REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žmonės dažnai skambina ir klausia, ar gali ateiti pažiūrėti, kaip vyksta treniruotės!“ – teigia vienas geriausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas.

„Žmonės dažnai skambina ir klausia, ar gali ateiti pažiūrėti, kaip vyksta treniruotės!“ – teigia vienas geriausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Be abejo, gali! – atsako visiems smalsuoliams „Sparta Combat Fitness“ klube treneriu dirbantis Sergejus. - Tik su savimi turėk sportinę formą ir priemones dušui: ir apsižiūrėsi, ir išbandysi. Tai tik padės apsispręsti, ar šios kikbokso treniruotės tau tinka“.

REKLAMA

Pasak S. Maslobojevo, turėti daug žinių apie kovos menus nebūtina – tiesiog reikia susiimti ir nuspręsti, ar to nori, ar bandysi su tuo sieti savo sporto patirtį ateityje.

Kovotojas bei treneris nusijuokia, išgirdęs daugelio abejones dėl kikbokso treniruočių: „Manau, kad problema slypi kiekvieno iš mūsų vaizduotėje“.

„Susitikus su draugais man nuolat tenka užduotį tą patį klausimą „Kodėl neateini sportuoti?“ ir išgirstu ganėtinai juokingą atsakymą „Nėra laiko“, o dar linksmesnis – „Iš pradžių noriu nusimesti svorio, sustiprėsiu „štanginėje“ ir tada ateisiu“... Manau, čia „groja“ du faktoriai: išgalvota baimė ir... Tiesiog esi tinginys!” – nusijuokia S. Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA

„Sparta Combat Fitness“ komanda (nuotr. asm. archyvo) 

Paklaustas, kokio fizinio pasiruošimo reikia, norint pradėti lankyti kikbokso treniruotes, S. Maslobojevas atviras: „Visiškai jokio“.

„Tiesiog reikia turėti noro ir entuziazmo, - teigia jis. - Nėra jokio normatyvo, kokiu intensyvumu privalai dirbti, treneris pats pamatys, kad stengiesi išmokti ir daryti, o ne užsiimi pašaliniais darbais kaip juokavimas, kalbėjimas ir blaškymasis. Vienintelis dalykas, kuriuo reikalauja šis sportas yra nuoširdus noras“. „Sparta Combat Fitness“ jau turi atskiras „Combat Fitness“ treniruotes merginoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jų metu merginos atlieka kikbokso veiksmus be kontakto. „Smūgiai yra atliekami į bokso kriaušę arba viena kitai ir „letenas“, - akcentuoja S. Maslobojevas. – Tačiau atsiranda mergaičių, kuriuos nori sportuoti kartu su vaikinais. Mes mielai jas priimame ir mokome savo amato, bet, be abejo labai saugodami ir labai atsargiai atliekant veiksmus“.

Trenerio teigimu, kovos menai sustiprina žmogaus valią bei suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. „Sportuodami žmonės išbando savo galimybes salėje, todėl už jos ribų jie būna daug ramesni ir labiau subalansuoti, - kalba S. Maslobojevas. – Treniruočių metu stengiamės pažinti savo kūną ir išmokti jį valdyti. Vis dar svarstote? Nesvarstykite ir padarykite tą pirmą žingsnį. Nepasigailėsite. Iki pasimatymo sporto salėje!”

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų