REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Nagai (nuotr. 123rf.com)

Kai bandote sukurti gerą įspūdį apie save, ilgi, spindintys ir sveiki nagai yra tokie pat svarbūs, kaip ir jūsų šukuosena ar tobulas drabužių derinys. Nepaisant to, nagai atspindi ir jūsų kūno sveikatą.

45

Kai bandote sukurti gerą įspūdį apie save, ilgi, spindintys ir sveiki nagai yra tokie pat svarbūs, kaip ir jūsų šukuosena ar tobulas drabužių derinys. Nepaisant to, nagai atspindi ir jūsų kūno sveikatą.

REKLAMA

Kadangi jie sudaryti iš negyvų odos ląstelių ir baltymo keratino, nagų būklė, jų augimo greitis priklauso nuo genetikos, mitybos ir hormonų.

Nagams didelę įtaką daro ir kai kurie aplinkos faktoriai, pavyzdžiui, nagų augimą sulėtina kai kurios ligos, senyvas amžius, o priešmenstruaciniai hormonų pokyčiai ar nėštumas šį procesą pagreitiną.

Nagai greičiau auga karštu oru. Manoma, kad taip nutinka dėl šilumos daromos įtakos medžiagų apykaitai. Dėl to, kad turėtumėte sveikus ir ilgus nagus, į tropinę šalį kraustytis neapsimoka, tačiau yra keli dalykai, kuriuos verta išbandyti, norint džiaugtis dailesniais nagais.

1. Trinkite nagus

Stimuliuojant nagus, juos trinant, galima pagreitinti jų augimą, pagerinti jų būklę. Išbandę šį pratimą, jį atlikdai reguliariai po kurio laiko galėsite džiaugtis sveikiau atrodančiais nagais.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėkite rankas taip, lyg sakytumėte maldą. Rankų pirštus suleiskite į delnų vidų, kad šie liestųsi su kitos rankos nagais. Trinkite nagus vienas į kitą, pirštu judindami į šonus.

REKLAMA

2. Pašiauškite nagus specialia dilde

Jei kada nors savo rankas puošėte dirbtiniais nagais, tikriausiai atkreipėte dėmesį ir į tai, jog vos tik uždėjus netikrus nagus, tikrieji ima greičiau augti. Šį procesą pagreitina nagų pašiaušimas specialia dilde, kuri paskatina kraujo tekėjimą aplink nagus esančioje odoje, dėl to jūsų nagai gauna daugiau maistinių medžiagų, pašalinamos atliekos ir pagreitinamas jų augimas.

Tačiau tai darydamos nepersistenkite, kadangi taip galite itin stipriai pažeisti pačius nagus, juos suploninti. Per aršus jų šiaušimas gali būti priežastimi, kodėl jūsų nagai ima sluoksniuotis.

REKLAMA
REKLAMA

3. Pirštais barškinkite į stalą

Dar vienas būdas, padėsiantis suteikti nagams daugiau spindesio, yra švelnus jų barbenimas į kietą paviršių, pavyzdžiui, stalą.

Taigi, grodami pianinu, maigydami kompiuterio klaviatūrą ar pirštais barškindami į stalą paskatinsite juos greičiau augti. Tačiau, kaip ir visur, čia reikia nepersistengti. Jei tai darysite per stipriai, galite nuskelti nagus ir taip padaryti daugiau žalos, nei suteikti naudos.

4. Sureguliuokite savo mitybą

Prasta ar nesubalansuota mityba atsispindi ne tik bendroje jūsų organizmo sveikatoje, bet jos įtaką pasimato ir ant nagų. Nuo to, ką dedate į burną, labai priklauso nagų tekstūrą ir augimo greitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nagų augimo greitis nepriklauso nuo tam tikro vieno vitamino ar mineralo. Labai svarbu maitintis pilnavertišku maistu, nes tik tada galėsite džiaugtis tvirtais ir spindinčiais nagais.

Štai kelios mineralinės ir maisto medžiagos, gerinančios nagų būklę: folio rūgštis, omega riebalų rūgštys, biotinas, kalcis ir vitaminas D.

5. Rūpinkitės savo nagais

Sveiki nagai yra gražūs nagai. Tam, kad nagai nelūžinėtų ir neskilinėtų, labai svarbu jais rūpintis.

Nepamirškite reguliariai jų pritrumpinti ar padailinti nagų dilde, naudokite drėkinamąjį rankų kremą, o plaudami indus nagus saugokite dėvėdami gumines pirštines.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų