REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Berlyne buvo sustabdytas techniškai netvarkingas autobusas, kuriuo iš Vokietijos į Rusiją buvo vežama 40 rusų vaikų, pranešė vokiečių transliuotojas „Deutsche Welle“.

Berlyne buvo sustabdytas techniškai netvarkingas autobusas, kuriuo iš Vokietijos į Rusiją buvo vežama 40 rusų vaikų, pranešė vokiečių transliuotojas „Deutsche Welle“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Berlyno policininkams autobusas pasirodė įtartinas ir jie jį nusiuntė į muitinės bazę patikrinti. Apžiūra parodė, kad autobusas yra avarinės būklės: neveikė kairysis priekinis ir dešinysis užpakalinis stabdžiai, benzino bakas tabalavo, visi stabdžių diskai buvo visiškai nudilę, priekinio tilto pakaba sulūžusi, o duslintuvas taip pažeistas, kad bet kuriuo metu galėjo užsidegti“, – sakoma radijo pranešime.

REKLAMA

Vaikai buvo apgyvendinti viešbutyje ir po ilgos pertraukos galėjo tęsti kelionę.

Vis dėlto Rusijos turizmo verslo sąjungos (RST) atstovė Irina Tiurina ketvirtadienį tvirtino, kad prieš autobusui išvykstant į užsienį buvo atliktos visos reikalingos patikros.

„Autobusas kaliningradietiškas, 2006 metų gamybos, prieš išvažiuodamas praėjo visas būtinas patikras ir gavo antspaudą Kelių eismo saugumo inspekcijoje. Atsižvelgiant į tai, kad keleiviai buvo vaikai, sunku patikėti, kad šiurpus jo būklės aprašymas, kurį pateikė Vokietijos spauda, gali atitikti tikrovę“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Tiurinos, šiuo autobusu kovo 24–27 dienomis buvo organizuota ekskursija į Lenkiją ir Vokietiją 9–11 klasių mokiniams.

„Autobusą sustabdė kovo 26 dieną autostradoje Berlyne, techninei apžiūrai – Europoje tai įprasta praktika. Rado trūkumų; kaip sako rusų operatoriai, praktiškai nė vienas autobusas Vokietijoje nepraeina apžiūros be pastabų, o sumos, kurias pateikia už remontą, kelia didelių abejonių dėl objektyvumo“, – pridūrė ji.

RST duomenimis, vaikus apgyvendino tame viešbutyje, kuris ir buvo numatytas kelionės plane, tad praktiškai tai buvo planinė nakvynė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vežėjas iš Lenkijos atvarė kitą autobusą ir ryte grupė tęsė kelionę, taip pat pagal programą, o ne „smarkiai vėluodama“, kaip praneša vokiečių spauda. Ir tikrai pagal programą kovo 27 dieną vaikai grįžo į Kaliningradą, jokių pretenzijų išvykos organizatoriams mokykla nepareiškė“, – pabrėžė RST atstovė.

„Deutsche Welle“ duomenimis, anksčiau analogiškas atvejis įvyko Kelne, kur vokiečių policija neleido važiuoti autobusui, vežusiam rusų muzikantus iš Sankt Peterburgo. Ekspertai nustatė, kad dėl techninės autobuso būklės pagal vokiškus standartus šios transporto priemonės negalima eksploatuoti nesuremontavus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų