REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Sniegas (nuotr. SCANPIX)

Pavasaris jau įsibėgėja ir saulė mus džiugina vis dažniau, tačiau Lietuvos orai kartais pateikia netikėtumų. Jau rytoj sulauksime itin žiemiško oro. Mus aplankys sniegas.

22

Pavasaris jau įsibėgėja ir saulė mus džiugina vis dažniau, tačiau Lietuvos orai kartais pateikia netikėtumų. Jau rytoj sulauksime itin žiemiško oro. Mus aplankys sniegas.

REKLAMA

Šiandien žymesnių kritulių nenumatoma. Aukščiausia temperatūra 1 – 3 laipsniai šilumos. Bus saulėta diena.

Ketvirtadienį snigs

Šią naktį numatomi 3 – 5 laipsniai šalčio. Didžiojoje Lietuvos dalyje numatoma giedra naktis, tik Vilniuje gali praplaukti keli lengvi debesys. Tačiau kritulių nesulauksime.

Ketvirtadienio dieną sulauksime sniego, tiesa jis numatomas tik antroje dienos pusėje ir tik pietų Lietuvoje . Sniegas apims Druskininkus, Alytų, Vilnių ir kitus piečiau esančius miestelius. Iš pradžių sulauksime lietaus, kuris palaipsniui virs sniegu.

Temperatūra pakils iki 3 – 4 laipsnių šilumos.

Penktadienį krituliai nesitrauks

Penktadienio naktį temperatūra kris iki 0 – 1 laipsnio šalčio. Krituliai nesitrauks ir sniegas apims jau ir didžiąją Lietuvos dalį.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio dieną sulauksime lietaus, jis numatomas daugelyje Lietuvos rajonų, tik pajūryje gali iškristi lengvas sniegas. Vilniuje ir Kaune laikysis 8 laipsnių šiluma, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 7 laipsniai šilumos. Vėjas bus nežymus.

REKLAMA

Savaitgalio dienos skirsis

Šeštadienis Lietuvoje bus gana pavasariškas, sulauksime saulės, tiek naktį, tiek dieną krituliai mūsų nevargins. Tiesa, ims stiprėti vėjas,

Sekmadienį saulę jau bus apdengę debesys, daugelyje rajonų numatomi krituliai. Vilniuje ir Kaune lietus, kitur – šlapdriba. Vėjas dar labiau sustiprės, pasieks 8–13 m/s greitį.

Kada ateis šiluma?

Kovo mėnesio vidutinė oro temperatūra numatoma, jog bus iki 3,0 laipsnių žemesnė už normą, kuri Lietuvoje siekia 0,4 °C. Teigiama paros oro temperatūra šį pavasarį įsivyrauti neskubės.

REKLAMA
REKLAMA

Kovas turėtų būti net keletu laipsnių vėsesnis, nei įprastai. Normali kovo temperatūra siekia 0,4 laipsnius šilumos. Tai šis kovas numatomas keliatu laipsnių, 2 – 3, šaltesnis“, – kalbėjo klimatologas Donatas Valiukas.

Antroje kovo pusėje šalčio bus mažiau ir pajausime mažytį pavasario dvelksmą. 

„Minusinė temperatūra ypač jausis pirmoje kovo pusėje, o antroje kovo pusėje jau laukiame tokio šiltesnio oro, na, sąlygnai šiltesnio, ir nebe tokio didelio minuso ir tai turėtų būti jau toks įprastesnis daugiametėms normoms kovas“, – kalbėjo klimatologas D. Valiukas. 

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežere susiformavo 23 cm storio ledas. Totoriškių ežeras Trakuose yra užšalęs, jo ledo storis siekia 17 cm. Kauno mariomis slenka ledonešis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų