai atrodančia oda – tai, tinkamai prižiūrėdamos, moterys gali pasiekti be didelių pastangų.

18

Atėjus pavasariui daugelis moterų susimąstyto apie lieknėjimą ir pokyčius. Pasikeitus orams daugelis susirūpina veido silueto puoselėjimu ir sveikai atrodančia oda – tai, tinkamai prižiūrėdamos, moterys gali pasiekti be didelių pastangų.

REKLAMA

„Douglas“ odos ekspertė Donata Šimkūnaitė sako, jog veiksmingas veido silueto lieknėjimo ir odos jauninimo procedūras kiekviena gali atlikti tiesiog savo vonioje.

Nuo naujoviškų ingredientų, puoselėjančių veido siluetą, iki odos stangrumą išsaugančių produktų – tokios veido priežiūros tendencijos vyrauja šį pavasarį.

Efektyviausi ingredientai, palaikantys odos stangrumą

Dažnai sunku pastebėti, kada veido oda praranda elastingumą ir pradeda keistis – tai įvyksta tuomet, kai sulėtėja kolageno ir elastino.

REKLAMA
REKLAMA

„Nepaisant to, kad nebesigamina odai reikalingi ingredientai, galime lengvai juos pakeisti kitomis aktyviosiomis medžiagomis, tokiomis kaip retinolis arba raudonojo klevo ekstraktas. Šios medžiagos žinomos kaip veiksminga priemonė kontroliuoti kolageno gamybą“, – sako Donata Šimkūnaitė. Elastinas yra jungiančiojo audinio dalis, kuris suteikia odai šviežumo ir didina amino rūgščių bei peptidų gamybą. Vynmedžio pumpurų ekstraktas suaktyvina odos deguonies pasisavinimą, o alpinės rožės apsaugo ląsteles nuo senėjimo.

REKLAMA

Šie ingredientai odą atgaivina panašiai kaip organizmą pabudina rytinis kavos puodelis.

„Kofeinas taip pat yra efektyvus ingredientas, kuomet norite sustangrinti veido odą. Jis stimuliuoja kraujo apytaką ir aktyvuoja kolageno gamybą“, – teigia žinovė Donata.

Laikas lieknėti – kaip sustangrinti kojas?

Pavasaris – atvirų kojų sezonas, kuomet moterys ima skirti ypač daug dėmesio stangriai ir lygiai jų odai. Lieknos kojos – pavasarinio grožio tendencija, kurią seka daugelis moterų.

Vertėtų atminti, jog kojų oda po žiemos dažniausiai būna sausesnė nei kitos kūno vietos.

Efektyvūs arganų aliejai, hialiurono rūgšties ar kakavos sviesto prisotinti kremai, kuriuos pamėgo „Douglas“ klientės, padeda atstatyti kojų švelnumą.

REKLAMA
REKLAMA

Odos ekspertė rekomenduoja kremu teptis iškart po dušo: „Svarbu žinoti, jog kremą reikia tepti iš karto nusiprausus, kai kūnas vis dar šiek tiek drėgnas. Odą palepinsite dar labiau, jei kremą tepsite horizontaliais, o vėliau – sukamaisiais judesiais.“ Visos žino, jog išsausėjusi oda nėra vienintelė bėda atėjus pavasariui – kita, aktuali grožio problema – celiulitas. Kovai su celiulitu tinka bet kurie ingredientai, kurie aktyvuoja pagrindines odos funkcijas. Šiurkštūs kūno šveitikliai pašalins odos atspalvio nelygumus ir natūraliai paskatins kraujotaką. „Specialūs anticeliulitiniai kremai ar geliai yra pilni aktyviųjų medžiagų – kofeino ir kakavos, kurie skatina kraujo cirkuliaciją ir pagreitina riebalų ląstelių lipozę“, – kaip įveikti celiulitą patarė profesionalė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Augaliniai ekstraktai, tokie kaip ginkmedis ar kamparas turi natūralių savybių, stangrinančių ir švelninančių odą. Levandų aliejus yra itin veiksminga priemonė, norint greitai pašalinti mėlynes ar odos nelygumus – sudrėkinkite juo vatos diskelį ir lengvai perbraukite nelygią vietą.

Stangrus kūnas atsiranda ne sporto salėje, o vonioje

Ne paslaptis, jog stangriam kūnui išlaikyti padeda reguliarus sportas, tačiau užimtoje dienotvarkėje ne visuomet atsiranda laiko treniruotėms.

„Douglas“ odos ekspertė pasidalijo patarimais, kurie padės stangrų kūną susikurti namų sąlygomis. „Darykite atsispaudimus atsirėmę į vonią ar kriauklę tam, kad pažadintumėte kūną prieš eidamos į dušą. Šokinėkite keldamos rankas – tai pats geriausias pratimas viso kūno tonusui palaikyti. Besivalydamos dantis 2 minutėms atsiremkite į sieną ir sėdėkite ore – tai sustangrins sėdmenis.

REKLAMA

Na, o viso kūno raumenims suaktyvinti, atsigulkite ant žemės, pasiremkite alkūnėmis bei kojomis ir kūną laikykite ore, kol džiūsta veido kaukė“, –pasakojo ilgametę patirtį grožio industrijoje turinti D. Šimkūnaitė.

Maistas ir gėrimai – svarbi grožio sąlyga

Grožio ekspertai neslepia – sveiko ir gražaus kūno sąlyga – maistas, užkandžiai ir gėrimai. Specialistų teigimu, juos vertėtų rinktis apdairiai. „Žalia arbata arba matė puikiai suaktyvina virškinimo sistemą ir skatina riebalų deginimą – tai daro kofeinas, kuris iš organizmo pašalina toksinus.

Nepamirškite palaikyti sveiką insulino kiekį kraujyje – valgykite uogas, obuolius vietoje mango vaisių ar ananasų – tai yra užkandžiai palaikyti dailias kūno linijas.

Edamamo pupelės yra kupinos ląstelienos ir baltymų – būtent šios medžiagos yra svarbios raumenims. Pasistenkite bulvių traškučius pakeisti lapiniu kopūstų užkandžiu, jis yra ne tik maistingas, turi mažiau kalorijų, bet ir greitina medžiagų apykaitą“, – patarė grožio žinovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų