REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Pūga keliuose (nuotr. Fotodiena.lt)

Šiandien paskutinė diena, kai mus džiugina saulutė ir pavasariškas oras, jau netrukus Lietuvą nuklos sniegas, o paskui jį seks lietus. Kils ir stipresnis vėjas, todėl margučius teks ridenti namuose.

22

Šiandien paskutinė diena, kai mus džiugina saulutė ir pavasariškas oras, jau netrukus Lietuvą nuklos sniegas, o paskui jį seks lietus. Kils ir stipresnis vėjas, todėl margučius teks ridenti namuose.

REKLAMA

„Margučius ridensime patalpose, o ne lauke. Viskas dinamiškai keičiasi, iš pradžių vyraus sniegas, sekmadienį lietus.“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija apie Velykų savaitgalį.

Ketvirtadienį snigs

Šiandien debesuotumas didės, o pietryčių vėjas taps gūsingesnis. Sulauksime sniego, tiesa jis numatomas tik antroje dienos pusėje pietų ir vakarų Lietuvoje.

Temperatūra pakils iki 3 – 4 laipsnių šilumos.

„Šalta aukšto slėgio sritis, kuri šiomis dienomis lėmė orus ims tirpti ir trauktis. Iš pietvakarių į jos vietą atkeliaus ciklonas, todėl ketvirtadienį bus vėjuota ir į pietinius Lietuvos rajonus ateis krituliai. Daugiausia tai bus sniegas ir šlapdriba. Kadangi bus vėjuota, tai tikrai nemalonu. Iki šiandienos vakaro jau visa Lietuva bus apimta šio sniego. Penktadienį sniego debesys nutols, bet į jų vietą ateina lietus. Tai reiškia bus pliurzė, taškysime balas“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Penktadienį krituliai nesitrauks

Penktadienio naktį temperatūra kris iki 0 – 1 laipsnio šalčio. Krituliai nesitrauks ir sniegas apims jau ir didžiąją Lietuvos dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną sulauksime lietaus, jis numatomas daugelyje Lietuvos rajonų, tik pajūryje gali iškristi šlapdriba. Vilniuje ir Kaune laikysis 8 laipsnių šiluma, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 7 laipsniai šilumos.

REKLAMA

Velykos bus lietingos 

Šeštadienis Lietuvoje bus kiek šviesesnis, bet debesuotas. Tiek naktį, tiek dieną krituliai mūsų nevargins. Tiesa, vėjas bus labai nemalonus

Sekmadienį saulę jau bus apdengę debesys, daugelyje rajonų numatomi krituliai. Vilniuje ir Kaune lietus, kitur – šlapdriba. Vėjas dar labiau sustiprės, pasieks 8–13 m/s greitį.

„Sekmadienį Lietuvoje prognozuojamas ciklono centras. Tai reiškia, kad orai bus su krituliais, debesuoti. Jie vyraus nuolatos, arba beveik nuolatos. Tai bus lietus. Na, netgi šilumos bus sekmadienį, bet bus lietaus, naktį be mišrių kritulių, pirmadienį ta šiluma kiek pasitrauks, bet vis tiek dar pliusinė temperatūra vyraus ir kritulių taip pat bus“, – kalbėjo sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų