REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaraisiais metais nėra sezono, kad Žygimantas Skučas netaptų svarbia ir aistras keliančia šalies krepšinio persona. Šįkart Panevėžio „Lietkabelio“ puolėju pasipiktinimą reiškė Šarūnas Jasikevičius. Jam Ž. Skučas turi atsakymą.

Pastaraisiais metais nėra sezono, kad Žygimantas Skučas netaptų svarbia ir aistras keliančia šalies krepšinio persona. Šįkart Panevėžio „Lietkabelio“ puolėju pasipiktinimą reiškė Šarūnas Jasikevičius. Jam Ž. Skučas turi atsakymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaukė necenzūrinių žinučių

Kaune susitiko dvi stipriausios praėjusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono komandos.

„Lietkabelio“ krepšininkas Ž. Skučas pačioje trečiojo kėlinio pradžioje užgriuvo ant šeimininkų puolėjo Aarono White’o kojos. Žalgirietis skausmo persmelktu veidu krito ant parketo. Amerikiečiui suteikta medicinos pagalba, jis šlubčiodamas paliko aikštę ir joje nebepasirodė.

REKLAMA

„Šiame epizode savo kaltės nematau. Galiu, pridėjęs ranką prie širdies, pasakyti, kad užgriuvau netyčia. Kažkas man užmynė ant kulno, numovė batą ir kritau. Smūgis nebuvo didelis, bet A. White’as riktelėjo, priėjo „Žalgirio“ vyrai ir supratau, kad kažkas vyksta, – tv3.lt pasakojo Ž. Skučas. – Manau, sirgalių reakcija normali. Atvirkštinė situacija būtų ir Panevėžyje.“

Pasak Ž. Skučo, jis po epizodo sulaukė nemažai piktų žinučių. Tačiau gavo daugiau palaikymo.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi, kurie supranta krepšinį, žino, kad reakcija prieš mane neadekvati. Piktos žinutės daugiausia necenzūrinės. Nieko konkretaus, įdomaus ar linksmo. Į jas nereaguoju, net neatrašau. Turiu savo draugų, su kuriais bendrauju, kuriuos gerbiu, ratą“, – aiškino Ž. Skučas.

Aikštę palikus A. White’ui, pasipiktinimą Ž. Skuču demonstravo kanadietis Kevinas Pangosas.

„Anglų kalbą labai gerai suprantu, bet arenoje buvo daug triukšmo. Be to, nenorėjau veltis į dialogą. Atsisukau, pamačiau, kad kažką sako ir nuėjau“, – pasakojo Žygimantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su Šaru nesiginčija

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje įširdo Š. Jasikevičius.

Trenerio nuomone, po epizodo su A. White’u buvo dar keturios Ž. Skučo provokacijos, kurios esą praslydo arbitrams pro akis.

„Neįsivaizduoju, apie ką Š. Jasikevičius kalbėjo. Mūsų lygos teisėjai – vieni geriausių Europoje. Tai kaip jie sugebėtų praleisti net keturias provokacijas? – klausė Žygis. – Anksčiau su arbitrais ginčydavausi, bet po rungtynių peržiūrėdavau vaizdo įrašus ir matydavau, jog daug kur klystu.“

REKLAMA

Panevėžio komandos puolėjas skaičiavo, kad jam šiemet užfiksuota daug mažiau baudų.

„Šiame sezone dar negavau nė vienos techninės pražangos už kalbas. Tačiau nieko neprižadu“, – juokėsi Ž. Skučas.

Šaras spaudos konferencijos pradžioje buvo gana ramus: „A. White’ui lyg ir sužeista pėda, bet man kalbėti apie mediciną tas pats, kaip Ž. Skučui apie normalų krepšinį. Geriau nesivelsiu.“

Strategą įaudrino žurnalisto klausimas, ar A. White’o trauma – Ž. Skučo kaltė?

„O tai kieno dar? A. White’o? Jis krito ant Ž. Skučo ar Žygimantas ant jo po švilpuko, neturėdamas jokių šansų paimti kamuolio? Manote Rimui Kurtinaičiui labai malonu kalbėti apie Ž. Skučą? Tikrai ne. Man dabar smagu? Tačiau reikia šnekėti, nes jis traumuoja žmones. Ž. Skučas absoliučiai nesupranta, ką daro“, – širdo Š. Jasikevičius.

REKLAMA

Jam Žygimantas turi savo atsakymą: „Šaras – daug labiau patyręs ir išmintingesnis už mane. Jei jis taip sako, vadinasi, taip ir yra. Tikrai nesiginčysiu su Š. Jasikevičiumi. Pasakysiu tik tiek, kad nesistengiu specialiai traumuoti žmonių.“

„Jei reikia blogiuko, galiu juo būti“

Galiausiai paaiškėjo, kad A. White’o trauma nėra rimta. Amerikietis, veikiausiai, negalės žaisti penktadienį su Maskvos CSKA, bet turėtų rungtyniauti balandžio 6-ąją su Pirėjo „Olympiakos“.

„Nesekiau, kokia A. White’o sveikata, bet kai pranešė apie ją, pagalvojau: gerai. Jokiam žaidėjui nelinkiu rimtų traumų. Kam to reikia?“ – klausė Ž. Skučas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl apie jį nemalonu kalbėti nei Š. Jasikevičiui, nei R. Kurtinaičiui?

„Nežinau, gal todėl, kad nesu jų komandose? Kokį čia malonumą gali jausti, kalbėdamas apie paprastą kitų ekipų žaidėją. Aš juk ne kokia žvaigždė“, – atsakymo ieškojo Žygimantas.

Pernai buvo nuolat diskutuojama apie aštrią jo ir buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjo Drew Gordono akistatą.

Ž. Skučas kasmet atsiduria šalies krepšinio pasaulio dėmesio centre. Puolėjo nuomone, taip įvyksta todėl, kad aistros kyla žaidžiant su labiau žinomomis komandomis, kurių sirgalių palaikymas – dešimteriopai didesnis nei kitų ekipų. Tokie mačai labiau stebimi, tuomet ir išpučiami dideli burbulai. Esą rungtyniaujant su ne pirmojo ketverto komandomis taip pat būna daug emocijų, nedaug trūksta iki muštynių, bet po finalinės sirenos viskas nutyla.

„Žmonėms toks krepšinis, kuriame verda aistros, daug įdomesnis, – mano Ž. Skučas. – Be abejonės, šįkart esu neteisingai pasmerktas. Man tai – ne pirmas kartas. Kur dalyvauju, ten lieku kaltas. Kodėl? Nežinau, gal todėl, kad atrodau ir esu stipresnis už kitus? Fiziškai. Jei reikia kažkokio blogiuko, galiu juo būti. Esu su tuo susitaikęs, nors ir nemalonu, juk iš krepšinio valgau duoną. Šiemet viską išgyvenu daug lengviau. Karčią piliulę jau nurijau pernai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų